Liga mistrů 2004/2005
ZS 3.z 20/10/04 20:45 CET - Mestalla Stadium, Valencia

VALENCIA - FC INTER

1:5

LIGA MISTRů
  • Zápasy Interu
  • Zápasy
  • Tabulky
  • Střelci
  • Statistika
  • Diváci
  • Přehled vítězů
  • Vzáj. zápasy
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Valencia
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • STŘELCI
    Adriano 7
    Stanković D.3
    V.d.Meyde A.1
    Martins O.1
    Recoba A.1
    Cruz J.1
    Vieri C.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Veron J.2
    Martins O.1
    Cordoba I.1
    Recoba A.1
    Favalli G.1
    Davids E.1
    Stanković D.1
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem0.000
    Doma40.201
    Venku33.333
    Nejvíce
    Doma50.402
    Venku44.000
    FOTOGALERIE

    Dejan Stankovič

    Andy Van Der Meyde

    Valencia-Inter

    Christian Vieri

    Christian Vieri

    Marco Materazzi

    Christian Vieri

    Christian Vieri

    Adriano a J.Zanetti

    Inter

    Roberto Mancini

    Materazzi a Favalli
    73' Aimar - 47' Stankovič, 49' Vieri, 76' van der Meyde, 81' Adriano, 90+1' Cruz
    Asistence: Favalli, Adriano, Adriano, J.Zanetti, Stankovič
    Žluté karty: Veron 6' - Angulo 5', Curro Torres 51', Carboni 90'
    Červené karty: -
    Střely na bránu: 9-8
    Střely mimo: 5-7
    Držení míče: 51%-49%
    Rohy: 4-0
    Fauly: 15-20
    Ofsajdy: 2-13
    Diváci: 44.000
    Rozhodčí: Meier (Švýc.)
    Nejlepší hráč: Adriano

    INTER (4-4-2) : 12 Fontana, 2 Cordoba, 3 Burdisso (46' 4 J. Zanetti), 10 Adriano (83' 9 Cruz), 14 Veron, 16 Favalli, 19 Cambiasso, 23 Materazzi, 25 Stankovic, 5 Emre, 32 Vieri (75' 7 van der Meyde) (1 Toldo, 6 C.Zanetti, 8 Davids, 26 Pasquale) Trenér: Mancini

    Valencia (4-4-2) : 1 Canizares, 6 Albelda, 8 Baraja, 10 Angulo, 11 Di Vaio, 12 Caneira (9 Corradi 66'), 15 Carboni, 17 Navarro, 19 Rufete (7 Fiore 82'), 21 Aimar, 23 Curro Torres (13 Palop, 2 Pellegrino, Sissoko, 18, Xisco, 24 Moretti) Trenér: Claudio Ranieri


    Andy van der Meyde

    Přímo perfektně dopadlo pro Inter 3.kolo základních skupin Ligy mistrů. Černomodří přijeli na Mestalla, aby se zde utkali s posledním vítězem španělské ligy, Poháru UEFA a Superpoháru - Valencií. A zápas to nebyl jen tak ledajaký. Inter rozdrtil Valencii 5:1. Španělský klub přitom tradičně ve svém stánku neprohrává a tento debakl byl pro jeho fanoušky pořádným šokem. Na konci utkání dokonce hráčům soupeře zatleskali. Stejné poděkování dostal za výkon i Adriano, když byl střídán. Brazilský novodobý fenomén byl nejlepším na trávníku. Na dva góly přihrál, jeden sám dal a elegantní otočka na míči a uvolnění přes protihráče uvnitř pokutového území se bude v televizích ještě dlouho opakovat. Inter takhle zářil naposledy na Arsenalu, kde vyhrál 3:0. Shodou okolností i tento zápas vysílala Česká televize.

    První poločas byl spíše vyčkávací. Obě strany se snažili útočit ale obrany pracovaly bezchybně.Aktivnější možná přeci jenom byl Inter. Adriana několikrát zastavila před nájezdem na bránu jen zdvižená ruka asistenta rozhodčího na znamení ofsajdu. V 9.minutě se Braziles prosadil hned přes tři obránce a zastavil ho až Albelda. Za pár okamžiků se prosadil na levé straně a jeho centr před nabíhajícím Verónem odklidil do bezpečí Curro Torres. Pak zazářil Fontana. Po Amairově přihrávce střílel Di Vaio a 37-lětý gólman musel nebezpečný pokus likvidovat. Ve 30.minutě krásně vysunul Adriana Emre. Střela minula bránu. Ve 34.minutě znovu zaúřadovala splupráce těchto dvou hráčů. Adriano se prosadil přes tři hráče, přihrál Emremu, který ale jen lehkou střelou ze slušné pozice Canizarese neohrozil. Poločas skončil bez branek.

    Zatímco v prvních pětačtyřiceti minutách diváci branku neviděli, po přestávce jich na nich čekalo hned pět. A většina z těch, co byli na stadionu, by byla určitě raději, kdyby žádná nepadla. Hned ve 2.minutě našel centerm z levé strany Giusepper Favalli zcela nepokrytého Dejana Stankoviče, který krásně technickou hlavičkou rozvlnil síť. Byla to první chyba obrany domácích a hned byla potrestána. Jenže nezůstalo jen přitom. Další volnou chvilku si defenziva vybrala hned za dvě minuty. Adriano odcentroval zprava, Curro Torres jen hlavou přizvedl míč, Bobo se postavil pod něj, počkal až se přiblíži k zemi a levačkou z voleje ho poslal k levé tyči 0-2. Bobo dal ve třech dnech již druhý gól a potvrdil tak své střelecké probuzení. Radost z gólu měl velkou.

    Neuběhli ani tři minuty a svoji genialitu a technický um předvedl Adriano. Z pravé strany pronikl do šestnáctky, dobíhajícího Navarra se zbavil tak, že se obtočil na míči a patičkou ho poslal v plném běhu za obránce, míč doběhl a z úhlu pálil do boční sítě. Krásný kousek, jen gól mu chyběl... Valencia se ale nedala. Aimara obdržel od Barajy přihrávku a zamířil v dobré pozici vedle. Za pár okamžiků nebezpečně střílel i Rufete. Za Inter odpověděl po egelantním vysunutí Adriana Dejan Stankovič. Sám před gólmanem střílel jen o centimetry vedle. Rozhodčí ještě před tím pískl nesprávně ofsajd. Domácí začali zlobit keště více. Di Vaio poslal svoji dělovku jen těsně vedle. Ve 73.minutě se přeci jenom dočkali. Po dlouhém nákopu za obranu převzal míč Di Vaio a zpětnou přihrávkou našel dobíhající Aimara, který z voleje trefil přímo šibenici 1:2.

    Obdržený gól však Interisty nezaskočil. Stále se snažili hrát svoji hru. Navíc se dvě minuty po vyrovnání znovu uajli dvoubrankového vedení. Vieriho vystřídal Andy van der Meyde a 12 sekund po příchodu na trávník jeho první dotyk s míčem znamenal gól. Z levé strany dostal přihrávku od Adriana. Bránícího Carboniho obelstil tím, že jen naznačil pohyb, míč nechal být, obránce se nachytal a pak si pro balón stále míříci k bráně doběhl a přesnou ranou zvýšil na 1:3. V 81.minutě přišel další gól. Javier Zanetti si na levé straně narazil z van der Meydem, přešel přes bránícího hráče až do vápna k autové čáře a zpětnou nahrávkou našel tři metry před Canizaresem zcela volného Adriana. Vysoký útočník si volnost náležitě vychutnal a počkal si až brankář riskne jednu stranu, pak jej se štěstím překonal. Ač bylo v bráně místa dost, zamířil přesně do jeho rukou. V 83.minutě ho nahradil Julio Cruz. A stejně jako van der Meyde i on mohl oslavit svůj přichod na trávník gólem. Po přihrávce Stankoviče mířil jen těsně vedle. V 91.minutě se přeci jenom dočkal. A znovu mu nahrával sbrský záložník. Z otočky mu poslal kolmou přihrávku za obranu Cruz pak sám před Canizaresem nezaváhal 1:5.


    ZS 3.z
    Anderlecht - Werder Brémy1:2
    Valencia - Inter1:5


    Tabulka
    1.  FC Internazionale330010:29
    2.  Werder Brémy32014:46
    3.  Valencia C.F.31025:73
    4.  Anderlecht Brusel30032:80