Serie A 2006/2007
14.kolo 02/12/06 20:30 CET - "G.Meazza", Milano
FC INTER - SIENA
2:0
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
6 - Crespo H.
2 - Cruz J.
1 - Samuel W.
1 - Vieira P.
1 - Grosso F.
ŽLUTÉ KARTY
5 - Vieira P.
4 - Maicon S.
2 - Samuel W.
2 - Cesar J.
1 - Grosso F.
1 - Solari S.
1 - Crespo H.
1 - Figo L.
ČERV KARTY
1 - Vieira P.
DIVÁCI
Průměr: 40.489
Doma:   43.222
Venku:  37.755
Dom.max: 47.505
Ven.max: 78.921
FOTOGALERIE

Patrick Vieira


Burdisso a Crespo


Inter


Inter


Inter - Siena

 
11' Burdisso, 54' Crespo
Asistence: Stankovič (roh), -
Žluté karty: Maicon 49', Vieira 70' - Molinaro 53', Brevi 65', Antonini 70', Codrea 90'+1'
Červené karty: -
Střely na bránu: 4-3
Střely mimo: 6-7
Držení míče: 28:19 - 29:33
Rohy: 4-7
Fauly: 20-18
Ofsajdy: 5-6
Diváci: 42.299
Rozhodčí: Andrea De Marco
Nejlepší hráč: Julio Cesar

INTER (4-4-2): 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 16 Burdisso, 23 Materazzi, 11 Grosso (25 Samuel 58'); 14 Vieira, 19 Cambiasso, 5 Stankovic (6 Maxwell 87'), 4 Zanetti; 8 Ibrahimovic, 18 Crespo (7 Figo 79'). (1 Toldo, 20 Recoba, 21 Solari, 91 Mariano Gonzalez). Trenér: Roberto Mancini

Siena (4-4-2): 1 Manninger; 46 Gastaldello (32 Candela 67'), 2 Negro, 90 Portanova, 3 Molinaro; 11 Konko, 5 Brevi, 6 Codrea, 77 Antonini; 7 Frick (81 Bogdani 79'), 20 Locatelli (10 Chiesa 79').(99 Pavarini, 22 Alberto, 34 Masiello, 83 Rinaudo). Trenér: Mario Beretta


Maicon a Vieira

Po dalším povedeném výkonu Inter zvítězil a připsal si historické jedenácté vítězství v řadě. Siena odjela ze San Sira s porážkou 2-0. Inter je po 14.kole nadále první. Druhé AS Řím ztrácí čtyři body.

Kvůli zranění nemohli hrát Cruz, Dacourt, Adriano a Cordoba. Ve stoperské dvojici dostal před Samuelem přednost Burdisso, který se ve středu zaskvěl v Italskému poháru. Z gólu se radoval i tentokrát. Figo se ani tentokrát v ligovém zápase nedostal do základní jedenáctky a Javier Zanetti se tak zřejmě natrvalo usadil v záloze. Jeho místo pravého beka má předplacen Maicon.

První šanci si na San Siru vytvořili domácí. Ibrahimovič vyhrál souboj v pokutovém území. Balón však měl na dlouhou nohu a tak se mu střela nepovedla. V 11.minutě zahrával Stankovič z levé strany roh. Centr poslal na bližší tyč, kam si zasprintoval Nicolas Burdisso a v plné rychlosti ho trknul do sítě - 1-0. Ještě minulý víkend neměl na kontě v dresu Interu jediný gól a teď už se radoval ze třetího. V poháru pokořil Messinu dvěma, teď přidal jeden do sítě Sieny.

Ze všech hráčů Interu čišelo sebevědomí. Bohužel však nic útočného. Na rychlé dobávaní branky neměli náladu. Tým je po sérii výher v naprosté pohodě a zatím se nikomu ze soupeřů ho nepodařilo rozhodil. I když se hráči v týmu střídají, na hře to vůbec není znát a všichni předváději velmi dobré výkony. Tu a tam se sice nějaká ta chybka urodí, když ale selže jeden, gólu zabrání někdo jiný. Tak jako například v 31.minutě, když v obraně zaváhal Grosso. Konko nahrával volnému Locatellimu na malé vápno, jehož střelu bravurně zlikvidoval nohama Julio Cesar. Velmi dobře to při dalším útoku Sieny udělal Cambiasso, který čistě zastavil jednoho z hráčů hostí a nedovolil mu střílet z dobré pozice.

V druhém poločase se hráči nerazzurri předváděli v parádičkách a do útoku se moc netlačili. Čáru přes rozpočet jim ale ve 49.minutě udělal rozhodčí De Marco. Zcela nepochopitelně odpískal penaltu po údajném faulu Maicona na Antoniniho. Ani v televizních záběrech nebylo patrné, co vlastně rozhodčí viděl. Pokud se brazilský obránce svého soupeře nějak dotknul, tak to jen tak, že ho pohladil po ruce. I kdyby ho za ni lehce zatáhnul, na penaltu to rozhodně nebylo. Maicon navíc dostal žlutou kartu a v příštím kole do Messiny nepojede. Zahrávání penalty se ujal Mario Frick. Rozběhl se a těsně před míčem se zastavil ve snaze rozpoznat, kterou stranu si Julio Cesar vybere. Gólman se však nenechal rozhodit a zůstal stít. Frick pak vystřelil k pravé tyči do horní části brány a Julio Cesar mu ne až tak prudkou ránu skvěle vyrazil. Z brazilského gólmana se stává specialista na pokutové kopy. Chytil už druhou v řadě.

Siena mohla smutnit zakrátko podruhé. V 54.minutě ukopnul Brevi míč před Ibrahimovičem, tak nešťastně, že poslal Hernan Crespa do úniku. Argentinec si poradil s Gastaldellou a gólmana Manningera lehkým obloučkem přehodil - 2-0. Crespo vstřelil šestý ligový gól v sezoně.

V 58.minutě střídal Mancini Fabia Grossa. Čerstvý Samuel šel do středu zálohy a Burdisso se přesunul na levého beka. Další branky ani góly zápas nenabídl. Inter si v pohodě vedení uhlídal, pro fanoušky to byla možná chyba.

Video  Góly
Downloadwww.inter.it
Burdisso: Download (AVI)zshare.net
Crespo: Download (AVI)zshare.net
VideoHighlights
Stream -> 300 kbs (Quicktime)www.inter.it
Download -> AVI filefront.com
Penalta: Download (AVI)zshare.net

Curva Nord

Komentář k zápasu od Jardy Vychodila:

Tři šance a dvě branky. Tak nějak by se dal shrnout zápas proti Sieně. Inter si udržel svůj náskok v čele tabulky, pokud dnes římské AS neporazí Bergamo, dokonce bodový rozdíl v čele tabulky naroste. To je však asi jediné plus tohoto utkání. Ještě, že zápas nezačínal o dvě hodiny později, jinak by snad fanoušci v hledišti i u televizních obrazovek usnuli. Inter hrál špatně především v prvním poločase. Pokud snad někdo viděl na naší hře v prvních 45 minutách něco zajímavého (krom dalšího gólového úspěchu mladíka Burdissa), tak měl asi na očích růžové brýle Mámení. Špatné přihrávky (většinou vzduchem), které nikoho nenacházeli, žádná kombinace, malé nasazení. Přesně tak vypadala naše hra, pravda, ovlivněná brzkým gólem po standartní situaci. V této sezóně se již stává tradicí, že si hráči po prvním góle řeknou něco vy smyslu : „Tak to bychom měli, proč se snažit dál, teď budeme zápas kontrolovat“. Je sice pravda, že se to vždy podařilo a 3 body byly zůstaly doma, za což můžeme být opravdu vděční (díky tomu vedeme ligu a jsme v osmifinále LM), jenže kdo se na ty kluky v černomodrém má pak celý zápas dívat. Po vedoucí brance si člověk na stadioně musí říkat : „Tak sudí, pískej konec“.

Náš dnešní soupeř hrál velice bázlivě až bezmocně. Vypracoval si jedinou šanci, kterou Locatelli trestuhodně zahodil. Na začátku druhého poločasu mu byla věnována penalta, (ano věnována, Maicon se o soupeře jen lehce otřel rukou). Tuto snad jedinou příležitost, jak něco udělat s výsledkem však hosté zahodili. Julio Cesar už podruhé v této sezóně pokutový kop chytil. Inter tedy pokračoval v neslaném-nemastném výkonu, který se v druhém poločase přeci jen trochu zlepšil. Crespo vstřelil branku, a prokázal střeleckou formu. Do jediné šance, kterou jsme dnes neproměnili, se posléze dostal Stankovič a zápas v poklidu skončil. Nerušený průběh v závěru zápasu snad narušilo jen neustálé stěžování si Zlatana Ibrahimoviče na rozhodčího, protihráče, nepřesné přihrávky spoluhráčů, ba dokonce už i sama na sebe. Ale na to už si fanoušci Nerazzurri také zvykli.

Hráči si dnes upevnili sebevědomí, prodloužili vítěznou sérii a také ušetřili nějaké síly na úterní zápas v Mnichově, kde se bude hrát o prvenství ve skupině Ligy Mistrů. To je velice důležité, nejen pro nasazení do dalších bojů a předpokladu lehčího soupeře, ale také pro možnost hrát odvetný zápas osmifinále na svém hřišti.

Opět bych se zastavil u exekucí volných kopů v nebezpečné vzdálenosti od soupeřovy branky. Pokud není na hřišti Figo nebo Adriano nemá je v podstatě kdo zahrávat. Jediná možnost je tvrdá střela Zlatana Ibrahimovíče. Dnes jsme měli dvě příležitosti blízko branky Sieny. Při té první se komicky nedohodl Zlatan se Stankovičem a ke střele ani nedošlo, při té druhé poslal Materazzi svůj projektil jen do připravené zdi. Chtělo by to na trénincích na standartních situacích trošku zapracovat.

Hodnocení :

Julio Cesar – 9 : Chytil stoprocentní šanci Locatelliho a pak i Frickovu penaltu, což se ukázalo, jako zlomový zákrok večera. Dnes bezchybný.

Maicon – 6 : Penalta po jeho „faulu“ byla přísná, přesto za celou situaci nese odpovědnost, protože podskočil dlouhý míč do našeho pokutového území. Dopředu opět pár nadějných průniků. Které však nikdo nezakončil.

Marco Materazzi – 6 : Skoro bez práce. Siena měla jen jednu šanci a jednu nebezpečnou hlavičku. Tento malý počet příležitostí však není jeho zásluha, spíše špatnou hrou útočníků hostí.

Nicolas Burdisso – 7 : Jak proti Messině skončil, tak proti Sieně začal – gólem. Ve vápně má opravdu skvělý výběr místa. Ve středu obrany jistý. Po přesunutí na levý kraj opět nestíhal a pár útoků hostí přes něj prošlo.

Fabio Grosso – 5 : Krom jednoho průniku, kdy obešel 2 protihráče a přihrával, opět nic moc. Zmiňování toho, že neodcentruje, je jako nošení dříví do lesa. Možná nastal čas Maxwella.

Patrik Vieira – 7 : Zahrál svůj standart. Opět skvělý v odebírání míčů, dnes dokonce přidal slalom mezi záložníky Sieny po kterém následovala přihrávka na útočné duo do offsidu. Tým ho však stáhnul do průměru.

Esteban Cambiasso – 6 : První zápas po zranění co zvládl celý. Nezklamal ani neoslnil. Pomalu se bude vracet do formy. Trošku s podivem, že si proti Sieně více nezaútočil. Proti slabě hrajícímu soupeři měl jedinečnou příležitost.

Javier Zanetti – 7 : Nenápadný motor zálohy dnes často faulovaný. Dvakrát byl tahán za dres v plném běhu, rozhodčí však ani jeden zákrok neocenil žlutě. Průměrný výkon.

Dejan Stankovič – 6 : Dlouhé pasy umí opravdu parádně. Dnes o tom dvakrát přesvedčil. Lehkovážně však zahodil velkou šanci prudkou střelou do gólmana.

Zlatan Ibrahimovič – 5 : Krom skvělé nahrávky na Dejana a pár technických (tentokráte však zbytečných) fines nepředvedl vůbec nic. Pořád fauloval a diskutoval. Pomalé tempo zápasu ho nepřinutilo k dobrému výkonu.

Hernan Crespo – 8 : Dobrý výkon. Jako jeden z mála obstál. Zdařila kličkoval na hranici vápna a rozdával přihrávky do stran. Při své trefě si povodil obránce a pohrál si i s brankářem. Pěkný gól.

Walter Samuel – 8 : Brzo střídal Grossa a pak hasil hodně situací za Burdissa, a úspěšně. Dvakrát na poslední chvíli zblokoval nebezpečnou střelu soupeře.

14.kolo
Ascoli - Catania2:2
Cagliari - AC Milán2:2
Fiorentina - Lazio1:0
Inter - Siena2:0
Livorno - Chievo0:2
Messina - Sampdoria0:2
Parma - Palermo0:0
AS Řím - Atalanta2:1
FC Turín - Empoli1:0
Udinese - Reggina1:1


Tabulka
1.  FC Internazionale14113029:1436
2.  Roma Associazione Sportiva14102232:1132
3.  U.S. Città di Palermo1491427:1828
4.  A.S. Livorno Calcio1455415:1520
5.  Calcio Catania1455420:2620
6.  Empoli F.C.1447312:1019
7.  Lazio Società Sportiva1463522:1318
8.  Udinese Calcio1445514:1517
9.  Atalanta Bergamasca Calcio1445520:2217
10.  A.C. Siena1446413:1617
11.  Torino Football Club1445510:1617
12.  Sampdoria Unione Calcio1444621:2116
13.  Cagliari Calcio1429313:1415
14.  F.C. Messina Peloro1435616:2214
15.  Milan Associazione Calcio1455414:1412
16.  A. C. Chievo Verona1424813:1910
17.  Parma Football Club1423912:279
18.  ACF Fiorentina1472521:158
19.  Reggina Calcio1445515:192