Liga mistrů ZS (2.z) - 30/09/2003

FC INTER - DYNAMO KYJEV 2:1

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy Interu
  • Tabulky
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Dynamo Kyjev
  • STŘELCI
    Adani D.0
    Martins O.0
    Van Der Meyde A.0
    Toldo F.0
    Vieri C.1
    Cruz J.0
    ŽLUTÉ KARTY
    Zatím nikdo ...
    ČERV. KARTY
    Zatím nikdo ...
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem34.393
    Doma0.000
    Venku34.393
    Nejvíce
    Doma0.000
    Venku34.393
    23' Adani, 90' Vieri - 34' Fjodorov
    Žluté karty: Emre - Sablic, Rincon, Leko
    Červená karta: -
    Střely na bránu: 7-6
    Střely mimo: 6-6
    Držení míče: 28:41 - 24:01
    Rohy: 3-6
    Fauly: 14-34
    Ofsajdy: 0-1
    Diváci: 45.000
    Rozhodčí: Bre (Francie)

    INTER (4-4-2) : Toldo 6, J.Zanetti 7, Adani 6, Cannavaro 6, Cordoba 6.5, Van Der Meyde 5 (60' Helveg 6), Emre 6.5, C.Zanetti 6, Kily Gonzalez 6, Cruz 5 (78' Kallon), Martins 5 (58' Vieri 7) (12 Fontana, 31 Brechet, 11 Luciano, 25 Almeyda). Trenér: Cúper

    Dynamo Kyjev (4-4-2) : Shovkovsky 6, Nesmachnyi 6.5, Fedorov 7, Dmitrulin 6.5 (68' Katskevich 6), Peev 6, Leko 6, Sablic 6.5, Ghioane 5.5, Belkevich 6, Rincon 7, Shatskikh 5.5 (85' Malashenko) (21 Reva, 5 Alessandro, 10 Cernat, 18 Nanni, Onishenko). Trenér: Mykhaylychenko 7.


    Bobo

    I ve svém druhém představení Inter nezaváhal. Proti Dynamu Kyjev se však na tři body nadřel mnohem více než proti Arsenalu. Rozhodující gól přišel až v 90.minutě zásluhou Boba. Ukrajinský tým se věhlasného soupeře na stadiónu Giuseppe Meazzy vůbec nebál. Od začátku se snažil hrát otevřenou partii a zdaleka vůbec nebránil. Jeho předností byly hlavně střely z větší vzdálenosti. Horší už to bylo s finálními přihrávkami a hlavně zastavováním útoků Interu. Statistika faulů 13:35 hovoří za vše. Snad při každé příležitosti hráči Dynama faulovali. Nedisciplinovanost, možná i úmyslná, je stála body. Oba dva góly domácich totiž padly po standardních situacích.

    Cúper pro zápas povolal i uzdraveného Christiana Vieriho. V základní sestavě ale dostalo přednost duo Martins-Cruz. Bobo přišel až na posledních 30 minut. Hrát nemohl Materazzi, který si bude léčit natažený stehenní faul 10 dní. Nadále zraněný je i Recoba. V sestavě nemohl ani nechybět Van Der Meyde a Kily Gonzales. Oba hráče Cúper šetřil právě na toto utkání.

    Javiera Zanettiho sólíčko a nebezpečná střela - to byl na San Siru úvod. Dynamo odpovědělo tvrdými střelami z 25 metrů. Kdykoliv měli ukrajinští hráči možnost vystřelit, tak neváhali a dávali Toldovi pořádně zabrat. Obrana nerazzurri zdaleka nevypadala tak dokonale, jak by se mohlo doposud zdát. Sice ve čtyřech úvodních zápasech sezóny Inter neinkasoval, ale největší zásluhu na tom má především Francesco Toldo. Jeho zákrok proti bombě Leka byl přímo excelentní. První gól padl na druhé straně. Tifosi rozradostnil obránce Adani. Po jednom z mnoha sprostých faulů na skvěle hrajícího Emreho, rozehrával Cruz přímák. Jeho přetažený centr hlavičkoval na bránu Cannavaro. Gólman vyrazil míč před sebe, kde stál právě Adani. Ten si ho zpracoval s pomocí hrudníku a zřejmě i ruky a z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť. Chvíli to vypadalo, že nerazzurri převezmou nad hrou kontrolu, ale nestalo se. Sice po krásné akci přišla i druhá branka, ale rozhodčí ji neuznal. Emre unikl z obklíčení, nahrál Van Der Meydemu, který si narazil z Martinsem a prostřelil gólmana. V době narážečky s Martinsem, však hráč tmavé půeti podle sudího fauloval...

    Po sérii úžasných zákroků Tolda proti nebezpečným střelám hostů a momentu, kdy jsem si zrovna říkal, že ten Toldo snad není člověk ale bůh, přišel nešťastný okamžik. Nejlepší gólman současnosti po střele z úhlu zaváhal a právě tato jediná chyba přinesla vyrovnání. Toldo míč vyrazil před sebe, kde nepokryli Cannavaro a Adani Sergeje Fjodorova a bylo zle - 1:1.

    V dalších šanci Interu byl Martins. Znovu ale ho po rychlém úniku ve finální fázi zastavil jeden z obránců. Inter díky mnoha prohřeškům Dynama měl možnost zahrávat i dost přímých kopů. Na starost je měl Cruz. Útočník, který přišel v létě z Bologně, to pokaždé zkoušel trošku jinak, ale ani jednou jeho střela gólová nebyla. Dobrou šanci měl i Emre. Jeho střela šla ale nad.

    V druhé půli začali hosté už více myslet na obranu a tak měl Inter klid na rozvážný útok. Jenže právě tohle mu nevyhovuje. Přechod do pokutového území je díky poislám v záloze sice lepší než v loni, ale pořád to jaksi není ono. Dynamo bránilo dobře a navíc se začalo soustředit na brejky, což se jim do otevřené obrany dařilo. Naštěstí vždy naprosto zbytečně zkazili finální přihrávku. Po faulu na Javiera Zannetiho v 90.minutě zápasu přišel rozodující úder. Po centru do vápna přesně hlavičkoval Christian Vieri a to i přesto, že se ho obránce snažil zastavit vším možným. Když je Bobo na hřišti, je to jako kdyby už od začátku Inter vedl 1:0 :-) V nastevenémčase už jen hosté zahrozili střelou těsně vedle.

    V zápase mezi Lokomitvem Moskva a Arsenalem gól nepadl. Inter tak vede tabulku s plným bodovým ziskem před Dynamem. Poslední je bez bodu a bez vstřeleného gólu Arsenal Londýn.




    Liga mistrů
    Základní skupina 2.kolo (30/09/2003)
    Lokomotiv Moskva - Arsenal Londýn0:0
    Inter Milán - Dynamo Kyjev2:1