Pohár UEFA Čtvrtfinále (2.z) - 14/04/2004

FC INTER - OLYMPIQUE MARSEILLE 0:1

POHáR UEFA
  • Zápasy Interu
  • Střelci
  • Diváci
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Olympique Marseille
  • STŘELCI
    Vieri C.4
    Martins O.3
    Recoba A.3
    Adani D.2
    Van Der Meyde A.1
    Cruz J.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Zanetti C. C.4
    Helveg T.3
    Gonzales K.3
    Cordoba I.2
    Okan B.2
    Zanetti C. J.2
    Recoba A.2
    Farinos J.2
    Karagounis G.1
    Cannavaro F.1
    Vieri C.1
    Pasquale G.1
    Brechet J.1
    Almeyda M.1
    Emre B.1
    Adani D.1
    Materazzi M.1
    Cruz J.1
    ČERV. KARTY
    Vieri C.1
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem37.859
    Doma26.527
    Venku49.190
    Nejvíce
    Doma36.044
    Venku64.569
    74' Meriem
    Žluté karty: J. Zanetti 79', Kily Gonzalez 90'+1' - Dos Santos 14', N'Dyaie 27', Barthez 45', Marlet 76'
    Střely na bránu:
    Střely mimo:
    Držení míče:
    Rohy: -
    Diváci: 36.044
    Rozhodčí: Kim Milton Nielsen (Dánsko)

    INTER (3-4-3): Toldo; Cannavaro, Gamarra, Cordoba; J. Zanetti, Almeyda (46' Emre), C. Zanetti (79' Lamouchi), Kily; Cruz, Martins, van der Meyde (55' Recoba). (Fontana, Helveg, Farinos, Pasquale). Trenér: Zaccheroni 6

    Marseille (5-4-1) 28 Barthez, 2 Ferreira, 3 Dos Santos, 6 Hemdan, 7 N'Diaye, 9 Mido (14 Vachousek 83'), 12 Meite, 18 Meriem, 23 Beye, 26 Battles (20 Marlet 53'), 32 Flamini (30 Gavanon, 5 Christianval, 21 Ecker, 29 Celestini, 36 Ba) Trenér: José Anigo


    Martins v akci.

    Stejně jako každý jiný rok dopadl letos Inter Milán. Žádnou trofej nevyhraje. Po té co vypadl z Ligy mistrů, nepotěšil fanoušky ani v Poháru UEFA a vypadl ve čtvrtfinále s Olympique Marseille. Francouzskému klubu nedokázal za dva zápasy vstřelil ani jeden gól a prohrál v nich shodně 0:1.

    Zatímco Olympique postrádal vykartovaného střelce Drogbu, Inter se musel obejít bez Vieriho. Bobo byl zasažen hozenou lahví po zápase v Perugii a kvůli zranění hlavy nemohl nastoupit. Adriano hrát v evropských pohárech za Inter nemůže a tak odpovědnost střílet góly tentokrát ležela na Martinsovi a Cruzovi. Recoba jim přišel pomoct až v druhém poločase. Útočné duo podporované ještě ofenzivním van der Meydem a Kily Gonzalesem cestu do Barthezovi brány nenašlo.

    V první půli se hrál vyrovnaný fotbal. Marseille se statečně bránilo a hrozilo z nebezpečných brejků. Disciplinovastí nepustilo nerazzurri do téměř žádné gólové šance. Nebezpečná byla jen hlavička van der Meydeho a hlavně střela Matiase Almeydy, která šla ze značky pokutového kopu trestuhodně nad břevno. Ani Francouzi však své pološance nevyužili a do kabin se tak šlo za nerozhodnutého stavu 0-0.

    V druhé půli začal Inter vstupňovat svůj tlak. Čím více se ale tlačil dopředu, tím více se pak otevíraly prostory pro nebezpečné výpady hostí. Obrovskou šanci měl po centru Julio Cruz, jeho hlavička šla jen těsně vedle, chyběli jí centimetry... Dobře střílel po zemi i Javier Zanetti. Zahrozil i Alvaro Recoba, z voleje poslal bombu na Bartheze, který se ale nenechal zakočit. Dobrou možnost měl El Chino i z přímého kopu. Jeho pokus z levé strany však šel přímo na gólmana. Další příležitost přišla po faulu na Gamarru. Míč si postavil znovu Recoba. Jeho střela si cestu do brány nenašla. Ba co víc, z rychlého protiútoku do otevřené obrany Marseille vstřelilo gól. Po levé straně unikl Meriem a podél Tolda s přispěním tyče poslal svůj tým do semifinále. Inter v té době, aby postoupil, potřeboval vstřelit tři branky. S ohledem na dosavadní šance a kvalitu soupeře muselo být všem jasné, kdo je postupujícím.

    Inter se přirozeně nevzdal a bojoval do konce. Podobnou šanci jako Cruz měl i Oba Martins. I jeho hlavička šla jen těsně vedle pravé tyče. Na druhé straně se při přímém kopu hostí zaskvěl Francesco Toldo, který zlikvidoval nebezpečnou šanci. Marseille vyhrálo 1-0 a po Liverpoolu získalo další cenný skalp slavného klubu.

    Pohár UEFA
    Osmifinále 2.z
    Newcastle - PSV Eindhoven2:1
    Valencia - Bordeaux2:1
    Villareal - Celtic2:0
    Inter - Marseille0:1


    Martins v akci.