Italský pohár 2004/2005
Semifinále 1.z 12/05/05 21:00 CET - "Sant'Elia", Cagliari

CAGLIARI - FC INTER

1:1

IT.POHáR
  • Zápasy Interu
  • Zápasy
  • Střelci
  • Statistika
  • Diváci
  • Přehled vítězů
  • Vzáj. zápasy
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Cagliari
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • STŘELCI
    Martins O.5
    Cruz J.2
    Recoba A.2
    Emre B.1
    Vieri C.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Martins O.1
    Zanetti C.1
    Carini F.1
    Materazzi M.1
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem0.000
    Doma4.700
    Venku11.000
    Nejvíce
    Doma7.000
    Venku18.000
    50' Zola - 51' Martins
    Asistence: Cambiasso
    Žluté karty: Bega - Carini, Martins, Materazzi
    Červené karty: -
    Střely na bránu:3-3
    Střely mimo: 6-12
    Držení míče: 24:19 - 33:33
    Rohy: 2-5
    Fauly: 12-20
    Ofsajdy: 0-1
    Diváci: 18.000
    Rozhodčí: Bertini
    Nejlepší hráč: Martins

    INTER (4-4-2) : Carini; J.Zanetti, Cordoba, Mihajlovic, Materazzi; Karagounis (68' Stankovic), Veron, Cambiasso, Kily Gonzalez; Martins (82' Cruz), Adriano (79' Vieri). (Toldo, Gamarra, Andreolli, Marino). Trenér: Mancini

    Cagliari (3-4-3) : Brunner; Lopez, Maltagliati, Bega; Alvarez, Conti, Budel (79' Brambilla), Agostini (79' Gobbi); Esposito, Zola, Langella (Iezzo, Sabato, Pisano, Loria, Bianchi). Trenér: Arrigoni


    V podprůměrném utkání remizoval Inter na hřišti v prvním zápase semifinále Italského poháru 1:1. Do odvety, která se hraje příští středu na San Siru, tak bude vstupovat se slušným vkladem. Branky viděli diváci na stadiónu Sant'Elia až po poločase. Z přímého kopu nejprve skóroval Zola a za minutu na to, vyrovnával po rohu Martins.

    Mancini vyřešil post levého beka velmi neobvykle. Favalli je zraněný a tak na jeho místo si překvapivě stoupl Materazzi. Dřív tuto situaci Mancini řešil tak, že ve středu obrany hrál on s Mihajlovičem, na pravé straně Cordoba a na levé Javier Zanetti. V tomto složení ale hráli dva hráči na netypických postech a bylo to znát. Varianta s Materazzim na levé straně je netradiční jen pro samotného italského reprezentanta. A nezvykal si zrovna lehce. Občas se pletl doprostřed a po levé straně nevěděl, kam má chodit. Na druhou stranu lehké to určitě neměl. Kvůli zranění nemohli nastoupit Emre Belozoglu, Alvaro Recoba, Andy van der Meyde a C.Zanetti.

    V brance dostal příležitost Fabian Carini. Uruguayský gólman tentokrát nepůsobil zrovna jistým dojmem a inkasovaný gól, kterému předcházela zbytečná ruka mimo pokutové území je jen jeho chybou. V útoku hrál Martins s Adrianem. Brazilský fenomén však byl na hřišti úplně zbytečný. Vůbec nic nevymyslel a jeho dva střelecké pokusy gólmana Brunnera neohrozili.

    V prvním poločase nejprve zahrozili domácí. Neohroženě se pokoušeli dostat do pokutového území. Jednou se to pěkně povedlo Espositovi. Stopku mu ale na malém vápně vystavil Mihajlovič. Na druhé straně Adrianova střela mířila vedle. Martins byl v dobré pozici chycen do ofsajdu a v další akci mu rozhodčí na pokus o vymodlení penalty nenaletěl. V utkání měl územní převahu Inter. Šance však chyběly.

    V druhém poločase přišly i góly. V 50.minutě přišel lob za obranu, který skončil u osamoceného brankáře Cariniho. Ten si s míčem mohl dělat, co chtěl. Naprosto nepochopitelně však podcenil situaci a před pokutovým území ho ztlumil rukou a následně už v ně šestnáctky chytil. Útočník Cagliari se vehementně dožadoval potrestání Cariniho zákroku a dočkal se. Po poradě s asistentem obdržel gólman od Bertiniho žlutou kartu a mohl být rád, že neviděl červenou. Míč si kousek před pokutovým území postavil expert na standartky Zola a z kroku zamířili přesně do šibenice. Carini neměl šanci a navíc ještě i špatně stál, snad tři metry před brankovou čarou - 1:0.

    Inter s odpovědí dlouho neotálel. Hned z rozehrávky přišla nebezpečná akce, z které vznikl roh. Mihajlovič z pravé strany odcentroval. Na míč nedosáhl ani obránce Cagliari a ani brankář, ten se tak dostal ke Cambiassovi, od kterého se odrazil stále ještě na malém vápně k Martinsovi. Mladý Nigerijec nezaváhal a propasíroval ho do sítě - 1:1. V dalším dění přišli už jen černomodré střely z dálky. Adriano mířil těsně nad břevno. Střídající Vieri pálil snad z každé pozice a na Brunnera vyslal minimálně tři střely. Pozadu nezůstal ani další nový muž - Cruz. Jeho střela v nastavení nevypadala vůbec beznadějně.

    Další branka nepadla a Inter tak do odvety získal slibný výsledek.