Serie A 2006/2007
16.kolo 17/12/06 15:00 CET - "G.Meazza", Milano
FC INTER - MESSINA
2:0
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
7 - Crespo H.
2 - Cruz J.
2 - Samuel W.
1 - Vieira P.
1 - Grosso F.
ŽLUTÉ KARTY
5 - Vieira P.
4 - Maicon S.
2 - Samuel W.
2 - Cesar J.
1 - Crespo H.
1 - Figo L.
1 - Grosso F.
1 - Solari S.
ČERV KARTY
1 - Vieira P.
DIVÁCI
Průměr: 38.750
Doma:   43.030
Venku:  34.470
Dom.max: 47.505
Ven.max: 78.921
FOTOGALERIE

Inter


Inter


Inter


Inter - Messina

 
49' Materazzi, 59' Ibrahimovič
Asistence: Ibrahimovič, Maicon
Žluté karty: Materazzi 45'+4', Maxwell 53' - De Vezze 18', Zoro 51'
Červené karty: Giordano (trenér) 45'+4'
Střely na bránu: 11-5
Střely mimo: 11-7
Držení míče: 28:03 - 24:43
Rohy: 11-2
Fauly: 15-10
Ofsajdy: 1-1
Diváci: 45.000
Rozhodčí: Nicola Stefanini
Nejlepší hráč: Marco Materazzi

INTER (4-3-1-2): 12 Julio Cesar, 13 Maicon, 23 Materazzi, 25 Samuel (16 Burdisso 14'), 6 Maxwell; 7 Figo, 14 Vieira (5 Stankovic 71'), 19 Cambiasso, 4 Zanetti; 20 Recoba (10 Adriano 64'), 8 Ibrahimovič. (1 Toldo, 18 Crespo, 21 Solari, 91 Gonzalez). Trenér: Roberto Mancini

Messina (5-3-2): 1 Storari; 27 Zanchi (31 Morello 46'), 8 Zoro, 33 Iuliano, 13 Rea, 19 Parisi; 5 De Vezze (67 Provenzano 77'), 16 Ogasawara (77 Lavecchia 64'), 20 Cordova; 18 Floccari, 11 Di Napoli. (88 Caglioni, 3 Minetti, 10 Iliev, 86 Ghomsi). Trenér: Bruno Giordano.


Oslava Materazziho gólu.

Inter vytvořil nový klubový rekord a vyhrál v lize podeváté za sebou. Jeho zatím posledním poraženýn soupeřem se stala Messina, která si tuto roli již dvakrát vyzkoušela v Italském poháru. O výhře rozhodl nádherným gólem Marco Materazzi a Zlatan Ibrahimovič.

Mancini má z výsledků a výkonů svých hráčů radost a to i přes fakt, že narůstá marodka. Kvůli zranění hrát nemohli Cruz, Dacourt, Cordoba a Grosso. V průběhu utkání musel ze stejného důvodu střídat Walter Samuel a Patrick Vieira. Základní jedenáctka hrála v rozestavění 4-3-1-2. Nechyběl v ní Figo. V útoku byl se Zlatanem Alvaro Recoba. Fabia Grossa nahradil na levém beku Maxwell.

První šanci měl Figo. Jeho střela z 20 metrů přistála kousek vedle pravé tyče. O hodně blíž gólu byl právě po jeho centru ve 27.minutě Zlatan Ibrahimovič. Jeho hlavička se odrazila od země do břevna. O pět minut později předvedli nerazzurri krásnou a rychlou akci plnou krátkých přihrávek na jeden dotek, kterou zakončil Alvaro Recoba střelou vedle. Z ojedinělé akce zahrozila i Messina. Maxwell přecenil své schopnosti a u vlastní brány dával od autové čáry míč spoluhráči patičkou. Přihrávku mu zblokoval jeden ze soupeřů, který následně v pokutovém území našel nabíhajícího Floccariho. Ten naštěstí ve vyložené pozici minul bránu.

Konec poločasu zpestřili divákům Marco Materazzi a trenér Messiny Bruno Giordano. Matrix vybojoval aut a šel si pro míč, který se zakutálel k lavičce hostí. Trenér Giordano si ho však vzal a nemínil ho Materazzimu dát. Italský stoper tak na něj musel trošku přitlačit a míč mu vypíchnout. To se však Giordanovi vůbec nelíbilo a hráče dost nevybíravě odstrčil. Sudí Stefanini překvapivě potrestal oba hříšníky. Kouč Messiny uviděl zaslouženě červenou kartu, Materazzi dostal žlutou.

Druhý poločas začal přímákem Recoby. Jeho pokus se těsně před bránou odrazil od země a gólman Storari ho musel vyboxovat na roh. V další akci na sebe El Chino ve 49.minutě nalakál dva obránce Messiny, přihrál zpět Figovi, který přetaženým centrem našel Zlatana. Švédský útočník ho vrátil do ohně, kde čekal Marco Materazzi a vzorovými nůžkami ho poslal do sítě. Nádherný gól! Inter se dostal do zaslouženého vedení 1-0. O deset minut později byla na San Siru veselo podruhé. Maicon se z vlastní poloviny odhodlal k sólu. Prošel skrz tři protihráče a před pokutovým územím posunul míč na Ibru. Ten udělal pohyb na levou stranu a protože se dva jeho stíny v dresu hostí srazili byl rázem sám před Storarim. Gólmana se mu podařilo prostřelit a Inter tak vedl 2-0.

Messina se nevzdávala. V 65.minutě se uvolnil Lavecchia a napálil tyč. Míč pak putoval po brankové čáře naštěstí ven z brány. Velmi dobře o chvíli později pálil Parisi. Střela šla kousek nad. Na druhé straně se odrazil míč ke Stankovičovi, kterého obránci ignorovali a tak neváhal, napřáhl a napálil tyč. Storari by jinak neměl šanci. Zvýšit vedení mohl i Adriano. Dostál krásný centr z poloviny hřiště od Maicona a neméně skvělou hlavičkou zkoušel přehodit gólmana. Storari se ale vymrštil do vzduchu a na míč jen tak tak dosáhl.


Komentář k zápasu od Jardy Vychodila:

Těžko posuzovat formu Interu Milán v těchto dnech. Jak už to tak vypadá, tak v Serii A nyní nemá konkurenci a pokojně si kráčí za obhajobou scudetta. Problém je, že naše mužstvo nemá kdo prověřit. Snad jedině AS Řím, Palermo či Fiorentina jsou schopny držet s Interem krok. Jinak to vypadá, že liga dost ztratila svoji úroveň. K vítězství stačí zpravidla jen zlepšený výkon v druhém poločase, tak jak tomu bylo před týdnem v Empoli nebo dnes s Messinou. Na odhalení pravé výkonnosti Interu si budeme muset počkat do středy, kdy hrajeme v Římě, nebo dokonce snad až do února, kdy nastoupíme k osmifinále Ligy Mistrů proti španělské Valencii.

Interu dnes opět stačil průměrný výkon k pohodovému vítězství. To však neznamená, že by Messina nebyla nebezpečná. V první půli měla jednu obrovskou šanci, té druhé nás před pohromou zachránila tyč a skvělý zákrok Julia Cesara. Inter byl bezesporu lepším týmem, a byla jen otázka času, kdy dosáhne branky. To se povedlo až ve 49. minutě Matrixovi, zato způsobem parádním a nevídaným : po zpětné Ibrově hlavičce se na hranici penalty Materazzi pověsil do vzduchu a zády k bráně nádhernými nůžkami poslal prudce míč do sítě. Jak je milánským dobrým zvykem, od této chvíle Inter zápas kontroloval a nakonec ho dovedl do vítězného konce.

Hned na začátku zápasu musel ze hřiště odkulhat zraněný Samuel, snad to nebude další ze série svalových potíží, které trápí naše mužstvo. Ze stejného důvodu nedohrál ani Patrik Vieira. Na dnešním zápase se mi velice líbili oba naši krajní obránci. Jak Maxwell, tak především Maicon, hráli velice dobře a potvrdili správnost svého nákupu. Po dlouhé době zapříčiněné zraněním dostal od začátku příležitost Recoba a bylo vidět, že standartky pořád umí, i když jinak toho dnes moc nepředvedl.

Takže pokud bych měl dnešní představení shrnout : Opět jsme nedostali gól, ušetřili v celku síly na středeční zápas a připsali si další 3 body do tabulky. A nesmíme zapomínat také na vytvoření rekordu v počtu vyhraných zápasů za sebou. Jak dlouho tato série ještě potrvá? Odpověď už se možná dočkáme ve středu po zápase s Laziem.

Hodnocení :

Julio Cesar – 7 : Střely z dálky šli buď přímo doprostřed brány nebo mimo. Jednu velkou šanci Iuliana zneškodnil, jednou mu pomohla tyč. Opět nedostal branku a pokračuje v dobrých výkonech.

Maicon – 9 : Asi nejlepší výkon po přestupu z Monaca. Velice platný v útoku, zapojoval se do většiny akcí. Zkoušel i přesné dlouhé míče hlavně na Adriho. Nejkrásnější však byl jeho slalom středem hřiště po kterém vybídl ke skórování Zlatana.

Walter Samuel – x : Odehrál jen 12. minut, střídán pro svalové potíže.

Marco Materazzi – 8 : V první půli byl velice nervózní, po jeho potyčce s trenérem hostí byl pan Giardono vyloučen na tribunu. Jinak dal asi nejhezčí gól ve své kariéře. Vzadu jistý, musel pomáhat nejistému a nerozehranému Burdissovi.

Maxwell – 7 : Parádní výkon směrem dopředu, naběhal neskutečné kilometry a byl skoro všude. Díky němu jsme často Messinu přečíslovali. Hodně, a na rozdíl od Grossa, přesně centroval. Technicky je na tom velice dobře, o lepší známku se připravil jen velikou hrubkou v první půli, kdy u čáry pustil k míči Zora, z čehož vznikla asi největší šance Messiny v zápase.

Patrik Vieira – 7 : Dnes hrál také celkem dobře, urychloval hru zajímavými kolmými přihrávkami po zemi. Spoustu míčů vybojoval. Je dobře, že si rozumí s Cambiassem.

Esteban Cambiasso – 6 : Stále to není ten starý dobrý Cuchu, ale je vidět, že se zlepšuje. Dnes se držel spíše vzadu a neměl moc příležitostí vyniknout.

Javier Zanetti – 7 : Skvěle se doplňoval s Maxwellem, kombinovali a vzájemně si měnili pozice. Takto by měla vypadat levé strana hry Interu Milán. Opět si neodpustil jeden ze svých průniků.

Luis Figo – 6 : Střídal světlé momenty s těmi hodně slabými. V první půli si skvěle narazil se Zlatanem a nebezpečně střílel k tyči, nebo po týmové akci nádherně centroval na hlavu Ibrahimoviče, který trefil břevno. Jindy zase zbytečně padal a ztrácel míče, tak jak jsme u něj bohužel poslední dobou zvyklí. Obejít protivníky z Messiny v situaci jeden na jednoho se mu dnes vůbec nedařilo.

Zlatan Ibrahimovič – 8 : Začíná dávat góly. Dnes měl dvě šance. Jednu proměnil, v druhé trefil břevno. Podal dobrý výkon, vázal na sebe hodně obránců hostí a tím tvořil prostor pro křídelní hru. V závěru pro něj netypicky hledal v každé situaci volného Adriana.

Alvaro Recoba – 5 : Krom dvou nadějně zahraných standartních situací nic nepředvedl. Jedinou svoji střelu poslal z malého vápna vedle.

Nicolas Burdisso – 6 : Bylo na něm vidět, že šel do zápasu nerozcvičený. Příliš ustupoval hostujícím útočníkům, jak při šanci Iuliana tak při střele do tyče. Ve vzduchu však jistý.

Dejan Stankovič – x : Hrál krátce, přesto stačil trefit tyč.

Adriano – 7 : Smůla, smůla, smůla. Jinak už se snad jeho zakončení nedá nazvat, když mu zrovna jeho povedenou střelu nezblokuje obránce tak mu ji chytí gólman. Typický příkladem byla jeho opravdu nádherná hlavička po dlouhém pasu od Maicona. Adri se neuvěřitelně vyšrouboval do vzduchu, předskočil dva protihráče a poslal prudce hlavou míč do rohu branky. Brankář Storari mu ji však chytil. Pokud bude Adri takto pokračovat v aktivním přístupu, věřím, že mu to tam začne padat.

Video  Góly
Downloadwww.inter.it
Materazzi: Download (AVI)zshare.net
Ibrahimovic: Download (AVI)zshare.net
VideoHighlights
Stream -> 300 kbs (Quicktime)www.inter.it
Download -> AVI filefront.com
Materazzi vs. Giordano -> AVI filefront.com
Související články
16/12/06 Grosso si zahraje až po novém roce
19/12/06 Mancini překonal slavnější předchůdce
19/12/06 Marco Materazzi vstřelil nádherný gól
19/12/06 Inter překonal rekord - devátá výhra v sérii


16.kolo
Ascoli - FC Turín0:2
Catania - Empoli2:1
Fiorentina - AC Milán2:2
Inter - Messina2:0
Livorno - Lazio1:1
Parma - Chievo2:2
Reggina - Sampdoria0:1
AS Řím - Palermo4:0
Siena - Atalanta1:1
Udinese - Cagliari3:1


Tabulka
1.  FC Internazionale16133034:1442
2.  Roma Associazione Sportiva16112336:1435
3.  U.S. Città di Palermo16101530:2231
4.  Calcio Catania1675423:2726
5.  Lazio Società Sportiva1674526:1422
6.  Atalanta Bergamasca Calcio1656524:2521
7.  A.S. Livorno Calcio1656516:1921
8.  Torino Football Club1656512:1621
9.  Sampdoria Unione Calcio1655622:2120
10.  Udinese Calcio1655617:1720
11.  Empoli F.C.1647513:1519
12.  A.C. Siena1648414:1719
13.  Cagliari Calcio16210414:1716
14.  Milan Associazione Calcio1657416:1614
15.  F.C. Messina Peloro1635818:2714
16.  ACF Fiorentina1683524:1712
17.  A. C. Chievo Verona1625915:2211
18.  Parma Football Club1625914:2911
19.  Reggina Calcio1655617:219