Serie A 20.kolo 08/02/2004

SAMPDORIA JANOV - FC INTER 2:2

SERIE A
  • Zápasy Interu
  • Zápasy
  • Tabulky
  • Další kolo
  • Minulé kolo
  • Odveta
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Sampdoria Janov
  • Ostatní kluby
  • STŘELCI
    Vieri C.11
    Cruz J.7
    Recoba A.5
    Martins O.4
    Materazzi M.3
    Adriano .2
    Cannavaro F.1
    Cordoba I.1
    Van Der Meyde A.1
    Zanetti C.1
    Farinos J.1
    Stankovič D.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Zatím nikdo ...
    ČERV. KARTY
    Zatím nikdo ...
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem47.549
    Doma58.591
    Venku36.506
    Nejvíce
    Doma75.831
    Venku78.334

    56' Cipriani, 85' Doni p. - 32' Vieri, 78' Vieri
    Žluté karty: Conte - Helveg
    Červená karta: 90' Conte
    Střely na bránu: 6-7
    Držení míče: 22:11 - 26:51
    Rohy: 2-3
    Diváci: 38.000
    Rozhodčí: Paparesta

    INTER (3-4-3): Toldo 6, Cordoba 6.5, Adani 6, Cannavaro 6, Helveg 6, Farinos 6, Stankovic 5.5 (73' Emre), Zanetti 6.5, Recoba 6.5 (81' Kily), Vieri 7.5, Cruz 5.5 (58' Adriano 5.5) (12 Fontana, 7 Van Der Meyde, 8 Lamouchi, 26 Pasquale). Trenér: Zaccheroni 6

    Sampdoria (4-4-2): Antonioli 6, Zenoni 6.5 (83' Yanagisawa), Conte 7, Carrozzieri 6, Bettarini 6.5, Diana 5, Volpi 6, Palombo 5, Doni 5.5, Cipriani 7 (88' Sacchetti), Bazzani 6 (1 Turci, 24 Floro Flores, 25 Sakic, 26 Pedone, 29 Donati). Trenér: Novellino 6.



    Další "povedený" zápas si připsali na konto fotbalisté Interu ve 20.kole Serie A. Na hřišti ambiciozního nováčka z Janova remizovali 2:2 a nadále tak pokračují ve šňůře nepovedených utkání na hřištích soupeřů. Naposledy vyhráli na cizí půdě v Boloni 14.prosince. Série bez vítězství začala nešťastným utkáním na Laziu, kde domácí otočili nepříznivý vývoj a vyhráli 2:1. V novém roce nejprve nerazzurri prohráli v Parmě 0-1 a pak remizovali v Modeně 1-1 a nyní se Sampdorií 2-2. Týmu se nedařilo ani v Italském poháru. Nejprve 17.prosince remizovali v Reginně 1-1, po té v Udine 0-0 a tento týden ve středu v Turíně s Juventusem 2-2. Celkem sedm zápasů za sebou tak Inter nezná, co to je vyhrát na půdě soupeře. Zajímavé na všech duelech je to, že se o většině z nich dá říct, že byly nešťastné a Inter by si v nich za normálního vývoje zasloužil vyhrát.

    Trenér Zac nectil osvědčenou radu, že po vítězném utkání se sestava nemění. Adriana, který v posledních dvou zápasech dal čtyři branky, nechal překvapivě sedět na lavičce. Totéž potkalo i Kily Gonzalese. A tak z úspěšného tria zůstal v základu jen Alvaro Recoba. Doplnili ho uzdravený Vieri a Julio Cruz. Martins je podle slov kouče z formy. Obrana a záloha zůstala stejná. Belozoglu Emre se dostal na hřiště až v průběhu druhé půle a uzdravený Cristiano Zanetti se mezi náhradníky nevešel.

    Uzdravený Bobo nechtěl nechat nikoho na pochybách, že právě on je nejlepším střelcem Interu, a hned ve třetí minutě se dostal do dobré šance. Z úhlu pálil nad. Domácí odpověděli přímým kopem. Adani odhlavičkovával do bezpečí. Ani Stankovič nezamířil v 16.minutě mezi tři tyče. Ve 26.minutě stáhl Carrozzieri Recobu, sudí Paparesta však penaltu nepískal. Ve 33.minutě konečně vyšla spolupráce Recoba - Vieri a Bobo po přesném centru z přímého kopu poslal míč hlavou přesně do šibenice. Alvaro Recoba si může dát své přihrávky patentovat. V poslední době platí, co gól to nahrávka El China. Ještě před čtrnácti dny přitom nehrál kvůli zraněné noze.

    Nejlepší střelec Sampdorie Bazzani se předvedl ve 40.minutě. Jeho ránu Toldo zlikvidoval. I po přestávce se žlutí nerazzurri snažili kontrolovat míč a nepouštět domácí do brejků. V 56.minutě však přišla chybička. Po centru do vápna se míč dostal k Ciprianimu, který z bezprostřední blízkosti prostřelil z voleje Tolda a vyrovnal. O necelých deset minut později je to tu znova. Znovu centr v podání Alvara Recoby a znovu hlavička Christiana Vieri. Gól to však není a Bobo nastřelil tyč. Sampdoria zahrozila po rohovém kopu. Neúspěšný byl Doni. Mezitím již Zaccheroni vystřídal neviditelného Cruze Adrianem a na hřišti tak konečně běhá duo Bobo-Adriano. Běží 78.minuta, zmatek v obraně Sampdoria využívá Inter. Míč se dostává k Adrianovi, který jen lehce a možná i omylem přiťukáva Vierimu, který nekompromisně skóruje. Inter vede 2-1. V opakovaných záběrech je však vidět, že Adriano byl v ofsajdu. Gól platí.

    Inter byl blízko k vítězství ale ani tentokrát to nevyšlo. V 85.minutě viděl rozhodčí faul Fabia Cannavara na Ciprianiho v pokutovém území. Cannavaro se přitom protihráče téměř nedotkl. S přísně nařízené (lépe řečeno vymyšlené) penalty, poslal Doni Tolda k levé tyči a vyrovnal pod břevno doprostřed brány. Nerazzurri se nevzdávali. Vieri se snažil vstřelit hattrick. Jeho střelu však Diana tečoval nad. V 90.minutě je vyloučen domácí Conte. Po zákroku na Helvega vidí druhou žlutou kartu. Následnému tlaku se pak domácí ubránili. Inter tak ani ve druhém utkání Sampdorii neporazil. I v září se rozešli oba kluby smírně po remíze 0-0. Inter i přes mizerné výkony nadále drží čtvrtou příčku a vstupenku do Ligy mistrů. Bodově se na něj dotáhlo Lazio. Vedoucí trio AC,Juve a AS Řím nadále uníká...

    20.kolo
    Modena - Ancona2:1
    Udinese - FC Bologna1:3
    Reggina - Brescia0:0
    Sampdoria Janov - Inter2:2
    AS Oím - Juventus4:0
    AC Parma - Lazio0:3
    Chievo Verona - Lecce2:3
    AC Milán - Perugia2:1
    Empoli - Siena1:0