Liga mistrů ZS (3.z) - 21/10/2003

LOKOMOTIV MOSKVA - FC INTER 3:0

LIGA MISTRŮ
  • Zápasy Interu
  • Tabulky
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Lokomotiv
  • STŘELCI
    Adani D.1
    Martins O.1
    Van Der Meyde A.1
    Vieri C.1
    Cruz J.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Emre
    Brechet
    Recoba
    Cannavaro
    C. Zanetti
    ČERV. KARTY
    Zatím nikdo ...
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem36.464
    Doma45.000
    Venku32.197
    Nejvíce
    Doma45.000
    Venku34.393
    2' Loskov, 50' Ašvetija, 57' Chochlov
    Žluté karty: Brechet, Recoba, Cannavaro, C. Zanetti
    Červená karta: -
    Střely na bránu: 5-9
    Střely mimo: 12-18
    Držení míče: 37:10 - 55:50
    Rohy: 3-5
    Fauly: 21-22
    Ofsajdy:
    Diváci: 30.000
    Rozhodčí: Wack (Německo)

    INTER (4-3-3) : Toldo 5, Cordoba 5, Materazzi 5 (61' Emre 5.5), Cannavaro 5, Brechet 5 (72' Coco), J. Zanetti 5.5, Almeyda 4, C. Zanetti 4.5, Recoba 6, Cruz 5 (61' Martins 6), Vieri 5. (12 Fontana, 13 Helveg, 15 Adani, 18 Kily Gonzalez). Trenér: Verdelli

    Lokomotiv Moskva (4-2-3-1 : Ovchinnikov 6, Evseev 7 (75' Gurenko Sv), Ignashevich 6, Sennikov 6, Lekcetho 6.5, Maminov 6, Khokhlov 7, Buznikin 7 (46' Pashinin 6), Loskov 7, Izmaylov 6.5, Ashvetia 6.5. (9 Nigmatullin, 2 Nizhegorodov, 25 Pimenov, 52 Parks, 99 Wagner). Trenér: Semin


    Cannavaro

    Trenér vyhozen, nastala anarchie. I tak by se dalo charakterizovat vystoupení nerazzurri v Moskvě. V mrazivém večeru to o obraně milánského týmu platilo stoprocentně. I když to z jasného výsledku není znát, Inter měl po většinu zápasu převahu. Jen jeho defenziva si vzala volno a po třech hrubkách třikrát inkasovala. Trenéra Cúpera nahradil Corrado Verdelli, současný kouč juniorů Interu. Jeho premiéra a zároveň i na nějakou dobu derniéra dobře nedopadla. Po debaklu 0:3 přebíral ve středu ráno tým Alberto Zaccheroni. Doufejme, že se třetímu trenérovi za posledních pět dní bude dařit mnohem lépe.

    Verdelli proti Lokomotivu Moskva utvořil celkem ofenzivní sestavu. Útočné duo Vieri - Cruz ze zálohy podporoval Recoba. V záloze dostali příležitost Almeyda, J.Zanetti, C.Zanetti. Emre střídal až v druhé půli. Obranná čtverice vypadala následovně: Cordoba, Materazzi, Cannavaro, Brecchet.

    Zápas začal asi nejlépe, jak mohl. Hráči Lokomotivu již ve druhé minutě doslova rozebrali obranu Interu a zcela volný Dmitrij Loskov těsně před brankářem pohodlně rozvlnil síť. Cannavaro, který byl k Loskovovi nejblíž, si asi ještě prohlížel supermoderní stánek. Inter se snažil a směrem dopředu hrál slušně. Horší to bylo, když ztratil míč. Nezformovaná obrana měla co dělat, aby zastavila brejky domácích. Velkou šanci na vyrovnání měl ve 20.minutě Christian Vieri. Unikl po pravé straně a po vniknutí do vápna po zemi vystřelil. Jeho střelu vykopl gólman. O pár minut později měl ještě větší šanci Javier Zanetti. Při rozehrávce obral o míč obránce Lokomotivu a hnal se sám na bránu. Z hranice šestnáctky vypálil jen těsně nad. Inter nadále držel po většinu času míč a tlačil soupeře. Pár gólových šancí si vytvořil, už žádnou však tak jasnou jako dvě předchozí.

    Druhý poločas začal ještě hůře než ten první. Cruz sice z dobré pozice pohrozil nebezpečnou střelou, gól ale nedal. Po dvanácti minutách pak domácí vedli už 3:0 a šokovaný Inter měl, co dělat, aby se vzpamatoval a důstojně dohrál zápas. Paradoxní na tom všem je, že i nadále byl Inter aktivnější. Góly však dávali domácí. V 50.minutě útočil ruský tým. Jeden z jeho hráčů odcentroval zpravé strany po zemi. Míč se přes kupu hráčů dostal k úplně volnému Ašvetijovi, který podobně jako Loskov v první půli měl před sebou jednoduchý úkol - 2:0. Kdo měl Ašvětijova bránit netušim, široko daleko totiž nebyla ani noha. Další důvod ke vzteku měl Toldo o pár minutek později. Recoba nejprve zahrozil nebezpečnou střelou, kterou musel gólman vyrazit na roh, pak však znovu přišli chvíle domácích. Na polovině Interu rozehrávali přímý kop. Už se ani nesnažili přidat další gól a spoléhali hlavně na obranu dvougólového vedení. V šestnáctce čekali na centr jen dva hráči Lokomotivu. A světe div se, i přesto nechala obrana jednoho z nich neobsazeného. Ivan Corodoba přispěchal k Chochlovovi pozdě. Ten si vyskočil na nadýchaný centr a perfektně hlavou z dost velké vzdálenosti zakončil. Zase tři fíky v síti, kdeže je ta slavná defenziva?

    Zápas byl rozhodnut a jen se dohrával. Pár šancí si ještě vypracovali oba týmy, tu největší Inter. Po přímáku Alvara Recoby hlavičkoval Bobo do břevna. Po překvapivém debaklu 0:3 Inter klesnul na druhou příčku skupiny B. První je po výhře nad Arsenalem Londýn Dynamo Kyjev. Třetí Lokomoti získal body čtyři, poslední Arsenal jeden.



    Liga mistrů
    Základní skupina 3.kolo (21/10/2003)
    Lokomotiv Moskva - Inter Milán3:0
    Dynamo Kyjev - Arsenal Londýn2:1


    Tabulka základní skupiny B
    1.   Dynamo Kyjev2015:36
    2.   Inter Milán2015:46
    3.   Lokomotiv Moskva1113:24
    4.   Arsenal Londýn0121:51