Liga mistrů 2006/2007
ZS 6.z 05/12/06 20:45 CET - "Allianz Arena", Mnichov
BAYERN MNICHOV - FC INTER
1:1
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
3 - Cruz J.
1 - Crespo H.
1 - Vieira P.
ŽLUTÉ KARTY
1 - Vieira P.
1 - Maicon S.
1 - Figo L.
1 - Toldo F.
1 - Samuel W.
ČERV KARTY
1 - Grosso F.
1 - Vieira P.
DIVÁCI
Průměr: 48.167
Doma:   37.667
Venku:  58.667
Dom.max: 42.000
Ven.max: 66.000
FOTOGALERIE

Javier Zanetti


Luis Figo


Marco Andreolli


Walter Samuel


Patrick Vieira


Fabio Grosso


Inter

 
62' Makaay - 90'+1' Vieira
Asistence: Grosso
Žluté karty: Van Bommel 61' - Samuel 68'
Červené karty: -
Střely na bránu: 2-3
Střely mimo: 8-1
Držení míče: 28:11 - 25:31
Rohy: 9-3
Fauly: 14-16
Ofsajdy: 2-3
Diváci: 42.000
Rozhodčí: Stephen Bennett (Anglie)
Nejlepší hráč: Alvaro Recoba

INTER (4-4-2) : 1 Toldo; 13 Maicon, 77 Andreolli, 25 Samuel, 6 Maxwell; 21 Solari (11 Grosso 83'), 7 Figo (20 Recoba 70'), 14 Vieira, 4 Zanetti; 8 Ibrahimovic (18 Crespo 46'), 91 Mariano Gonzalez. (12 Julio Cesar, 16 Burdisso, 19 Cambiasso, 23 Materazzi) Trenér: Mancini

Bayern (4-4-2) : 1 Kahn; 2 Sagnol, 3 Lucio, 5 Van Buyten, 21 Lahm; 17 Van Bommel (6 Demichelis 72'), 39 Ottl, 31 Schweinsteiger, 20 Salihamidzic (26 Deisler 79'); 14 Pizarro, 10 Makaay (24 Santa Cruz 83').(22 Rensing, 8 Karimi, 19 Dos Santos, 30 Lell) Trenér: Felix Magath


Fabio Grosso

Inter v bitvě o první místo základní skupiny B v Lize mistrů neuspěl. Možná ani tak uspět nechtěl, trenér Mancini na trávník poslal hráče, kteří v poslední době moc často nehrají. Zápas skončil 1-1, když o dělbě bodů rozhodl v nastaveném čase Patrick Vieira. Gólovou akci založil geniální přihrávkou Alvaro Recoba.

Do branky se postavil Francesco Toldo. Italský veterán chytá pravidelně jen v Italském poháru. V Serii A a Lize mistrů byl v sestavě pouze v prvním kole. Stoperskou dvojici před ním utvořili zkušený Samuel a mladík Andreolli, který konečně dostává od trenéra možnost si také zahrát. Ukázat své umění mohl i Maxwell, který se v konkurenci Grossa a Burdissa těžko prosazuje. Další ne tak často využívaní hráči hráli v záloze - Solari, Figo. Kvůli zranění Dacourta a šetření Stankoviče a právě uzdraveného Cambiassa museli hrát Vieira a Javier Zanetti. V útoku byl osamocený Ibrahimovič a za ním se pohyboval Mariano Gonzales.

První poločas byla oťukávaná. Do útoku se žádný z týmu netlačil a při dobývání soupeřovy brány si nikdo na riskantní a překvapující přihrávku do šestnáctky netroufl. První šance zápasu přišla až ve 40.minutě a měli ji domácí. Při útoku z pravé strany našel na značce pokutového kopu Salihamidžič osamoceného Makaaye, ten však na prudký míč dokonale nedosáhl a tak nepovedenou střelou mířil vedle. Když už se blížila přestávka překvapil pěknou střelou Mariano Gonzales. Využil volného prostoru a z 25 metrů míč napálil do břevna. Oliver Kahn neměl šanci. Pětadvacetiletý Argentince překvapil většinu fanoušků Interu. Takovou střelu z dálky od něj ještě neviděli. V poslední minutě měl ještě šanci Makaay. Jeho pokus skončil vedle.

Do druhého poločasu poslal Mancini na trávník Crespa a stáhl Ibrahimoviče, který se vůbec neprosadil. Crespo byl sice lepší, ale ani on žádné zázraky nepředvedl. Jak ubýhal čas, přibývalo na trávníku více a více zajímavých momentů. K pohlednému fotbalu však nikdy pořádně nedošlo. V 62.minutě hráči Interu útočili po pravé straně a ztratili balón. Většina z nich naprosto rezignovala na nějaké defenzivní aktivity a tak Bayern dostal možnost rychlého brejku do otevřené obrany. Po ideální nahrávce od Salihimidžiče mezi stopery se Makaay ocitl sám před Toldem a v nepříliš těžké pozici poslal Bayern do vedení 1-0.

V 70.minutě nahradil podprůměrného Figa Alvaro Recoba. Po šesti týdnech tak měl znovu možnost ukázat své umění. A ukázal. Po pěti minutách německého tlaku, kteří zahrávali jeden roh za druhým se po autovém vhazováním dostal k míči. Ležérním způsobem a s pohledem do země šel do středu hřiště. V zorném poli však čekal na pohyb Fabia Grossa a jakmile ho zachytil, poslal mu kolmou přihrávku mezi obránce. Fabio Grosso tak byl z prakticky z ničeho nic ve stoprocentní šanci. Geniální přihrávka. Italský obránce však není zvyklý na takovéto šance a v tváři v tvář Kahna nepřekonal. Vyražený míč se dostal k volnému Vieirovi, který jej nekompromisně napálil pod břevno 1-1.

Zápas v zaplněné Allianz Areně sledovalo v sektoru hostí čtyřicet tři fanoušci českého fanklubu Cechia Nerazzurra.

VideoHighlights
UEFA - Download (AVI)www.torrentspy.com
Břevno M.Gonzalese: Download (AVI)www.zshare.net
Video  Góly
Makaay: Download (AVI)www.zshare.net
Vieira: Download (AVI)www.zshare.net
VideoCelý zápas
Torrent, AVI - 325 MBmininova.org


Komentář k zápasu od Kubata:

Už podle sestav bylo jasné, že Inter si nepřijel pro výhru, a že se klidně spokojí s remízou. Proti téměř kompletnímu Bayernu (chyběl Owen Hargraves), nastoupil Inter ve složení: Toldo - Maicon, Andreolli, Samuel, Maxwell - Zanetti, Vieira, Solari - Figo - Mariano, Ibrahimovič.

I přes takovou obměnu sestavy byl Inter konkurence schopný Bayernu, bohužel byl to takový nemastný neslaný výkon. Oba týmy kvalitně bránily a nepouštěli soupeře do rychlých brejků. První velkou šanci spálil Makaay, který si naběhl z druhé vlny na balon, který přihrál Sagnol přes Maxwella od brankové čáry. Naštěstí balon dostal na dlouhou nohu a netrefil branku. Inter se dostal k pořádné šanci až ke konci poločasu, ale po bombě Mariana se třepala jen horní konstrukce Kahnovy branky. Z protiůtoku znovu hrozil Makaay, ale křižnou střelou z malého vápna netrefil branku. Do šaten se šlo bez branek.

Druhý poločas pokračoval opět házenkářským způsobem, na němž nezměnilo nic ani střídání Crespa, jenž nahradil Ibrahomoviče, který byl téměř neviditelný.

Dlouho to vypadalo na remízu až se v šedesáté minutě, po fatální chybě Samuela, trefil Makaay. Kdo čekal, že Inter bude útočit, moc se pletl, ze hry měl více spíše Bayern a chvilkama jsem měl pocit, že Inter je snad s výsledkem spokojen. Oba týmy pomaličku začaly střídat, takže jsme mohli vidět hráče jako Deisler nebo Santa Cruz, kteří přišli nahradit Salihamidžiče, resp. Makaaye, kterému celý stadion aplaudoval ve stoje. Za Inter přišli v 70. minutě Recoba, který nahradil mizerného Figa a Grosso za né o moc lepšího Solariho, který byl střídám v 83. minutě.

Tyhle zásahy hru docela oživily a naskytl se nám mnohem přímočařejší obraz hry, zrychlený přechod do útoku, bez zbytečných fint. Po jedné takové akci po rychlém rozehraní Tolda, který zneškodnil roh, sprintoval Grosso přes půlku hřiště až ke Kahnovi, jenž jeho šanci zneškodnil, ale míč se znovu dostal ke Grossovi, který nahrál volnému Vieirovi, který nekompromisní dělovkou vyrovnal. Gól padl v nastaveném čase, takže zápas se už jen dohrál.

PS: zápas jsme sledoval na DSF

Hodnocení hráčů:

Toldo - 5
Průměrný výkon, neměl skoro žádnou práci, jedinou možnost vyniknout mu dal Makaay, ale tu nevyužil a inkasoval. Těžko za něco mohl dostat vyšší známku

Maicon - 5
Co jsem měl možnost vidět, byl silný dopředu, dozadu horší. Na tým, jakým je Bayern, je potřeba silné podpory obránců ze strany a to Maicon nesplnil

Andreolli - 5,5
Trochu nervozity z kraje, jako by jej míč neposlouchal. Pak se uklidnil a začal hrát dobře. Bránil dobře, ale neubránil Makaaye, ale na tom nesl hlavní vinu Samuel, ale rozhodně měl být v souboji důraznější, i za cenu penalty.

Samuel - 4
Ze začátku se zdál v solidní formě. Andreollimu pomáhal a byl jistý v osobních soubojích i při standardkách. Pak přišel superkiks. Makaay dostal přihrávku, ale byl přikrytý Sameulem, tak nahrál zpět Bommelovi a sám si nabíhal. To ale bylo Samuelovi zřejmě jedno, tak jej nechal běžet. Andreolli už požár nestihl uhasit

Maxwell - 5,5
Tak jako na druhé straně Maicon, snad jen trochu lepší dopředu

Vieira - 6
Dal gól, ale výkon až takový skvělý nebyl. Jakoby mu chyběla šťáva, kazil rozehrávku, nebyla to až taková skála, jak jej známe. Byl podrážděný, nervozní, hádal se. Pak mi připadal, jakoby trochu vypustil, ať zbytečně nedostane kartu

Zanetti - 6
Motor. Neuvěřitelný driblink, skvělý tah na branku. Bohužel byl na to sám a často se stalo, že si neměl s kým narazit. Přesto za snahu a bojovnost dávám nadprůměr

Solari - 5
Velmi jsem se na něj těšil, ale nic extra nepředvedl. Rychlost skvělá, ale neměl dostatek balonu, aby ukázal více. Takový vyloženě průměrný výkon, kdy nechyboval, ale krom pár centrů nebyl moc využitý.

Figo - 4,5
Možná by měl odejít už v zimě. Absolutně neviditelný na pozici AM. Kličky nejsou všechno a občas by mohl i nahrát. Inter není jenom Figo a to by si měl uvědomit. Nedokázal nahradit tvořivost Dejana, proto byl střídám už v 70. minutě.

Mariano - 5
Na hrotu mu to nesedělo. U Buytena si musel připadat, jako u návštěvy obra. Pěkná střela na konci 1. poločasu a šance, kdy si nabíhal na centr, který nakonec na poslední chvíli odvrátil Lucio mu trochu lepší znáku, a le jinak nepředvedl zhola nic.

Ibrahimovič - 4
Asi nejhorší hráč. Vůbec se nesnažil, jako by neexistoval. Žádný pohyb, prostě křeč. Po právu střídán už o poločase

Crespo - 5
O něco lepší Crespo. Více pohybu, více se nabízel, ale efekt žádný. Obrana soupeře byla pozorná. Neměl žádnou pořádnou šanci, těžko mohl vstřelit branku, vlastně mu tu šanci ani nikdo nedal

Abych ještě zhodnotil herní projev Interu:
Kdy už Moratti pochopí a vyhodí ty posrané hračičky. V záloze není motor, takový ten nahodit na 5 a běžet až k brance nejkratším směrem. Záloha Interu hraje takový házenkářský styl zleva doprava. Není tam tah na branku, spíše spousta kliček a individuálního ukazování, co s míčem umím. Naopak když přišel Grosso, to bylo jiné kafe. Zařadil se na místo Solariho, na levý kraj zálohy a jeho rychlost byla vidět. Sagnol vyloženě nestíhal a o tom je dnešní fotbal - o rychlém protiútoku a ne o házené!

Související články
05/12/06 Češi jedou fandit Interu do Mnichova
08/12/06 Vieira udržel neporazitelnost Interu


ZS 6.z
Bayern Mnichov - Inter1:1
Sporting Lisabon - Spartak Moskva1:3


Tabulka
1.  FC Bayern Mnichov633010:312
2.  FC Internazionale63125:510
3.  Sporting Lisabon61233:65