Italský pohár 2004/2005
Osmifinále 2.z 12/01/05 17:30 CET - "R. Dall'Ara" - Bologna

FC BOLOGNA - FC INTER

1:3

IT.POHáR
  • Zápasy Interu
  • Zápasy
  • Střelci
  • Statistika
  • Diváci
  • Přehled vítězů
  • Vzáj. zápasy
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • FC Bologna
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • STŘELCI
    Martins O.3
    Cruz J.1
    Recoba A.1
    Vieri C.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Zanetti C.1
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem0.000
    Doma7.000
    Venku10.000
    Nejvíce
    Doma7.000
    Venku10.000
    FOTOGALERIE

    Inter

    Obafemi Martins
    45' Binotto - 56' Martins, 82' Martins, 85' Martins
    Asistence: Recoba (o tyč), Stankovič, Stankovič
    Žluté karty: -
    Červené karty: -
    Střely na bránu:-
    Střely mimo: -
    Držení míče: -
    Rohy: -
    Fauly: -
    Ofsajdy: -
    Diváci: -
    Rozhodčí: Gabriele
    Nejlepší hráč: Obafemi Martins

    INTER (4-4-2) : Fontana 6, Ze Maria 6, Corboba 5.5, Burdisso 5.5, Coco 6, Van Der Meyde 5 (69' Veron 5.5), C.Zanetti 6 (62' Davids 6), Stankovič 6.5 (86' Gamarra), Karagounis 6, Martins 7.5, Recoba 6. (15 Carini, 23 Materazzi, 26 Pasquale, 5 Emre). Trenér: Mancini

    Bologna (4-5-1): : Ferron 5, Daino 5, Nastase 6 (76' Gamberini 5.5), Juarez 5, Capuano 6, Binotto 5.5, Amoroso 6 (76' Colucci), Loviso 5.5, Giunti 5, Nervo 5 (46' Bellucci 5.5), Tare 5. (12 Pansera, 20 Torrisi, 34 Della Rocca, 29 Cortesi). Trenér: Carlo Mazzone 5.5.


    Oba

    Inter je ve čtvrtfinále. Po listopadovém vítězství 3:1 na San Siru, porazil Bolognu stejným výsledkem i na jejím hřišti. Hattrickem se blýskl Obafemi Martins.

    Mancini k zápasu nominoval většinou hráče, kteří doposud dělali náhradníky. Do branky se postavil Alberto Fontana, obranou čtveřici tvořili Jose Ze Maria, Nicola Burdisso, Ivan Cordoba a Francesco Coco, který hrál teprve svůj druhý zápas v sezóně. Tím prvním byl právě první zápas na San Siru. V záloze tvořil hru Grigorios Karagounis, defenzivní štít dělal Cristiano Zanetti a po křídlech běhali Andy van der Meyde a Dejan Stankovič. V průběhu druhého poločasu se na trávní dostali i uzdravení Edgar Davids, Juan Veron a poprvé v této sezóně Carlos Gamarra. Do útoku měl ternér jen Martinse a Recobu, žádné náhradníky za ně ani nenominoval.

    První poločas byt opatrný z obou stran. Inter se dostal zhruba do tří menších šancí, Bologna měl jen jedinou. V závěru poločase po brejku přišel centr z pravé strany od Amorosa, Fontana netakticky skočil po míči, na který neměl šanci dosáhnout. Útočník Bologni Tare ho však pustil za sebe, kde stál exinterista Jonatan Binotto, pro kterého nebylo vůbec těžké trefit prázdnou bránu. Z šancí Interu stojí za zmínku Stankovičova rána těsně nad břevno, Martinsův průnik zakončený špatným odmaváním ofsajdu a dělovka Recoby k tyči, kterou vyškrábl na roh brankář domácích.

    V druhém poločase přidal Inter na aktivitě. I Bologna se dostala do více šancí, v porovnání s Interem to však nebylo nic vážného. O střelbu z dálky se hlavně starali Recoba a Karagounis. Řecký záložník napálil i břevno. Recobův pokus z přímaku pak vytáhl těsně nad břevno brankář. Další jeho rána po té, co si udělal místo na hranici pokutového území skončila na tyči. Míč se po té odrazil k volnému Martinsovi, který pohodlně skóroval do prázdné brány. Při Recobově střele stál na hranici ofsajdu a chvíli ani sám nevěřil, že gól byl regulérní. Záznam ukázal, že ano.

    Mezitím přišli další pokusy z dálky Recoby a technický kousek Karagounise, který skončil těsně vedle. Druhý gól přidal po nádherné přihrávce Stankviče, který uvnitř pokutového území přeloboval bránícího hráče domácích a poslal dopředu samotného Martinse. Mr. Oba Oba bez problémů zvýšil na 2:1. Na Martinsovi bylo vidět, že je v pohodě a že chce i teřtí gól. Krátce před koncem se ho dočkal. Po další přihrávce Stankoviče si udělal prostor ke střele v pokutovém území a bombou poslal míč přímo do šibenice! Krásný gól.

    Utkání průměrné kvality se pak v poklidu dohrálo do konce. Většina odvet osmifinále se hraje ve čtvrtek. Inter se utká s postupujícím z dvojice Atalanta - Juventus.

    Související články
    12/01/05 Odveta s Bolognou je šance pro náhradníky
    13/01/05 Martinsův hattrick pro Facchettiho