Liga mistrů ZS (5.z) - 25/11/2003

FC INTER - ARSENAL LONDÝN 1:5

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy Interu
  • Tabulky
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Arsenal Londýn
  • STŘELCI
    Vieri C.5
    Adani D.0
    Martins O.2
    Van Der Meyde A.1
    Recoba A.1
    Cruz J.3
    ŽLUTÉ KARTY
    Zatím nikdo ...
    ČERV. KARTY
    Zatím nikdo ...
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem38.855
    Doma43.295
    Venku32.197
    Nejvíce
    Doma45.000
    Venku34.393
    33' Vieri - 25' a 85' Henry, 49' Ljungberg, 88' Edú, 89' Pirés
    Žluté karty: Cygan, Edu
    Střely na bránu: 4-7
    Střely mimo: 11-12
    Držení míče:
    Rohy: 6-3
    Fauly: 11-18
    Ofsajdy: 5-2
    Diváci: 44.884
    Rozhodčí: Stark (Německo).

    INTER (3-4-3) : Toldo; Cordoba, Materazzi, Cannavaro (59' Pasquale); J. Zanetti, Lamouchi (57' Almeyda), C. Zanetti, Brechet; Martins, Vieri, Van der Meyde (69' Cruz). (Fontana, Luciano, Adani, Kily). Trenér: Zaccheroni

    Arsenal (4-4-1-1) : Lehmann; Toure, Campbell, Cygan, Cole; Ljungberg, Edu, Parlour, Pires; Kanu (73' Gilberto Silva), Henry (89' Aliadiere). (Stack, Keown, Clichy, Papadopulos, Hoyte). Trenér: Wenger.


    Bobo

    Inter v 5.kole základní skupiny Ligy mistrů hostil Arsenal Londýn. Kanonýři měli co oplácet, vždyť prohráli na Highbury 0:3. A bohužel se jim to povedlo dokonale. Jestliže první zápas byl o anglické naivitě, tak o čem pak byla odveta? Italové podcenili soupeře, který patří k jedněm z nejlepších v Evropě, a to dokonce i když věděli, že mu jde o odplatu ponižující porážky a stále ještě o postup do osmifinále.

    Jak bránil Javier Zanetti a Marco Materazzi Henryho? Oni snad vůbec netušili, co ten hráč dovede. By se měli pravdileně koukat na jeho zápasy... Porážka 1:5 a zároveň vítězství Lokomotivy Moskva nad Dynamem řádně zamíchala tabulkou. O přímý postup si to týmy rozdají v posledních zápasech. Arsenal hraje doma s Lokomotivem a Dynamo hostí Inter. Kdo zvítězí má osmifinále jisté. Když Inter remizuje a Arsenal prohraje postupuje i tak, to je ale dost utopistická představa. Kdyby i Arsenal remzioval postupuje díky lepším vzájemným duelům. Prostě Inter musí v promrzlém Kyjevu vyhrát!

    Inter nehrál až tak špatně. V prvním poločase se snažil, ale obrana angličanů pracovala na výsost dobře. První gól vstřelil po narážečce s Colem Henry. J.Zanetti od něj při nahrávce ustoupil a pak se nestačil vrátit. Francouzský střelec se trefil přesně k tyči. Černomodrý útok byl téměř neškodný. Martins a Vieri sice hýřili aktivitou ale hlavně Vieriho střely byly hodně nepřesné. Kupodivu právě jeden takový chcípák však stačil na vyrovnání. Campbell ho nešťastně tečoval tak, že míč přeskočíl Lehmanna a od břevna se odrazil těsně za brankovou čáru. Pěkný štěstí, také bylo poslední. Ze strany Interu se dá mluvit ještě o přímáku Materazziho v první půli a nebezpečné bombě taktéž z přímáku v podání Andy van der Meydeho.

    No a teď k těm gólům. Před překvapivě nízkou návštěvou jen cca 45.000 přidal druhý gól Freddie Ljunberg. Po nahrávce Henryho se ocitl sám před Toldem, kterého v pohodě prostřelil. Možná to byl sice ofsajd, ale jestli byl stoprocentní? Těžko říct. Ještě v 85.minutě vedl Arsenal jen 1:2. Nerazzurri se vrhli do útoku a chtěli aspoň vyrovnat. Ofenzivní taktika se ale nevyplatila (podobně jako Arsenalu v prvním duelu). V 60.minutě střídal Zaccheroni Cannavara a poslal na hřiště Pasquala, záměr jsem moc nepochopil ale chvílemi se mi zdálo, že obrana není tří ale dvoučlenná... Třetí gól přidal znovu Henry. Doslova si přitom vychutnal Javiera Zanettiho. Anarchii v obraně dokonal Edu a Pires střelou do prázdné branky. Ještě, že už byl konec.



    Liga mistrů
    Základní skupina B 5.kolo (26/11/2003)
    Inter Milán - Arsenal Londýn1:5
    Lokomotiv Moskva - Dynamo Kyjev3:2


    Tabulka základní skupiny B
    1.   Lokomotiv Moskva2217:58
    2.   Arsenal Londýn2127:67
    3.   Inter Milán2127:107
    4.   Dynamo Kyjev2037:76