Liga mistrů Čtvrtfinále (1.z) - 09/04/2002

FC INTER - VALENCIA 1:0

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Valencia
  • STŘELCI
    Crespo9
    Di Biagio3
    Recoba3
    Vieri2
    Martins2
    Cordoba1
    Morfeo1
    Cannavaro1
    Almeyda1
    Emre1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cannavaro6
    Morfeo4
    Vieri3
    Cordoba3
    Zanetti C.2
    Materazzi2
    Martins1
    Pasquale1
    Zanetti J.1
    Crespo1
    Toldo1
    Conceiçao1
    Coco1
    Di Biagio1
    Almeyda1
    ČERV. KARTY
    Recoba1
    Emre1
    Cannavaro1
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem37.766
    Doma41.832
    Venku33.191
    Nejvíce
    Doma71.740
    Venku80.000
    14' Vieri
    Žluté karty: C. Zanetti, Pasquale - Aimar, Rufete
    Červená karta: 57' Emre - 57' Albelda
    Střely na bránu: 3-5
    Držení míče: 29:05 - 30:59
    Rohy: 2-8
    Diváci: 52.623
    Rozhodčí: Merk

    INTER (4-4-2) : Toldo; J. Zanetti, Cordoba, Materazzi, Coco (31' Pasquale); Conceiçao (65' Okan), Di Biagio, C. Zanetti, Emre; Crespo (83' Cannavaro), Vieri. (Fontana, Adani, Recoba, Martins). Trenér: Cúper

    Valencia (4-4-2) : Canizares; Revelliere, Ayala, Marchena, Carboni; Rufete (80' Mista), Baraja, Albelda; Vicente (84' Fabio Aurelio); Aimar, Carew (66' Angulo). (Palop, Djukic, Sanchez, De Los Santos). Trenér: Benitez.



    První čtvrtfinálový zápas Ligy mistrů mají za sebou fotbalisté Interu Milán. Narozdíl od prvního vzájemného duelu s Valencií loni ve čtvrtfinále Poháru UEFA, kdy remizovali 1:1, vyhráli díky gólu Christiana Vieriho ze 14.minuty. Trenér Cúper poslal na hřiště tým s taktikou zabezepečené obrany. V nedělním ligovém zápase inkasovali nerazzurri od AS Řím hned třikrát, což není zrovna lichotivá bilance a i z toho důvodu měli hrát hlavně zezadu a spoléhat na brejky. Valencii nepustili do jediné vážnější šance a přestože ta vyhrála v počtu střel i rohů a měla míč delší dobu pod v držení, tři body zůstaly v Miláně.

    Inter nastoupil po třech měsících znovu s Crespem v útoku. Argentinský střelec se konečně od 12.ledna, kdy se v zápase s Modenou zranil, uzdravil a odehrál většinu utkání. Jeho výkon nebyl přirozeně nijak skvělý, do vážnější šance se nedostal. Místo v sestavě nezbylo na nejlepšího muže duelu s AS Řím - Alvara Recobu. Dá se předpokládat, že Cúper uruguayského reprezentanta šetřil na sobotní derby. Dalším překvapením v sestavě bylo, že nenastoupil Fabio Cannavaro. Ve středu obrany spolu poprvé hráli Ivan Cordoba a Marco Materazzi. Cannavaro zřejmě není v optimální formě, proto zkusil argentinský kouč tuto variantu a Cannavara poslal na hřiště za Crespa v závěru utkání "kontrolovat výsledek". Možná chtěl také jen šetřit italského obránce na derby s AC... Nutno podotknout, že obrana v tomto složení s Javierem Zanettim vpravo a Francescem Cocem vlevo nejenomže nedostala gól, ale ani hosty nepustila do vážnější šance.

    Inter jako domácí tým začal přirozeně ofenzivněji. Nebylo to však bezhlavé útočení ale tradiční bezpečná hra a čekání na chybu soupeře. První pokus na Canizarese v brance hostí vyslal Emre z přímého kopu. Lehkou střelu španělský gólman v poklidu chytil. Chvíli na to utekl aktivní Francesco Coco po levé straně a snažil se překvapit Canizarese střelou z úhlu. Zahrozila i Valencia. Carew pálil vedle a Ayala nad. Domácí odpověděli brejkem, který zakončoval Vieri. Jeho střelu Canizares s problémy vyrazil před sebe. Ve 14.minutě si pěkně narazil míč Emre s Cocem a odcentroval do vápna. Crespo balón lehce hlavou přidzvedl, ten se dostal k osamocenému Vierimu, který se v takových pozicích nemýlí. Bobo vstřelil hlavou svůj teprve druhý gól v nejlepší klubové souteži v Evropě.

    Ve 30.minutě prošlápl jeden z protihráčů Cocovi kotník a ten musel kvůli zranění střídat. Nahradil ho mladý Giovanne Pasquale. Do dobré šance se pak dostal i Sergio Concecaio. Po nadherné sérii rychlých přihrávek z vlastního území se míč dostal až k tomuto Portugalci, který běžel z prava na Canizarese. Střelu mu na poslední chvíli bohužel zblokoval Ayala. Na konci poločas vyzkoušel pozornost Tolda tvrdou střelou Albelda, neúspěšně. Do kabin se šlo za stavu 1-0 pro Inter.

    Druhý poločas se odehrával spíš v režii Valencie. Ta sice měla míč častěji pod kontrolou, většinou však jen ve středu pole. Když už se hosté dostali na dostřel, na branky nemířili. Po jednom z centrů Rufeteho hlavičkoval Albelda, Toldo bez problémů chytil. Při dalším pokusu z přímáku mu i na podruhé italský gólman střelu zlikvidoval. Pak se začali dít věci. Materazzi nejprve skolil před vápnem nebezpečně jednoho ze soupeřů, následně Revelliere fauloval Emreho, do kterého si na ještě kopnul Albelda, což samozřejmě neměl dělat. Horká turecká hlava navydržela a strčila do Albeldy. Na trávníku se pak strhla hromadná potyčka, do které se zapojila většina hráčů. Ze strany Interu byl nejaktivnější kromě Emreho i Cordoba, Materazzi a Di Biagio, který po několika ostrých strkancích od Ayaly vrazil tomuto hráči pohlavek. Rozhodčí ukončil neplánovanou zápasnickou pauzu dvěma červenými kartami. Viděl ji Emre a Albelda, oba spíš kvůli hromadné strkanici obou týmů než jejich samotným prohřeškům.

    Když se začal hrát znovu fotbal obešel obranu z prava Aimar, z velkého úhlu Tolda nepřekonal. Zahrozil i Inter. Nejprve byla zastavena nadějná akce Crespa zdvihnutým praporkem v rukou asistenta, pak po rohovém kopu hlavičkoval vedle Cordoba. Na druhé straně po Aimarově centru hlavičkoval nad Mista. V nastavení nafilmoval faul znovu Aimar. Od rozhodčího vyfasoval žlutou kartu a fanoušci na San Siru si mohli vydechnout. Inter vyhrál 1:0 a před odvetou je v lepší výchozí pozici. Zdaleka však o postupujícím není rozhodnuto a ve Valencii to bude bitva na život a na smrt.




    Liga mistrů
    Čtvrtfinále (08-09/04/2003)
    Ajax Amsterdam - AC Milán0:0
    Real Madrid - - Manchester United 3:1
    Juventus Turín - FC Barcelona1:1
    Inter - Valencia1:0