Italský pohár 2006/2007
Finále 1.z 09/05/07 18:00 CET - "Olimpico", Roma
AS ŘíM - FC INTER
6:2
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
3 - Crespo H.
1 - Cruz J.
1 - Grosso F.
ŽLUTÉ KARTY
1 - Maicon S.
1 - Figo L.
1 - Vieira P.
1 - Solari S.
DIVÁCI
Průměr: 13.595
Doma:   9.347
Venku:  16.781
Dom.max: 12.000
Ven.max: 39.095
FOTOGALERIE

Dejan Stankovič


Maicon


Marco Materazzi

 
1' Totti, 5' De Rossi, 16' Perrotta, 30' Mancini, 54' Panucci, 89' Panucci - 20' Crespo, 56' Crespo
Asistence: -, Maicon
Žluté karty: Mancini 31', Tonetto 90'+2' - Maicon 34', Cordoba 66', Dacourt 79', Vieira 80', Materazzi 90'+1'
Červené karty: -
Střely na bránu: -
Střely mimo: -
Držení míče: -
Rohy: -
Fauly: -
Ofsajdy: -
Diváci: 39.095
Rozhodčí: Massimiliano Saccani
Nejlepší hráč: Hernan Crespo

INTER (4-4-2): 1 Toldo; 13 Maicon, 2 Cordoba, 23 Materazzi, 6 Maxwell (11 Grosso 67'); 5 Stankovic, 15 Dacourt, 4 Zanetti, 7 Figo (14 Vieira 52'); 18 Crespo, 10 Adriano (20 Recoba 57'). (12 Julio Cesar, 16 Burdisso, 21 Solari, 91 Mariano Gonzalez) Trenér: Roberto Mancini

Roma (4-5-1): 32 Doni; 2 Panucci, 5 Mexes (77 Cassetti 46'), 21 Ferrari, 13 Chivu; 11 Taddei(8 Aquilani 76'), 7 Pizarro (22 Tonetto 86'), 16 De Rossi, 20 Perrotta, 30 Mancini; 10 Totti. (1 Curci, 4 Wilhelmsson, 17 Tavano, 23 Vucinic). Trenér: Luciano Spalletti.


Dejan

Hráči Interu jsou již na dovolené. K návratu je nepřinutilo ani finále poháru a po ostudném výkonu dostali od AS Řím pořádnou nakládačku 2-6. Nezaujatý divák jistě nemohl pochopit, jak takový tým může vůbec Serii A vyhrát. Byl to naprosto trapný výkon a před odvetou v Miláně je jasné, že Inter potřetí za sebou Italský pohár nevyhraje. Hráči AS Řím totiž nejsou tak blbí, aby v odvetě prohráli o čtyři góly.

Zatímco trenér Mancini zcela určitě vyhrát chtěl a na trávník poslal tu nejlepší možnou sestavu, samotní hráči byli myšlenkami úplně jinde. Za prvních patnáct minut dostal Inter tři branky. V druhém poločasu za stavu 2-5 pak jeho hráči ukázali, že vyhrát nechtějí. Vůbec se totiž nesnažili a na hřišti pouze chodili. Přitom stačilo vstřelit pouze jeden gól a vše mohlo být pro odvetu ještě otevřené.

Ve všech šesti zápasech Italského poháru nedostal Inter na cestě do finále jediný gól. Až v předposledním utkání ho šesti góly rozstřílela Roma. V odvetě nebudou moci kvůli žlutým kartám nastoupit Materazzi a Dacourt. Domácí se pustili do útočení hned od začátku. V první minutě nechali obránci volného Taddeie a ten jen těsně ve skluzu nezasáhl na malém vápně míč. Poučení si však z toho hráči Interu neodnesli. Ještě v téže minutě byl po naprosto identické situaci objeven zcela volný Francesco Totti a s přehledem poslal Řím do vedení. Útočný uragán domácích pokračoval, hráči Interu jakoby byli všude jinde než jen na hřišti. Protihráčů si vůbec nevšímali, nechávali jim prostor, nebyli agresivní a všude byli o krok později. Úkázkový byl v tomto právě první gól. V 5.minutě tečoval De Rossi volej Mexese a AS vedlo 2-0. Byl to gól po rohu. Přetažený centr přistál u volného Mexese, ten míč napálil a na malém vápně ho tečoval De Rossi. Další šanci chytil skvělým zákrokem Taddeiovi Toldo. V další Perotta nemířil přesně.

Ve 12.minutě mohli přidat Římané třetí gól. Taddeiův pokus zachytil na brankové čáře připravený Toldo. Hráči Interu byli pod tlakem a nedokázali se probudit z oslav scudetta. V 16.minutě přišel rychlý brejk, Chivu přesprintoval pů hřiště a skvělou přihrávkou našel Perottu. Ten s přehledem poslal míč do sítě potřetí - 3-0. Zápas začal připomínat srpnové finále Superpoháru. Tehdy Inter také chyboval, kde se dalo a s Římem prohrával o tři branky. Pak však přišel nevídaný obrat a výhra v prodloužení. Dnes obrat začal Crespo. Ve 20.minutě vystihl Pizarrovi malou domů, položil si gólmana a do prázdné brány snížil na 3-1. Tím však jakýsi pokus o obrat i skončil.

Řím nadále útočil a chtěl přidávat branky. Ve 30.minutě Toldo pouze před sebe vyrazil centr z pravé strany a Mancini pohodlně doklepl míč do brány - 4-1. V 35.minutě mířil Totti z přímého kopu jen těsně vedle. O minutu později musel likvidovat vydařenou střelu stejného hráče Toldo. Ve 40.minutě konečně zahrozil i Inter. Figo si udělal místo ke střele a napálil tyč.

V druhém poločasu zahrozil jako první Adriano. Doni musel kvůli jeho střele na zem a vyrazil na roh. V 54.minutě odcentroval z rohového kopu Pizarro, do statické obrany přiletěl Panucci a hlavou vstřelil pátý gól - 5-1. O dvě minuty dali hráči Interu druhý gól. Znovu jim však domácí museli výrazně pomoci. Cassetti chyboval na levé straně při rozehrávce, k míči se dostal Maicon a přesným centrem našel Crespa. Ten se v takovýchto pozicích hlavou nemýlí a nemýlil se ani tentokrát - 5-2. Od této chvíle však Inter přestal úplně hrát. Přestože stačilo přidat ještě jeden gól, aby bylo o co v odvetě hrát, hráči se do útoku vůbec nehnali a často jen vedle sebe postávali ve středu hřiště.

Roma byla při chuti pořád. Toldo musel jednou rukou vyrážet další ránu Tottiho. Manciniho střela šla těsně vedle. Výjimkou ze strany nerazzurri byl pokus Recoby. Povedenou střelu překvapivě z pravé nohy Doni vyrazil. Poslední gól dal Panucci, když do brány doklepl míč vyražený Toldem po ráně Tottiho z přímého kopu - 6-2.

Formalita, jakou je odvetné utkání, je na programu příští čtvrtek na San Siru, kde budou zřejmě převládat fnoušci AS...

Video  Góly
Downloadwww.inter.it
Totti: Download (AVI)zshare.net
De Rossi: Download (AVI)zshare.net
Perotta: Download (AVI)zshare.net
Crespo: Download (AVI)zshare.net
Mancini: Download (AVI)zshare.net
Panucci: Download (AVI)zshare.net
Crespo 2: Download (AVI)zshare.net
Panucci 2: Download (AVI)zshare.net
Všechny góly: Download (AVI 49 MB)zshare.net
VideoHighlights
Stream -> 300 kbs (Quicktime)www.inter.it
Figova tyčzshare.net
VideoCelý zápas
Download (Torrent 795 MB)mininova.org

Související články
08/05/07 Ve středu se hraje první finále poháru s AS Řím
10/05/07 Mancini: Třeba se stane zázrak