Liga mistrů Základní skupina (1.z) - 17/09/2002

ARSENAL LONDÝN - INTER 0:3

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Arsenal
  • STŘELCI
    Cruz1
    Van Der Meyde1
    Martins1
    ŽLUTÉ KARTY
    nikdo
    ČERV. KARTY
    nikdo
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem34.393
    Doma-
    Venku34.393
    Nejvíce
    Doma-
    Venku34.393
    22' Cruz, 24' Van Der Meyde, 41' Martins
    Žluté karty: -
    Červené karty: -
    Střely na bránu: 9-6
    Střely mimo: 5-1
    Držení míče: 27:32 - 23:02
    Rohy: 6-2
    Ofsajdy: 6-5
    Diváci: 34.393
    Rozhodčí: Mejuto Gonzalez

    INTER (4-4-2) : Toldo 8, J.Zanetti 7, Cannavaro 7, Materazzi 7, Cordoba 6.5, Van der Meyde 7.5 (70' Helveg), C.Zanetti 7.5, Emre 6 (66' Lamouchi 6.5), Kily Gonzales 6.5, Cruz 7.5 (84' Kallon), Martins 7.5 (12 Fontana, 15 Adani, 22 Okan, 11 Luciano). Trenér: Cúper

    Aresenal (4-4-2) : Lehmann 4.5, Lauren 5, Campbell 5.5, Toure' 5, Cole 6, Ljungberg 6, Vieira 5.5, Gilberto 4 (64' Kanu 5), Pires 5 (64' Bergkamp 5), Wiltord 4.5 (78' Parlour), Henry 5 (33 Stack, 5 Keown, 18 Cygan, 17 Edu). Trenér: Wenger.


    Van Der Meyde

    Grande Inter! Tak na takovýhle zápas jsem čekal hodne dlouho. Inter ukázal, že fotbal hrát umí a vybral si pro to hned soupeře prvotřídní kvality. Arsenal potupil na jeho vlastním hřišti. To bylo keců, že Italové hrajou antifotbal! Samozřejme z jednoho zápasu nejdou vyvozovat důsledky, ale i tak doufám, že to i zaryti odpůrci italského fotbalu pochopili. Díky ti, CT2.

    Jak to tak mohlo vůbec skončit? Rozdíl mezi Serii A a Premier League je v tom, že kluby z Apeninského poloostrovu umí v prvé řadě bránit. Proto Inter proti nim musí hrát zezadu a čekat na odkrytá okénka v obraně soupeře třeba až do posledních minut zápasu. A i proto se na to někdy nedá vůbec koukat. "Hrát fotbal" může jen proti týmům, které myslí na obranu až v poslední řadě. Takovým týmem je třeba právě Arsenal (nebo Newcastle). Když se Interu nedaří v útoku uhraje aspoň plichtu. Když se Arsenalu nedaří v útoku, končí špatně...

    Inter porazil Arsenal na Highburry 3:0, když všechny branky vstřelil již v prvním poločase. Pro anglický klub pod vedením Arsena Wengera to přitom mohlo být i horší. Inter měl šancí na dva zápasy. Na druhou stranu nebýt nejlepšího muže zápasu - Francesca Tolda, mohlo to skončit možná úplně jinak. Všichni nerazzurri podali perfektní výkon, přesto italský gólman nad nimi vyčnívá. Hector Cúper musel postrádat kvůli zranění Alvara Recobu a hlavně Christiana Vieriho. Fanoušci včetně mě se tak báli o to, kdo bude střílet ty důležité góly, které loni dával hlavně Hernan Crespo. Inter ale i bez něj i bez Boba dokázal, že s novými posilami v záloze na to má. Když funguje střední řada a vytváří brankové příležitosti, je hned všechno snažší. Premiérově se za černomodré trefil Julio Ricardo Cruz a Andy Van Der Meyde. Střídající Lamouchi ukázal to, co v řadách Interu dlouho chybělo. Bombou z dálky nebezpečně ohrozil branku soupeře. To samé platí i o Van Der Meydem a jeho ukázkovém gólovém voleji.


    Zápas začal svižně a překvapením bylo, že Inter nečekal na to, co ukáže Arsenal a hned předváděl fotbal. Nejdříve zahrozili párkrát domácí. Wiltord ani Ljunberg však koncovku svých akcí nezvládli. První čtvrthodinka vůbec nevypadala na to, že domácí dostanou výprask. Ve 22.minutě přišel první úder. Cordoba rychle vhodil z autu míč na Martinse. Osmnáctiletý talentovaný útočník ho přistrčil za obranu Cruzovi, který si míč předkopl a vybíhajícího brankáře špičkou kopačky přehodil - 0:1. V momentě Martinsovi přihrávky stál Kily Gonzales v mrtvém ofsdajdu, což rozhodčí posoudili naprosto správně. Další úder přišel vzápětí. Na levé straně utekl Kily a odcentroval míč do vápna, tam ho přizvedl hlavou jeden z obránců tak nešťasně, že skončil před osamoceným Andy Van Der Meydem. Holanďan na nic nečekal a z voleje ho akrobaticky napálil k tyči. Lehmann ačkoliv byl blízko, míč nevyrazil - 0:2. Ve 31.minutě zaúřadoval "pan rozhodčí". Po normálním zákroku Materazziho na Ljunberga nařídil pokutový kop. Ani taková pomoc však Arsenal nezvedla. Henry sice poslal míč k tyči, ale skvělý Toldo na něj dosáhl. Mezitím již stihl prověřit obranu domácích z brejků Obefami Martins. Dvakrát se hnal na brankáře téměř sám, z gólu se však radoval až na potřetí. V závěru poločasu nechala obrana Arsenalu Emremu až příliš prostoru. Turecký reprezentant si s pár protihráči pohrál, aby pak poslal geniální míč do uličky Martinsovi, který tváří v tvář Lehmannovi nezaváhal. Do kabin se šlo za šokujícího stavu 3:0 pro Inter.

    Po přestávce se již nic významého nestalo. Inter hrál naprosto v pohodě, kombinoval, forčekoval, no prostě klídek. Na druhé straně Arsenal byl v křeči. Pár šancí přišlo. Hlavně mezi 80. a 87. minutou měl Toldo dostatek práce. Ani jednou však z brány míč nelovil. Henry střílel těsně nad a ani Kanu ho v obrovské šanci nepřekonal. V další přiležitosti střílel Henry z přímáku doprostřed brány a jeho další spoluhráči také neuspěli. Naopak ještě mohli sami inkasovat. Z přímáku prověřil Cruz Lehmanna. Jeho střela šla přesně k tyči. Lamouchi krásně střílel z dálky. A hlavně v 90.minutě měl obrovskou šanci střídající Kallon. Dostal se za obranu soupeře a gólmana si chtěl přímo vychutnat. Lehmanna sice překonal, ale jeho střela se odrazila od tyče a sobecký Martins napálil míč z úhlu mimo. Hlavně, že mu všichni před sezónou kladli na srdce, aby hrál pro tým. Kallon mu hned na hřišti řádně vynadal, protože mladý střelec, který ani tentokrát nezapomněl oslavit svůj gól saltem, mohl míč podržet a nahrát jemu nebo jít sám do branky. Času měl dost.


    Inter ukořistil cenné tři body na hřišti Arsenalu Londýn a může zatím aspoň začít uvažovat o postupu. Cesta je dlouhá a v cestě stojí ještě Dynamo Kyjev a Lokomotiv Moskva. V jejich vzájemném duelu byl úspěšnější domácí ukrajinský klub, který vyhrál dvěma brankami v závěru 2:0.



    Liga mistrů
    Základní skupina 1.kolo (17/09/2003)
    Arsenal Londýn - Inter Milán 0:3
    Dynamo Kyjev - Lokomotiv Moskva2:0