Italský pohár 2005/2006
Semifinále 1.z 22/03/06 21:00 CET - "G.Meazza", Milano
FC INTER - UDINESE
1:0
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
1 - Solari S.
ŽLUTÉ KARTY
1 - Wome P.
ČERV KARTY
DIVÁCI
Průměr: 4.155
Doma:   2.765
Venku:  6.240
Dom.max: 5.000
Ven.max: 10.027
FOTOGALERIE

Cristiano Zanetti


Santiago Solari

 
micVideo
20' Solari
20' Solari
Asistence: Martins
Žluté karty: Kily González 71' - Tissone 13', Candela 60'
Červené karty: -
Střely na bránu: 7-3
Střely mimo: -
Držení míče: 25:20 - 28:40
Rohy: 9-4
Fauly: 23-16
Ofsajdy: 1-5
Diváci:
Rozhodčí: Massimiliano Saccani
Nejlepší hráč: Siniša Mihajlovič

INTER (4-4-2) : 12 Julio Cesar; 49 Andreolli, 25 Samuel, 11 Mihajlovic, 3 Burdisso; 21 Solari (31 Cesar 74'), 6 C.Zanetti, 8 Pizarro, 18 Kily González (5 Stankovic 74'); 9 Cruz, 30 Martins (4 J. Zanetti 89') (22 Orlandoni, 13 Zé Maria , 23 Materazzi, 20 Recoba) Trenér: Roberto Mancini

Udinese (4-4-2):1 De Sanctis; 4 Bertotto (3 Rinaldi 79'), 14 Natali, 39 Juarez (2 Zapata 46'), 26 Pieri; 8 Vidigal, 16 Tissone, 88 Baronio, 33 Lazzari (32 Candela 46'); 31 Barreto, 30 Pepe. (12 Paoletti, 22 Gotti, 25 Morosini, 40 Eremenko). Trenér: Giovanni Galeone


Solari

Inter zvládl první semifinálový duel s Udinese i s náhradníky v sestavě a porazil na San Siru Udinese 1:0. Svůj první gól v oficiálním zápase vstřelil v černomodrém dresu Santiago Solari. Po přihrávce Martinse překonal brankáře De Sanctise efektní patičkou. Obhájce poháru tak má před odvetou dobrou výchozí pozici.

Mancini šetřil opory a postavil "béčko". V brance po delší pauze byl znovu Julio Cesar, zahrál si i veterán Siniša Mihajlovič a dvacetiletý Marco Andreolli. Obrany doplnil Walter Samuel, který v posledních zápasech musel ustoupit Materazzimu a Nicolas Burdisso. V záloze se dostalo na Cristiana Zanettiho, který se netají tím, že s Interem smlouvu neprodlouží a v létě odejde. Tvořit hru měl za úkol Pizarro a na křídlech běhali a centrovali Kily Gonzales a Santiago Solari. Góly měli na starost Martins a Cruz, který v poslední době překvapivě téměř nenastupuje.

Nerazzurri v prvním poločase zatlačili svého soupeře z Udine a prakticky ho k ničemu nepustili. První menší šance měl po průnicích Martins. V prvním případě byla jeho střela zblokována obránce, v druhém ji chytil gólman De Sanctis. Dobrou možnost měl po centru Kilyho Gonzalese Julio Cruz. Jeho hlavičku k pravé tyči s potížemi chytil brankář. Z dálky to zkusil Pizarro. Tvrdá přízemní rána mířila ke vzdálenější tyči, ani tentokrát ji však De Sanctis za svá záda nepustil.

V 19.minutě se dostal v těžké pozici po rohu k hlavičce Samuel. Balón mezi tři tyče usměrnit nedokázal. O minutu později viděli diváci na San Siru nejpohlednější akci zápasu. Po dlouhé sérii rychlých přihrávek se po ose Burdisso - Martins dostal míč na malé vápno a Santiago Solari jej krásnou patičkou poslal za bezmocného gólmana. Pro argentinské křídlo to byl vůbec první gól v novém působišti. Inter vedl 1:0 a místo pokračování aktivní a útočné hry zpomalil tempo. Udinese se dostávalo častěji k míči a hra se ve středu hřiště vyrovnala. Martinse při ojedinělém průniku obral těsně před gólmanem o míč jeden z obránců. Na druhé straně Pieriho střelu chytil Julio Cesar.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako konec toho prvního. Nezáživná podívaná takřka bez šancí. V 53.minutě musel Julio Cesar zasahovat při nůžkách Barreta. O chvíli později hlavičkoval po rohovém kopu Samuel přesně k tyči, gólman De Sanctis však na míč dosáhl. V 65.minutě vyrobil hrubku Julio Cesar. U dlouhého míče za obranu byl dřív než zabíhající Barreto. Když se však pokoušel odkopnout míč do bezpečí, tak ho netrefil a Udineský hráč byl před opuštěnou bránou sám. Z úhlu naštěstí netrefil bránu.

Mancini oživil hru střídáním. Na hřiště se dostal Cesar a Stankovič. Srbský záložník se uvedl povedenou ránou do šibenice, kterou De Sanctis zase zlikvidoval. V závěru se pak Udinese dostalo do série rohů, z kterých nic nevytěžilo. Pár sekund před koncem však domácím zatrnulo. Po centru z přímého kopu se za obranou zjevilo hned několik hráčů soupeře, nikdo z nich míč do sítě nenasměroval.