Italský pohár 2004/2005
Čtvrtfinále 1.z 27/01/05 21:00 CET - "Atleti Azzurri d'Italia" - Bergamo Stadium

ATALANTA BERGAMO - FC INTER

0:1

IT.POHáR
  • Zápasy Interu
  • Zápasy
  • Střelci
  • Statistika
  • Diváci
  • Přehled vítězů
  • Vzáj. zápasy
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Atalanta
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • STŘELCI
    Martins O.4
    Vieri C.1
    Cruz J.1
    Recoba A.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Zanetti C.1
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem0.000
    Doma7.000
    Venku7.500
    Nejvíce
    Doma7.000
    Venku10.000
    FOTOGALERIE

    Obafemi Martins

    Francesco Coco

    Edgar Davids

    Obafemi Martins
    72' Martins
    Asistence: Verón
    Žluté karty: Sala 80', Natali 85'
    Červené karty:
    Střely na bránu: 9-18
    Střely mimo:
    Držení míče: 23:57 - 34:43
    Rohy:
    Fauly:
    Ofsajdy: 4-4
    Diváci: 5.000
    Rozhodčí: Luca Palanca
    Nejlepší hráč: Fabian Carini

    INTER (4-4-2) : Carini 7, Ze Maria 4.5, Burdisso 6, Mihajlovic 5, Coco 5, Van Der Meyde 5 (87' C.Zanetti ), Veron 6, Emre 5.5, Davids 5, Recoba 4.5 (61' Martins 7), Cruz 5 (89' Kily Gonzales). (12 Fontana, 4 J. Zanetti , 21 Karagounis, 24 Gamarra) Trenér: Mancini

    Atalanta (4-4-2) : Calderoni sv, Motta 7, Sala 6.5, Natali 6, Bellini 5.5, Zenoni 6, Migliaccio 7, Bernardini 6 (73' Montolivo), Marcolini 6, Lazzari 6.5 (76' Budan 5), Sinigaglia 6.5. (1 Taibi, 13 Innocenti, 3 Gonnella, 23 Capelli, 17 Santos). Trenér: Delio Rossi


    Oba

    Inter v prvním zápase čtvrtfinále Italského poháru uspěl. Ačkoliv byl jeho soupeř Atalanta Bergamo lepší, vyhrál na jeho půdě 1:0. Fotbal se hrál v mrazu -5°C a terén hru notně komplikoval. Interu se vůbec nedařilo. Trenér Mancini tradičně nasadil uzdravené hráče a náhradníky. Ti si za celý zápas vytvořili jen jednu vyloženou šanci. Útočníci Bergama zaměstnávali gólmana Cariniho o hodně víc. Jednou dokonce nastřelili i břevno.

    Mancini využil relativně méně důležitého zápasu k nasazení hráčů, kteří se po zranění ještě nedostali do optimální formy (Mihajlovič, Davids, Verón, Coco) nebo na ně místo v základní jedenáctce nezbývá (Ze Maria, Burdisso, Emre, Cruz, Recoba). Do branky se postavil Fabian Carini a ani tentokrát nedostal gól. Uruguayský brankář chytal teprve třetí zápas a ani jednou zatím nemusel lovit míč z brány. Ve velmi dobrém světle se předvedl i obránce Francesco Coco. Kromě bezchybné obrany stíhal i útočit.

    Za celý první poločas se nerazzurri, kteří kvůli shodě dresů hráli v dresech bílé barvy, nedostali ani do náznaku šance. Souhru béčka komplikoval těžký terén, na kterém se více dařilo domácím. Vytvořili si dvě obrovské šance a zahrozili dvěma nebezpečnými střelami z větší vzdálenosti. V první velké šanci byl útočník Sinigaglia, který vnikl osamocen do pokutové území, v dobré pozici však netrefil vůbec branku. Průnik jeho kolegy Lazzariho pak zlikvidoval skvělým vyběhnutím gólman Carini.

    V druhým poločase se pokračovalo stejným způsobem. Inter se do šance nedostával a Bergamo tu a tam zahrozilo. Největší příležitost měl Lazzari. Nejprve dostal před gólmanem krásným obloučkem míč, Carini jeho střelu vyrazil a dorážku do prázdné brány zblokoval Francesco Coco. V další obrovské šanci nastřelil Lazzari krásnou střelou z 22 metrů břevno. Na druhé straně zahrozil za Inter poprvé Verón. Jeho střelu chytil brankář. V 61.minutě nahradil Recobu Obafemi Martins a krátce po jeho příchodu skóroval. V jediném světlém okamžiku, na který se dalo dívat, se vtipně otočkou na míči zbavil na hranici pokutového území obránce a v klidu a s přehledem přehodil vybíhajícího brankáře 0-1. Nic zvláštního se již nestalo a Inter vyhrál.