Italský pohár 2006/2007
Čtvrtfinále 1.z 09/01/07 21:00 CET - "Carlo Castellani", Empoli
EMPOLI - FC INTER
0:2
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
1 - Cruz J.
ŽLUTÉ KARTY
1 - Figo L.
DIVÁCI
Průměr: 7.195
Doma:   6.040
Venku:  7.772
Dom.max: 6.040
Ven.max: 12.000
FOTOGALERIE

Luis Figo


Adriano


Empoli - Inter

 
71' Adriano, 90'+1' Cordoba
Asistence: Ibrahimovič, Mariano Gonzales
Žluté karty: Marianini 20', Iacoponi 34' - Materazzi 32', Figo 37'
Červené karty: -
Střely na bránu: 0-9
Střely mimo: 5-5
Držení míče: -
Rohy: 3-13
Fauly: -
Ofsajdy: 1-1
Diváci: 3.544
Rozhodčí: Emidio Morganti
Nejlepší hráč: Adriano

INTER (4-3-1-2): 1 Toldo; 13 Maicon, 16 Burdisso, 23 Materazzi, 6 Maxwell (2 Cordoba 81'); 4 Zanetti, 15 Dacourt (19 Cambiasso 69'), 14 Vieira; 7 Figo; 8 Ibrahimovic (91 Mariano Gonzalez 76'), 10 Adriano. (12 Julio Cesar, 77 Andreolli, 21 Solari, 60 Ribas.). Trenér: Roberto Mancini

Empoli (4-4-2): 1 Bassi; 19 Iacoponi, 16 Marzoratti, 15 Vanigli, 33 Ascoli (2 Rincon 74'); 27 Ficini, 8 Marianini, 20 Buzzegoli; 17 Eder (18 Cesaretti 74'), 99 Gasparetto, 7 Matteini (21 Baldanzeddu 77').(23 Balli, 28 Musacci, 13 Arcidiacono, 25 Pizza). Trenér: Luigi Cagni


Lusi Figo

Inter vkročil do nového roku nejlépe, jak mohl. Vyhrál. V prvním utkání čtvrtfinále Italského poháru vyhrál na půdě Empoli 0-2. Hlavně v druhém poločase byli nerazzurri jasně lepší a zahodili spousty šancí. Nejvíce z nich Adriano. Kdyby domácí prohráli o sedm branek, nemohli by se divit.

Roberto Mancini tentokrát nedal šanci náhradníkům a postavil téměř nejsilnější sestavu. Podle jeho slov byl tento zápas testem pro sobotní ligu s FC Turín. Do brány se postavil Francesco Toldo. Cordoba je po zranění sice v pořádku, do začátku ale hrál vedle Materazziho Nicolas Burdisso. Kolumbijec si zahrál posledních devět minut po té, co vystřídal na levé straně Maxwella. V záloze dostal pauzu Stankovič. Celý zápas odehrál Figo. Nastoupil i uzdravený Dacourt, kterého na posledních dvacet minut vystřídal Cambiasso. V útoku byl Ibra s Adrianem, na střídačce pak za ně pouze mladý Ribas.

V prvním poločase toho moc k dívání nebylo. Inter sice držel míč na svých kopačkách, do větších šancí se ale nedostával. V 21.minutě zakroutil míč z přímého kopu Luis Figo do pravého horního rohu. Branka neplatila, protože sudí Morganti nařídil nepřímý kop a Figo si s nikým nenahrál. Největší šanci otevřít skóre tak měl až v 41.minutě Vieira. Adriano se uvolnil na levé straně a odcentroval. Balón jen lehce lízl svými prsty gólman Bassi a připravený Patrick Vieira hlavičkoval směrem do brány. Metr před brankovou čárou však číhal Marzoratti a gólovou střelu vykopl.

v druhém poločase začal festival neproměněných šancí. Nejprve Adriano střelou z voleje jen o decimetry minul pravou tyč. Nahrával mu Ibrahimovič. V 54.minutě si Vieira krásně na prsou zpracoval těžký míč od Adriana a neuvěřitelně nedokázal z malého vápna prostřelit brankáře. Nastřelil ho do připravených rukou. V další šanci byl zblokován Ibrahimovič. Zahrozili i domácí. Matteiniho technická střela jen těsně minula Toldovu bránu. Další šanci neproměnil hlavou Ibrahimovič. Ve 22.minutě byl v gólovce znovu Adriano. Brazilec mířil z vnitřku pokutového území k bližší tyči. Bazzi střelu vyrazil na roh. Gólu se dočkal až o čtyři minuty později. Zlatan našel skvělou přihrávkou za obranu rozběhnutého Adriana, který dokázal přehodit gólmana a o tyč poslat míč do sítě - 0:1.

Šancí Interu nadále přibývalo. V téměř shodné situaci pálil tentokrát Adri těsně nad. Na druhé straně Buzzegoli mířil z přímého kopu také kousek nad. Nejblíže k druhému gólu z mnoha šancí, které měl, byl Adriano v 83.minutě. Vyskočil si na Figův centr a hlavičkoval do tyče.Do stoprocentní šance se dostal i kapitán Javier Zanetti. Gólmana, který vyběhl z brány, se pokoušel lobem přehodit. Lob byl však příliš prudký a přeletěl nad bránou. Za Empoli naposledy zahrozil Gasparetto. Hlavičkoval nad. Poslední šanci Inter využil. V nastaveném čase odcentroval zleva Mariano Gonzales, balón přeletěl malé vápno, kde si ho skvělým výskokem našel Ivan Cordoba a poslal ho hlavou pod břevno - 0:2.

Inter předvedl velmi povedený výkon. K úplné spokojenosti ale sházelo lepší proměňování šancí. Odveta se hraje za dva týdny na San Siru a obhájce poháru má nakročeno do semifinále.

Video  Góly
Adriano: Download (AVI)www.zshare.net
Cordoba: Download (AVI)www.zshare.net
Downloadwww.inter.it
VideoHighlights
Stream -> 300 kbs (Quicktime)www.inter.it
Neuznaný gól Figa: Download (AVI)www.zshare.net
VideoCelý zápas
1.poločas, Torrent, AVI - 338 MBtracker.denness.net
2.poločas, Torrent, AVI - 317 MBtracker.denness.net

Související články
09/01/07 Zápas s Empoli živě přes internet