Italský pohár 2006/2007
Finále 2.z 17/05/07 17:30 CET - "G.Meazza", Milano
FC INTER - AS ŘíM
2:1
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
4 - Crespo H.
2 - Cruz J.
1 - Grosso F.
ŽLUTÉ KARTY
1 - Maicon S.
1 - Figo L.
1 - Vieira P.
1 - Solari S.
ČERV KARTY
DIVÁCI
Průměr: 15.221
Doma:   13.662
Venku:  16.781
Dom.max: 26.606
Ven.max: 39.095
FOTOGALERIE

Hernan Crespo


Julio Cruz


Inter - Roma

 
50' Crespo, 56' Cruz - 84' Perrotta
Asistence: Maicon, Figo
Žluté karty: Cordoba 2', Cambiasso 45'+4', Cordoba 71' - Aquilani 21', Perrotta 47', Chivu 72'
Červené karty: Roberto Mancini 60', Cordoba 71' - Panucci 90'+2'
Střely na bránu: -
Střely mimo: -
Držení míče: -
Rohy: -
Fauly: -
Ofsajdy: -
Diváci: 26.606
Rozhodčí: Emidio Morganti
Nejlepší hráč: Hernan Crespo

INTER (4-4-2): 1 Toldo; 13 Maicon, 2 Cordoba, 16 Burdisso, 4 Zanetti; 7 Figo (6 Maxwell 82'), 14 Vieira (9 Cruz 26'), 19 Cambiasso, 5 Stankovic, 91 Mariano Gonzalez (20 Recoba 54'); 18 Crespo. (12 Julio Cesar, 11 Grosso, 21 Solari, 77 Andreolli) Trenér: Roberto Mancini

Roma (4-5-1): 32 Doni; 2 Panucci, 21 Ferrari, 5 Mexes, 13 Chivu; 11 Taddei, 16 De Rossi, 20 Perrotta, 8 Aquilani (7 Pizarro 58'), 30 A.Mancini (22 Tonetto 79'); 10 Totti. (1 Curci, 4 Wilhelmsson, 14 Faty, 17 Tavano, 23 Vucinic) Trenér: Luciano Spalletti.


Cruz

Po velmi dobrém výkonu zachránili fotbalisté Interu svoji čest a porazili AS Řím v odvetě finále Italského poháru 2-1. Ani to jim však na zisk poháru nestačilo, v prvním zápase ostudně prohráli 2-6. Inter měl v zápase dost šancí na to, aby vstřelil potřebné čtyři branky. Štěstí mu však nepřálo a proti byl i rozhodčí. AS Řím vyhrál trofej již po osmé, poprvé od roku 1991. Inter jich má ve sbírce pět.

Trenér Mancini nasadil do základní sestavy téměř všechny stejné hráče, jací dohrávali ligové utkání s Laziem a zařídili obrat ze stavu 2-3 na 4-3. V brance byl místo Julia Cesara Toldo a jedinou vynucenou změnou v poli byl start Cordoby za distancovaného Materazziho. Jasně tak bylo vidět, že Inter chce vyhrát a pokusit se o zázrak. Kvůli zranění hrát nemohli Ibrahimovič, Adriano a Dacourt. Také trénér AS Řím vyslal na trávník to nejlepší, co měl k dispozici.

Ze všech hráčů Interu od prvních minut sálalo nasazení. Po hřišti jezdili na doraz a snažili se vstřelit co nejrychleji první gól. Blízko k němu měl ve 4.minutě Dejan Stankovič. Jeho střela z 20 metrů se otřela o břevno. O pět minut později byl stejný hráč složen Panuccim a Ferarrim v pokutovém území a hráči nerazzurri se velmi vehementně dožadovali penalty. Neuspěli.

Inter dál na hřišti dominoval. Kvůli zranění musel střídat Vieira a na hřiště se tak dostal další útočník Julio Cruz. První nebezpečí přišlo od hostí až ve 30.minutě. Slabou střelu Manciniho Toldo chytil. Toldo musel předvést svoje kvality i proti Tottimu z přímého kopu. Na druhé straně to zkoušel akrobaticky Crespo. Zády k bráně kotníkem nebo lýtkem poslal balón jen těsně nad. Blízko ke gólu byl i Cordoba. Jeho hlavička po Figově centru z rohu v síti neskončila. Ještě před tím se však hráči Interu znovu dožadovali penalty. Ve vápně se Maiconovi do cesty postavil Aquilani. Tentokrát však o penaltový zákrok zřejmě nešlo.

V nastaveném čase se dostal ke střele Crespo. Balón mířil na tyč a těsně před ní ho do brány dokopl Julio Cruz. Gól však neplatil. Dobíhající Cruz byl v ofsajdu. Otázkou je, zda by se náhodou balón od tyče do sítě neodrazil sám. V tom případě by byla branka regulérní.

Po přestávce se San Siro dočkalo gólů. Crespo potvrdil svoji super formu a v těžké pozici nasměroval centr Maicona hlavou do míst, kam gólman Doni nedosáhl - 1:0. Jednalo se o jeho 20.gól v sezoně. O zázračném obratu mohli diváci začít snít o chvíli později. Po rychlém útoku na sebe Figo nalákal protihráče, přihrál doleva Cruzovi a ten Doniho propálil mezi nohama - 2:0. Hráči Interu ještě víc přidali a soupeře nenechali ani na chvíli vydechnout. Ten si tak často pomáhal simulovanými fauly ve středu hřiště. Rozhodčí je bohužel pískal. Po sérii jeho nepřesných rozhodnuutí to trenér Interu Mancini s nervově nevydržel a za své rozčilování byl vyloučen. Protože Inter stále víc a víc útočil, otevíraly se možnosti i Romě. Z přímého kopu vážně ohrozil bránu Chivu. Jeho střela šla těsně vedle. Dvacet minut před koncem dostal Inter těžký úder. Ivan Cordoba zahrál rukou, dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Všem tak bylo jasné, že dohnání dvoubrankového náskoku Romy teď bude ještě těžší.

Toldo musel zasahovat u střel Pizarra a Taddeie. V 78.minutě však málem uhodilo na druhé straně. Obrovskou šanci na vstřelení třetího gólu měl Recoba, který vystřídal Gonzalese. Obránci Říma poslali míč svému brankáři Donimu. Ten chtěl napadajícímu Recobovi udělat kličku, jenže fatálně chyboval a míč nechal za sebou. El Chino se ho však jen lehce dotknul a o centimetry mu utekl za čáru. Kdyby ho býval zachytil, mohl podhodlně skórovat do prázdné brány! Konec zápasu přišel v 83.minutě. Tottiho střelu usměrnil za záda Tolda Perotta a snížil na 2-1. Deset minut před koncem tak potřeboval oslabený Inter k obhajobě poháru tři góly... Poslední slovo měli hosté. Tottiho dělovku Toldo naštěstí vyrazil na břevno.

Video  Góly
Downloadwww.inter.it
Crespo: Download (AVI)filesend.net
Cruz: Download (AVI)zshare.net
Perotta: Download (AVI)zshare.net
VideoHighlights
Stream -> 300 kbs (Quicktime)www.inter.it
Neuznaný gólzshare.net
Crespova akrobatická šancezshare.net
VideoCelý zápas
Download (Torrent 792 MB)mininova.org

Roma vyhrála Italský pohár

Související články
18/05/07 Inter vyhrál jen 2-1 a Italský pohár neobhájil