Italský pohár Čtvrtfinále 21/01/2004

FC INTER - UDINESE 3:1

IT.POHÁR
  • Zápasy Interu
  • Odveta
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Udinese
  • Ostatní kluby
  • STŘELCI
    Cruz J.
    Martins O.
    Van Der Meyde A.
    ŽLUTÉ KARTY
    Zatím nikdo ...
    ČERV. KARTY
    Zatím nikdo ...
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem7.103
    Doma7.806
    Venku6.400
    Nejvíce
    Doma12.939
    Venku8.000
    16' Van Der Meyde, 50' Martins, 62' Cruz p. - 35' Fava
    Žluté karty: Cordoba, Cruz - Bertotto, Alberto, Pazienza
    Červená karta:
    Střely na bránu: 6-5
    Držení míče: 27:23 - 25:28
    Rohy: 8-2
    Diváci: 2.672!
    Rozhodčí: Messina

    INTER (3-4-3): Toldo 6, Cordoba 5.5, Gamarra 5.5, Cannavaro 6, Helveg 6.5, Emre 6, Almeyda (23' Farinos 6), J.Zanetti 6 (65' Pasquale 6), Van Der Meyde 6.5, Recoba 5.5 (46' Cruz 7), Martins 7. (12 Fontana, 15 Adani, 8 Lamouchi, 19 Karagounis). Trenér: Zaccheroni 6

    Udinese (3-4-2-1): Renard 6, Bertotto 5, Kroldrup 5.5, Felipe 5.5, Pazienza 6, Alberto 6.5 (61' Castroman 6.5), Muntari , Pieri (17' Gutierrez 5.5; 84' Iaquinta), Jankulovski 6.5, Jorgensen 6.5, Fava 7. (1 De Sanctis, 35 Politti, 34 Lestani, 31 Rossitto). Trenér: Spalletti 6.


    Cruz

    Před neuvěřitelnou návštěvou si Inter s chutí zastřílel. I když to ze začátku utkání moc nevypadalo, nakonec vstřelil pět gólů. Bohužel platili jen tři. Dva rozhodčí Messina ze záhadných důvodů neuznal. Nerazzurri tak po třech bezgólových zápasech konečně probudili ofenzivní sily.

    Inter od začátku vládl v držení míče. Problém však byl v tom, že si nedokázal vypracovat žádnou slušnou šanci a zdálo se, že se čeká jen na to, kdy se hostům povede brejk a Inter padne na kolena... Ke konci poločasu to tak chvíli vypadalo. Inter se ujal vedení povedenou střelou z úhlu z přímáku v podání Andy van der Meydeho. Andy poslal takový poloviční centr, který se odazil ve vápně od země a k překvapení však skončil v síti. Inter nadále pokračoval v aktivní hře, bohužel bez šancí. Když už jedna přišla a Martins ji nekompromisně zakončil, sudí Messina gól neuznal, kvůli domělému faulu, který měl Oba spáchat při otočce a zpracování míče. Z televizního záběru to vypadalo, že se protihráče vůbec nedotkl. Deset minut před koncem přišel avizovaný brejk Udinese. Z pravé strany centroval Alberto a Fava, přestože měl vedle sebe Cordobu a Cannavara hlavou skóroval. Hráče v černomodrém to tradičně zaskočilo a dokonce mohli i prohrávat. V nastaveném čase zastavilo střelu Jorgensena břevno.

    Zaccheroni zřejmě hráčům o přestávce promluvil do duše a přišla změna. V 50.minutě Inter znovu vedl. Nejdřív to vypadalo na další menší chaos v obraně, ale právě i díky němu, možná padl důležitý gól. Obránci místo toho, aby pod tlakem odkopli míč do bezpečí, tak se ho snažili vyvést do středu hřiště. To se jim jen tak tak povedlo. Přišla přihrávka na Helvega, ten našel mezi obránci na hranici ofsajdu Martinse a mladý Nigerijec ani ve své druhé šanci nezaváhal. Ve svém typickém sólu na brankáře, střílel přesně k tyči. O čtyři minuty později po rohu Emreho hlavičkoval do sítě Cordoba, jenže rozhodčí před tím pískal faul Meydeho na brankáře. O chvíli později se prosadil znovu Martins, ve vápně přihrál Cruzovi, ten byl faulován a kopala se penalta. Sam postižený si postavil balón na příslušnou značku a přesnou střelou k pravé tyči zvýšil na 3-1. Po uklidňujícím gólu již černomodří vládli. Za zmínku stojí jen nebezpečná střela těsně vedle od Castronama.

    Inter v první zápase remizoval v Udine 0:0 a nyní vyhrál 3:1. Díky tomu se pak po pár letech zase zahraje v semifinále Italksého poháru. 4.února mu bude soupeřem Juventus Turín, který vyřadil Perugia (1-0,2-1). Odveta se hraje o týden později.

    V zápase se znovu zranil Matias Almeyda. Podle vyštření má svalové zranění druhého stupně na levé noze. Pár dní tak bude muset být v klidu. Zranění Martinse v závěru utkání prý není vážné.


    Italský pohár
    Čtvrtfinále 1.z
    AC Milan - AS Řím2:1
    Lazio - Parma2:0
    Udinese - Inter Milán0:0
    Perugia - Juventus1:2

    Čtvrtfinále 2.z
    AS Řím - AC Milan1:2
    Parma - Lazio1:1
    Inter Milán - Udinese3:1
    Juventus - Perugia1:0

    Semifinále 04/02 a 11/02
    AC Milan - Lazio-:-
    Inter Milán - Juventus-:-