Liga mistrů 2004/2005
Osmifinále 2.z 15/03/05 20:45 CET - "G.Meazza" Stadium, Milano

FC INTER - FC PORTO

3:1

LIGA MISTRů
  • Zápasy Interu
  • Zápasy
  • Tabulky
  • Střelci
  • Statistika
  • Diváci
  • Přehled vítězů
  • Vzáj. zápasy
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • FC Porto
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • STŘELCI
    Adriano 10
    Martins O.5
    Stanković D.3
    Cruz J.2
    Vieri C.1
    V.d.Meyde A.1
    Recoba A.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cordoba I.3
    Veron J.2
    Favalli G.2
    Davids E.1
    Materazzi M.1
    Stanković D.1
    Cruz J.1
    Martins O.1
    Zanetti C.1
    Recoba A.1
    Cambiasso E.1
    ČERV. KARTY
    Adriano .1
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem0.000
    Doma45.135
    Venku35.035
    Nejvíce
    Doma65.273
    Venku44.000
    FOTOGALERIE

    Adriano

    Dejan Stankovič

    Adriano

    Adriano

    Veron a Adriano

    José Ze Maria

    Adriano
    6' Adriano, 63' Adriano, 87' Adriano - 68' Jorge Costa
    Asistence: -, Cruz, Veron
    Žluté karty: C.Zanetti 25' - Nuno Valente 46', Maniche 88', Jorge Costa 90'+2'
    Červené karty: -
    Střely na bránu: 7-7
    Střely mimo: 5-7
    Držení míče: 20:11 - 26:55
    Rohy: 5 - 3
    Fauly: 26 - 18
    Ofsajdy: 12-1
    Diváci: 76.000
    Rozhodčí: Terje Hauge (Norsko)
    Nejlepší hráč: Adriano

    INTER (4-4-2) :Toldo 5, Ze' Maria 5.5, Materazzi 6, Mihajlovic 6, J. Zanetti 6.5, Veron 6.5 (89' Van der Meyde), C. Zanetti 6.5, Cambiasso 6, Stankovic 5.5 (82' Kily Gonzales), Adriano 8, Cruz 6 (76' Martins). (15 Carini, 5 Emre, 24 Gamarra, 32 Vieri) Trenér: Mancini

    FC Porto (3-3-2-2) : Vitor Baia 5.5, Jorge Costa 6.5, R.Costa 6 (66' Postiga 6), Pedro Emanuel 7 (81' Pepe), Seitaridis 6, Costinha 5, Nuno Valente 6, Maniche 5, Diego 6, McCarthy 6.5, Claudio 5 (46' Quaresma 6). (13 Nuno E. Santo, 34 Meireles, 55 Machado, 61 Ivanildo) Trenér: Jose Couceiro


    Adriano

    Adriano je zpátky a Inter ve čtvrtfinále. Novému fenoménu se vrátila střelecká forma a jeho tři přesné trefy potopily loňského vítěze Ligy mistrů - FC Porto. Zápas sledovalo na San Siru 76 tisíc diváků. Kvůli bezpečnosti jich více do ochozů nesmělo. Hned na začátku připravila nejskalnější tribuna "Curva Nord" pěkné přivítání v podobě povedené choreografie.

    Mancini měl při sestavování základní jedenáctku znovu problémy. Útočníci Vieri a Martins se po zranění na celý zápas necítili a obránce Cordoba pykal za žluté karty. Zranění vyřadilo Favalliho, Recobu, Davidse a z rodinných důvodů je stále mimo klub Burdisso. Nejvíce potíži bylo s obranou, protože Mancinimu ještě zbyly dva poslední zdraví útočníci Adriano a Cruz. Ve středu defenzivní linie operovali Mihajlovič a Materazzi, stalo se tak vůbec poprvé. Na pravé straně se pohyboval Ze Maria a na levou musel nuceně Javier Zanetti. Do zálohy se k Verónovi a C. Zanettimu vrátil Cambiasso a Stankovič.

    Lepší začátek si nerazzurri nemohli přát. V 6.minutě se po levé straně vřítil do pokutového území Adriano, přitom přetlačil obránce a vystřelil. Jeho střela zasáhla skluzujícího obránce tak skvěle, že míč vysokým obloučkem přeletěl Vitora Baiu a zapadl přesně pod břevno. Další dobíhající obránce ho již vykopnout nestačil 1-0. Inter se z brzkým gólem uklidnil začal hrát zhruba to samé jako v sobotu proti Laziu. Žádná ofenzíva, minimum šancí a hra většinou ve středu hřiště. Protože Porto potřebovalo vyrovnat, drželo míč převážně ono. Defenzíva Interu však pracovala výborně a dovolila jen McCarthymu dvakrát nebezpečně vystřelit z větší vzdálenosti. Na druhé straně dvakrát při přečíslení zkazil Adriano přihrávku a tak poločas skončil jednogólovým vedením.

    Po přestávce se konečně začal hrát koukatelný fotbal. Nejprve Quaresma napálil míč vnějším nártem a ten se obtočil kolem tyče do autu. Porto vsadilo na útok a Inter tak měl možnost rychlých brejků. Defenzíva hostí však skvěle zvládala ofsajd systém. Hned dvanáctkrát zastavil útok Interu praporek asistenta rozhodčího. V 62.minutě překonali obranu hned dva hráči Verón a Adriano. Argentinský záložník však pokazil přihrávku a Adrianovi poslal před prázdnou bránou míč za něj místo před něj. Další stoprocentní šance přišla za minutu. Cruz přehodil obránce a osamocený Adriano na malém vápně překonal vtipně střelou z levačky brankáře 2-0.

    Porto se nevzdalo a krátce po rozehrání nastřelil Seitaridis nečekanou střelou tyč. V 68.minutě našel Quaresma z rohového kopu těsně před brankovou čárou Jorge Costu a ten s obtížemi ale přesto překonal ležícího Tolda 2-1. Za Inter odpověděl Stankovič. Místo přihrávky na volného spoluhráče však volil střelu z voleje, která šla mimo. V 81.minutě se Javier Zanetti už nevydržel dívat na to, jak akce zastavují neustálé ofsajdy. Chytře naznačil přihrávku další centr za obranu, obránci vyběhli, Martins zůstal za nimi a asistent sudí začal signalizovat ofsajd. Jenže kapitán nenahrával Martinsovi ale jen si předkopl míč, který pak dosprintoval. Spolu s Martinsem pak běžel sám na brankáře. Místo přihrávky na volného Nigerijce volil kličku gólmanovi, která mu vyšla. Jeho střelu z úhlu však na brankové čáře stihl vykopnout jeden z obránců. O dvě minuty později dostal na pravé straně od Veróna přihrávku Adriano, udělal typickou kličku do středu a zakroutil míč přesně ke vzdálenější tyči 3-1. Naposledy hattrick vstřelil Messině 4.prosince loňského roku. V Lize mistrů to byl již 10.zásah z 8 startů včetně předkola.

    Inter postoupil přes obhájce trofeje do čtvrtfinále. Los mu určí soupeře v pátek odpoledne.

    Související články
    15/03/05 Inter nebo Porto?
    16/03/05 Adriano se vrátil hattrickem
    16/03/05 Moratti: Adriano je neprodejný