Liga mistrů 2006/2007
ZS 5.z 22/11/06 20:45 CET - "G.Meazza", Milano
FC INTER - SPORTING LISABON
1:0
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
3 - Cruz J.
1 - Crespo H.
ŽLUTÉ KARTY
1 - Maicon S.
1 - Figo L.
1 - Toldo F.
1 - Vieira P.
ČERV KARTY
1 - Vieira P.
1 - Grosso F.
DIVÁCI
Průměr: 44.600
Doma:   37.667
Venku:  55.000
Dom.max: 42.000
Ven.max: 60.000
FOTOGALERIE

Olivier Dacourt


Fabio Grosso


Hernan Crespo


Hernan Crespo


Inter


Inter - Sporting


Inter - Sporting

 
36' Crespo
Asistence: Stankovič
Žluté karty: Maicon 19', Stankovic 69' - Paredes 24', Nani 56', Custodio 81'
Červené karty: -
Střely na bránu: 10-4
Střely mimo: 6-9
Držení míče: -
Rohy: 4-9
Fauly: 10-30
Ofsajdy: 2-7
Diváci: 41.000
Rozhodčí: Frank De Bleeckere (Belgie)
Nejlepší hráč: Olivier Dacourt

INTER (4-4-2) :12 Julio Cesar; 13 Maicon, 2 Cordoba, 23 Materazzi, 11 Grosso (19 Cambiasso 83'); 4 Zanetti, 15 Dacourt (16 Burdisso 90'), 14 Vieira, 5 Stankovic; 18 Crespo, 8 Ibrahimovic. (1 Toldo, 7 Figo, 10 Adriano, 25 Samuel, 91 Mariano Gonzalez) Trenér: Mancini

Sporting (4-4-2) : 1 Ricardo; 12 Caneira (78 Abel 15'; 24 Miguel Veloso 27'), 13 Tonel, 4 Polga, 11 Tello; 76 Paredes, 28 Joao Moutinho, 27 Custodio, 18 Nani, 21 Farnerud (10 Carlos Martins 57'); 19 Alecsandro. (22 Rui Patricio, 8 Ronny, 34 Joao Alves, 80 Carlos Bueno) Trenér: Paulo Bento


Utkání jsme sledovali LIVE. Přehled zápasových události naleznete zde.
Dacourt

Ani v dalším utkání Inter svým výkonem neoslnil. Co se ale počítá jsou tři body a jistý postup do jarního osmifinále Ligy mistrů. Sporting Lisabon odjel ze San Sira s prohrou 0:1. V posledním kole bude Inter za vydatné pomoci fanoušků českého fanklubu Cechia Nerazzurra bojovat o prvenství ve skupině B. V Mnichově musí v Allianz Areně porazit domácí Bayern.

Figo si proti svému bývalému týmu nezahrál ani minutu. Kvůli dlouhodobému zranění Mancini v posledních dvou zápasech základní skupiny postrádá doposud nejlepšího střelce týmu Julia Cruze. Další nepříjemná věc se stala v závěru tohoto utkání. Zranil se Olivier Dacourt a podle prvních odhadů to s ním moc dobře nevypadá. Pozitivní je, že se akorát uzdravil Esteban Cambiasso, který hraje také na postě defenzivního záložníka. Proti Sportingu si zahrál posledních deset minut.

Inter má tradičně dobré začátky. Už ve druhé minutě rozvlnil síť Hernan Crespo. Ibrahimovič ho skvělou přihrávkou našel uvnitř pokutového území a Argentinec z otočky přesně trefil. Problém byl jen v tom, že v momentě přihrávky stál za obranou a rozhodčí gól správně pro ofsajd neuznal. Pak se na hřišti dlouho nic nedělo. Inter sice Sporting do žádné šance nepustil, to samé se ale dá říct i naopak. Ve 36.minutě našel překrásným lobem od středového kruhu za třemi obránci Stankovič rozběhnutého Crespa, který se ani tentokrát nemýlil. Nekompromisní ranou na pravou stranu brány nedal Ricardovi šanci a Inter se tak dostal do vedení 1-0. Crespo šestým gólem vyrovnal v tabulce kanonýrů Interu Cruze.

V závěru poločasu konečně oba týmy přidaly. Tellovu střelu Julio Cesar chytil. Chvíli na to to zkoušel po rohu stejný hráč znovu. Střelu zblokoval Materazzi takovým způsobem, že jen těsně přeletěla břevno nad bezmocně ležícím Juliem Cesarem. Na druhé straně nepřekvapil tvrdou ranou z dálky Ricarda srbský záložník Dejan Stankovič.

Po přestávce se hrálo ve stejných notách. Inter hru kontroloval soupeře do ničeho nepouštěl ale zároveň sám nic velkého také nedokázal vymyslet. Až v 75.minutě se brankou Sportingu něco dělo. Z levé strany posílal míč na malé vápno Fabio Grosso. Dobíhající Hernan Crespo ho jen o pár centimetrů nedokázal usměrnit do odkryté brány. Brankáře nepřekonaly střelami z dálky ani Maicon a Ibrahimovič z přímého kopu. V 88.minutě se při rychlém brejku na hranici pokutového území krásně uvolnil Hernan Crespo a jeho povedenou ránu musel neméně brilantním zákrokem zastavovat Ricardo. V nastaveném čase to zkoušel tvrdou ranou Ibra, ale ani on gólmana nepřekonal. Fanouškům Interu pak v poslední minutě nastavení zatrnulo, když se míč dostal do šestnáctky Interu a hned dva hráči portugalského týmu si zkoušeli vykoledovat penaltu. U rozhodčího však neuspěli.

VideoHighlights
Download -> WMV 27.5 MBwww.inter.ae
Video  Góly
Crespo: Download (AVI)www.zshare.net

Crespo

Komentář k zápasu od Jardy Vychodila:

Jsem velice rád, že mohu napsat větu „Inter Milán postupuje do vyřazovací fáze Ligy Mistrů!!!!“, protože před pár týdny to s černomodrými vypadalo hodně špatně. Avšak dokázali jsme vyhrát 3 zápasy v řadě a proto jdeme dál.

Zvládli jsme rozhodující utkání se Sportingem. Ten jsme sice nepřeválcovali, avšak s přehledem jsme si postup pohlídali. Hosté neměli žádnou vážnější šanci, Inter byl aktivnější, dal branku, a potom už v pohodě bránil postupový výsledek a hrozil z brejků. Velice mě dnes potěšila obranná hra družstva, od zadáků až po útočníky. Záloha tentokráte nastoupila se třemi defenzivními hráči v řadě a podhrotovým Stankovičem. Toto složení se mi velice líbí, hráči se skvěle doplňovali a měnili si místa. Zaskakovali jeden za druhého směrem dozadu a zdařile kombinovali. Sportingu bylo v podstatě znemožněno cokoli s výsledkem udělat, protože už v prvním poločase musel sáhnout hned ke dvěma vynuceným střídáním, takže v závěru se do hry nemohly dostat útočnější hráči z lavičky. Ale i tak by asi na výsledku těžko něco měnili, protože Inter hrál opravdu velice účelně a bez potíží.

Mezi nejpovedenější akce zápasu, krom nádherné Stankovičovi přihrávky na gól, musím zařadit dribling Zlatana u postranní čáry, kde v druhém poločase obehrál hned 3 protihráče a zdánlivě ztracený balón poslal nádherným obločkem na Vieiru, který rozjel protiútok zakončený šancí Crespa. Zlatan prokázal svoji fotbalovou genialitu. Škoda, že se neujala jedna z jeho nebezpečných střel v závěru, branku by si zasloužil.

Taky se musím zastavit u standartníh situací. V první půli se snad hráči předháněli v tom, kdo je zahraje hůř. V tom druhém se to trošku zlepšilo, ale je s podivem, že všechny standartky, a to dokonce i ty z vyložených pozic na hranici vápna, zahráváme pomocí tvrdé rány, která spíše straší diváky za brankou, než soupeřova brankáře. Zlatan se mezi tyče ještě trefí, což bohužel nemohu říci o Grossovi. Možná by nebylo od věci někdy zkusit technickou střelu přes zeď.

Hodnocení :

Julio Cesar – 7 : Nemusel toho moc řešit před svou svatyní. Centry pochytal, jedinou nebezpečnou střelu srazil Materazzi na roh.

Maicon – 8 : Nyní už mohu prohlásit : dobrý nákup. A věřím, že se bude ještě zlepšovat. Technicky i rychlostně je na tom opravdu skvěle. Kolikrát zastaven jen pomocí faulů. Působí hodně ofenzivně a jeho průniky jsou překvapivé. Dozadu si dnes odvedl také svoje.

Ivan Cordoba – 8 : Dnes přes něj nikdo neprošel. Skvělý ve vzduchu i po zemi. Nikdy nepochopím, jak je možné, že s relativně malým vzrůstem vyskočí tak vysoko. Sudí mu překvapivě nepískal žádné fauly ani držení, i když tam samozřejmě byly. S Matrixem vytvořili jasnou stoperskou dvojici.

Marco Materazzi – 7 : Pohlídat jediného útočníka soupeře byla spíše Cordobova starost a tak neměl Matrix v tomto zápase až tak práce. Působil ale jistě, dokonce se dostal i k zahrnávání přímého kopu.

Fabio Grossso – 6 : Lepší než v minulých zápasech, ale opět nejhorší z obránců. Nevýrazný, zkazil oba své centry. A proboha už ho nikdy nepouštějte ke standartkám.

Patrik Vieira – 7 : Spolehlivý v defensivě, nevýrazný v útoku. Mohl by ze středu zálohy více podporovat hroty i když dnes to asi nebyla jeho hlavní úloha. Musí zpřesnit přihrávky!! Cením si však jeho bojovnosti a toho, že chodí neohroženě do každého souboje.

Olivier Dacourt – 9 : Dnes vynikající. Odvedl přesně to co se od něj očekává. Bořil útoky soupeře hned v zárodku. Zakládal útoky a hrál velice čistě. I když na něj bylo spousta faulů. V závěru si zřejmě natáhl sval a byl s bolestivými grimasami odnesen na nosítkách. Snad to nebude nic vážného, protože navzdory předsezóním předpokladům se z něj stal důležitý hráč základu.

Javier Zanetti – 8 : Dokáže zahrát skvěle i v záloze a dokonce dokáže zahrát skvěle i zleva. V první půli tahal naše útočné akce hlavně on!

Dejan Stankovič – 8 : Nahrávka na Crespa byla perfektní. Všechna čest. Hrál více útočně než proti Reggině a to mu svědčilo. Jednou nebezpečně střílel ale doprostřed brány. Málem připravil Crespovi i druhý gól, ale tomu chyběl k zakončení krok.

Zlatan Ibrahimovič – 8 : Někdy na trávníku působí znuděně a hádá se, za pár vteřin předvede záblesk génia, jako dnes u postranní čáry. V úvodu zamotal obránce hostí na rohu vápna a oslovil Crespa, který byl v offsidu a tak gól nebyl správně uznán. Ránu má jako z děla, což prokázal v závěru.

Hernan Crespo – 9 : Opět gól, opět vítězný, opět skvělý výkon. Stačí říci : Bravo!!

Mancini s týmem zažívá velice úspěšné období. Máme náskok v Serii A a postoupili jsme do osmifinále Champions League. Prozatím zvřel ústa všem kritikům a pochybovačům, co volali po jeho odvolání. Zavřel je svými výsledky, prozatím nikoli předvedenou hrou, ale i ta je lepší něž v minulých letech. Posledním, zato velkým plusem tohoto zápasu je návrat Estabana Cambiassa na trávník San Sira. Snad se brzo dostane do formy a bude tím nepostradatelným motorem středu zálohy jako před zraněním. Ve vyřazovací fázi ligy šampionů ho budeme potřebovat.

Související články
21/11/06 Cruz gól Sportingu Lisabon nedá
23/11/06 A Monaco si puo' completare l'opera


ZS 5.z
Spartak Moskva - Bayern Mnichov2:2
Inter - Sporting Lisabon1:0


Tabulka
1.  FC Bayern Mnichov53209:211
2.  FC Internazionale53024:49
3.  Sporting Lisabon51222:35