Italský pohár 2004/2005
Čtvrtfinále 2.z 16/02/05 17:30 CET - "G.Meazza" Stadium, Milano

FC INTER - ATALANTA BERGAMO

3:0

IT.POHáR
  • Zápasy Interu
  • Zápasy
  • Střelci
  • Statistika
  • Diváci
  • Přehled vítězů
  • Vzáj. zápasy
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Atalanta
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • STŘELCI
    Martins O.4
    Cruz J.2
    Recoba A.2
    Vieri C.1
    Emre B.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Zanetti C.1
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem0.000
    Doma4.700
    Venku7.500
    Nejvíce
    Doma7.000
    Venku10.000
    FOTOGALERIE

    Belozoglu Emre

    Julio Cruz
    31' Recoba, 36' Emre, 54' Cruz
    Asistence: Cruz, -, Recoba
    Žluté karty: Adriano (Atalanta)
    Červené karty:
    Střely na bránu:
    Střely mimo:
    Držení míče:
    Rohy:
    Fauly:
    Ofsajdy:
    Diváci: 2.400
    Rozhodčí: Rizzoli
    Nejlepší hráč: Emre Belozoglu

    INTER (4-4-2) : Carini; Ze' Maria, Gamarra, Materazzi, Burdisso; Van der Meyde (46' Adriano), Davids, Stankovic (46' Karagounis), Emre; Cruz, Recoba. (Toldo, J.Zanetti, Mihajlovic, C. Zanetti, Kily Gonzalez). Trenér: Mancini

    Atalanta (4-5-1) : Calderoni; Innocenti (46' Motta), Rivalta, Sala, Capelli, Adriano (46' Bellini); Pagano (58' Makinwa), Montolivo, Mingazzini, Marcolini; Sinigaglia. (Consigli, Bernardini, Lazzari, Defendi). Trenér: Rossi


    Emre

    Inter s přehledem zvládl odvetu čtvrtfinále s Atalantou Bergamo a postoupil po jasné výhře 3:0. V semfinále na něj čeká vítěz souboje Cagliari - Sampdoria. Vítězství znamená mimojiné i to, že Inter je stále 38 soutěžních zápasů v řadě neporažen. Zápas vidělo v 85 tisicovém hledišti pouhých 2.400 diváků.

    Mancini tradičně využil "ne tak důležitý" zápas k tomu, aby si zahráli ti méně často využívaní. Chytal tak znovu Fabian Carini. 25-letý uruguayský gólman stál mezi tyčemi již pošesté a popáté udržel čisté konto. Z tradiční obrané čtyřky zbyl jen Materazzi. Ale i o něm se dá říct, že základní jedenáctku jistou nemá. Siniša Mihajlovič předvádí super výkony a italský stoper má těžkou konkurenci. V počtu vstřelených branek na něj nemá. V záloze využil své příležitosti Belozoglu Emre a patřil k nejlepším zápase. Druhý gól dával po krásné sólové akci on. V útoku se o střílení gólů měli starat El Chino a Poncharello. A starali, oba dva si vzájemně nahráli na gól. Adriano se na hřiště dostal ve druhém poločasu, znovu ale vyšel naprázdno. Naposledy dal gól 12.prosince.

    Inter začal velmi aktivně a hostům prakticky nepůjčoval míč. V šancích se objevovali Recoba, Cruz a Emre. Velmi dobře je z obrany podporoval Burdisso. Ve 29.minutě byl blízko první branky Edgar Davids. Jeho střela z 25 metrů skončila na břevně. O chvíli později Recoba vysunul do sóla Cruze, ten však sám před brankářem zvolil přihrávku zpět k dobíhajícímu Recobovi, který pohodlně skóroval do prázdné brány. Ve 36.minutě přidal druhý zářez Emre, když prodribroval mezi dvěma obránci a přesně zakončil střelou podél gólmana 2-0.

    Po přestávce oplatil Recoba Cruzovi gólovou asistenci a centrem našel jeho hlavu. Cruz hlavičkoval přesně pod břevno 3-0. Další povedenou střelu vyslal na Calderoniho Emre. Brankář zázračně chytil. Na druhé straně pochytal Carini dvě nebezpečné střely. Inter vyhrál 3:0. V osmifinále Bergamo vyřadilo Juventus Turín když doma vyhrálo 2:0 a na Delle Alpi remizovalo 3:3.

    Související články
    16/02/05 Adriano by měl proti Atalantě hrát