Serie A 2006/2007
20.kolo 21/01/07 15:00 CET - "G.Meazza", Milano
FC INTER - FIORENTINA
3:1
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
7 - Crespo H.
2 - Samuel W.
2 - Cruz J.
1 - Vieira P.
1 - Grosso F.
ŽLUTÉ KARTY
7 - Vieira P.
5 - Maicon S.
2 - Samuel W.
2 - Cesar J.
2 - Crespo H.
2 - Figo L.
1 - Grosso F.
1 - Solari S.
ČERV KARTY
1 - Vieira P.
DIVÁCI
Průměr: 39.497
Doma:   45.529
Venku:  33.465
Dom.max: 61.391
Ven.max: 78.921
FOTOGALERIE

Francesco Toldo


Adriano


Inter


Dejan Stankovič


Inter


Adriano


Fiorentina - Inter

 
19' Stankovic , 24' Adriano , 71' Ibrahimovic - 5' Toni
Asistence: Adriano, Stankovič (přímý kop), Stankovič
Žluté karty: Burdisso 65', Stankovic 78' - Liverani 23', Montolivo 76'
Červené karty: -
Střely na bránu: 5-4
Střely mimo: 4-5
Držení míče: 30:34 - 23:39
Rohy: 7-3
Fauly: 20-18
Ofsajdy: 3-1
Diváci: 65.000
Rozhodčí: Emidio Morganti
Nejlepší hráč: Adriano

INTER (4-4-2): 1 Toldo; 13 Maicon, 16 Burdisso, 23 Materazzi, 6 Maxwell (2 Cordoba 69'); 14 Vieira, 19 Cambiasso, 4 Zanetti, 5 Stankovic (15 Dacourt 82'); 8 Ibrahimovic, 10 Adriano (18 Crespo 86'). (79 Carini, 11 Grosso, 7 Figo, 21 Solari). Trenér: Roberto Mancini

Fiorentina (4-4-2): 1 Frey; 6 Potenza, 3 Dainelli, 5 Gamberini, 23 Pasqual; 11 Liverani (29 Pazzini 30'), 4 Donadel, 17 Blasi (83 Reginaldo 62'), 19 Gobbi (18 Montolivo 75'); 20 Jorgensen, 30 Toni. (28 Lupatelli, 2 Kroldrup, 8 Pazienza, 32 Brivio). Trenér: Cesare Prandelli.


Utkání jsme sledovali LIVE. Přehled zápasových události naleznete zde.
Oslava

Ani Fiorentina nedokázala zastavit rozjetý Inter a podlehla mu na San Siru 1-3. Nerazzurri tak prodloužili historický rekord Serie A na třináct výher za sebou. Navíc jejich soupeři v boji o scudetto zaváhali. AS Řím a Palermo pouze remizovali a Inter tak má v čele náskok 11 bodů.

Rekordy byly překonány hned tři. Kromě zmiňované vítězné série je Inter prvním klubem, který má po dvaceti odehraných kolech tolik bodů. Ani skvěle rozjetý Juventus v loňské sezoně na tom nebyl lépe. Ještě před tím než byl potrestán za korupci, měl v tabulce 53 bodů. O jeden méně než má nyní Inter. Třetí rekord se týká náskoku v tabulce. Ještě nikdy předtím neměl nikdo náskok 11 bodů před druhým týmem.

Kvůli bolestem zad Julia Cesara se do brány postavil Francesco Toldo. Na lavičku se dostal Fabian Carini. Obranná čtyřka poskytla jedno malé překvapení. Před Ivanem Cordobou dostal přednost Nicolas Burdisso. Pro mnohé fanoušky šokující řešení zřejmě myslí Mancini vážně. Otázkou je, jak mu to dlouho vydrží. Burdisso totiž až tak skvěle nehrál. Záloha i útok byly v předpokládaném složení. Z chudáka Crespa se tak stal díky obrozenosti Adriana náhradník.

Utkání začali hráči domácích sice aktivně, ale hned po pěti minutách inkasovali. Kousek od pokutového území zastavil nedovoleně Burdisso Toniho. Z přímáku našel Liverani centrem hlavu Toniho, který nezaváhal a dostal fialky do vedení. Od Toniho na malém vápně ustoupil Maicon a nechal ho tak pohodlně skórovat. Běžela 5.minuta a bylo to 0-1. Inter se však vůbec nezalekl. Z toho, že by případná ztráta bodů znamenala ukončení rekordní série, si vůbec nic nedělal a dál sebevědomě hrál svoji hru.

Vyrovnání přišlo v 19.minutě. Po přihrávce Ibry se na hranici šestnáctky dostal k míči Adriano. Před dvěma protihráči se zastavil a začal si štelovat levačku na svoji tradiční bombu. Jaké však bylo překvapení, když místo střely poslal míč pomalu na střed pokutového území, kde jen tak mimochodem běžel Dejan Stankovič a placírkou ho uklidil do levého horního rohu brány - 1:1. Nádherná gólová akce a skvělý Adri. Ve 24.minutě zaúřadoval Brazilec sám. Kousek od pokutového území byl kopnut Vieira do břicha a Inter dostal výhodu přímého kopu. Dejan Stankovič je míč lehce postrčil do strany a Adriano ho poslal přesně po zemi ke vzdálenější levé tyči - 2:1. Jednalo se o čtvrtý gól ve čtvrtém soutěžním zápase. Všem je tak jasné - Adriano je zpět! U rohového praporku se tak mohla konat tancovačka v podání Maicona, Adriho a Ibry.

Fiorentina se však nevzdává. Chybí ji sice distancovaní Mutu a Ujfaluší, přesto je nadále nebezpečná. Jorgensenovu rána z 22 metrů šla kousek nad břevno. Při centrech si dobře vedl Materazzi a Toniho k míči nepouštěl. V nastaveném čase přišel jeden takový. Toldo musel z brány a na balón nedosáhl. Byl však faulován a tak nakonec Maicon před Pazzinim míč uklízet ani nemusel.

Po přestávce to z otočky dobře zkoušel Ibrahimovič. Střelu mu jeden z obránců Fiorentiny zablokoval na roh. V 60.minutě zahrozil Pazzini. Jeho střela z větší vzdálenosti však šla doprostřed brány, kde byl připravený Toldo. V 71.minutě přichází gól negól. Třetí trefa Interu padá z přímého kopu. Z pravé strany odcentroval nadýchaný oblouček Dejan Stankovič. Balón si našel Ibrahimovič a trknul ho do brány. Sebastien Frey ho však skvělým zákrokem dokázal vyrazit před sebe. Tam se však znovu nejrychleji dostal Ibra a kopl ho zpět stejným směrem. Ležící Frey ho však znovu na brankové čáře dokázal bravurním zákrokem vytěsnit. Hráči Interu začali zvedat ruce nad hlavu v domnění, že se jedná o gól a kupodivu se k nim přidal i rozhodčí, který ho odpískal. Neregulérní branka platila a švédský střelec si do statistik připsal devátý úspěch. Ještě štěstí, že fialky nedokázali snížit. Pak by nad oprávněnosti výhry Interu mohly být pochybnosti.

V 78.minutě o sobě pro změnu dali vědět italští tifosi. Ze sektoru Fiorentiny přiletěla plastová láhev z části naplněná kolou a trefila Dejana Stankoviče do hlavy. Dejana naštěstí jen lízla a tak mohl po chvilce přerušení rohový kop zahrát. O deset minut později vystihl nepřesnou přihrávku hostí Maicon a slušnou pumelicí řádně zaměstnal Freye. Ten musel míč vyrazit na roh.

Inter zaslouženě vyhrál a připsal si sedmnáctou ligovou výhru. Nyní ho čeká osmidenní trojboj se Sampdorií. Nejprve hraje v Janově v rámci Italského poháru, o víkendu pak ligu a další čtvrtek doma odvetu poháru

Video  Góly
Downloadwww.inter.it
Goly 1.poločasu: Download (AVI)rapidupload.net
Toni: Download (AVI)toofiles.com
Stankovič: Download (AVI)toofiles.com
Adriano: Download (AVI)toofiles.com
Ibra: Download (AVI)rapidupload.net
VideoHighlights
Stream -> 300 kbs (Quicktime)www.inter.it
Download (42 MB) -> AVI zshare.com
Download (20 MB) -> AVI zshare.com
VideoCelý zápas
Download (310 MB)mediafire.com

Toldo dostává první gól

Komentář k zápasu od Jardy Vychodila:

INTER, INTER, INTER. A kdo je víc? Po dlouhé době přijel na San Siro celek, který mohl být Interu vyrovnaným soupeřem. A opět odjel s porážkou jako všichni ostatní. A aby toho nebylo málo, tak AS Řím jen remizoval v Livornu a náskok černomodrých v čele tabulky se tak zvýšil na neuvěřitelných 11 bodů. Že by se zbytek soutěže stal už jenom formalitou? Asi ne, cesta k titulu bude ještě dlouhá, ale pokud bude Inter pokračovat v těchto výkonech, těžko ho někdo o scudetto připraví.

K dnešnímu zápasu nastoupila v celku očekávaná sestava, jen vedle Materazziho dostal na stoperu šanci Burdisso, který však nepřesvědčil. Domácí se vrhli hned po úvodním hvizdu do útoku, o to větší šok nastal ve 4. minutě, kdy se Viola ujala vedení. Právě Burdisso fauloval před vápnem Toniho, kterého po následném trestném kopu neuhlídal Matrix a bylo 0:1. Fiorentina vůbec útočila hlavně vzduchem, Toni a později Pazzini byli velice nebezpeční. Dokonce ani skvělý hlavičkář Matrix nedokázal tyto výpady uhlídat. Avšak krom gólové situace si hosté žádnou jinou vyloženou šanci za celý zápas nedokázali vytvořit.

Ihned po obdržené brance jsme se vrhli do útoku a to způsobem nevídaným. Inter z předchozích let by branka na začátku utkání položila, ne však toto mužstvo. Těžko říct, co je hlavní příčinou změny. Pravděpodobně přítomnost hráčů s vyloženě vítěznou mentalitou jako jsou Vieira či Ibra pomohla mužstvu konečně si věřit a jít za vítězstvím v každém momentu každého zápasu. A proto za 20 minut od Toniho zásahu už opět vedli domácí. Z tlaku vytěžili 2 branky, o které se zasloužil hlavně obrozený Adriano. Nejdřív si na hranici vápna šikovně počkal na Stankoviče, který poslal žlutý projektil nechytatelně do horního rohu hostující brány. Druhý gól přidal sám skvěle zahraným přímým kopem.

Poslední dobou naši chlapci hrají velice efektivně, v zápase si vypracují 3 nebo 4 šance a většinu z nich dokážou proměnit. A tak tomu bylo i dnes. Po přestávce jsme se trošku stáhli a zkoušeli hrát vysoké míče na oba útočníky a v 71. minutě jsme dokonce navýšili náš náskok. Po nadýchaném centru Stankoviče se dostal k hlavičce Ibra, ten samý hráč pak míč vyražený Freyem doklepl do brány. Těžko říci, jestli alespoň v jednom případě míč přešel brankovou čáru, ale rozhodčí branku uznal a my vedli 3:1. V té chvíli bylo o osudu zápasu v podstatě rozhodnuto. Fiorentina vyslala ještě pár nebezpečných pokusů z dálky, zatímco na druhé straně nebezpečně střílel střídající Dacourt.

Inter po zasloužené výhře prodloužil svou vítěznou sérii a kraluje Itálii. Tato sezóna je zatím jako ze snu, tak doufejme, že bude nadále takto skvěle pokračovat.

Hodnocení :

Francesco Toldo – 7 : Záskok za Cesara se nestačil ani rozkoukat a už lovil míč ze sítě. Toniho hlavičku však chytit nemohl. Jinak musel boxovat pár nebezpečných centrů a připsal si další dva zákroky po hlavičce Toniho a střele Montoliva. Jinak neměl moc příležitostí vyniknout.

Maicon – 8 : Stává se z něj opora mužstva, je neskutečně hbitý a hru Interu skvěle zrychluje. Na pravém kraji obrany už si nedovedu představit nikoho jiného.

Nicolas Burdisso – 5 : Toniho dokázal zastavit jen pomocí faulu, Pazzini ho přehlavičkovával, naopak před Jorgensenem někdy zbytečně ustupoval. Na základ proti silným soupeřům asi ještě nemá. I když obrana dnes celkem fungovala, jeho zásluhou to nebylo.

Marco Materazzi – 7 : Neuhlídal Toniho při gólu, jinak však spolehlivý. Jednou se mu nepovedly nůžky, ale svou chybu hned napravil.

Maxwell – 6 : Má dobré první poločasy, kdy dokáže obejít hráče i přesně odcentrovat, ale měl by zapracovat na kondici. Po přestávce totiž opět neviditelný a střídán.

Patrik Vieira – 7 : Motor zálohy, ty jeho čapí nohy snad jsou všude. Velká škoda, že mu dnes sudí pískal hodně nedovolených zákroků, i když dle mého názoru neoprávněně. Také on byl hodně faulován a po jednom nedovoleném zákroku na něj padl Adrianův gól. Skvěle si rozumí s Maiconem a sérií narážeček dokážou soupeře vždy přečíslit.

Esteban Cambiasso – 8 : Už se mu opět vrací forma a to je pro Inter jedině dobře. On snad nezkazí přihrávku, i když je riskantní. Dnes velice konstruktivní směrem dopředu. Dobrý výkon.

Javier Zanetti – 7 : Když je potřeba tak hru uklidní zpětnou přihrávkou, jindy zase hru zrychlí tím, že obejde hráče a potáhne míč. Složení naší zálohy se nyní zdá zcela optimální.

Dejan Stankovič – 8 : Gólová střela byla parádní, placírkou mimo dosah gólmana. Zahrával většinu standartek, po jedné z nich dal Ibra gól. Jednou to však málem odnesla jeho hlava, když při zahrávání rohového kopu dostal lahví do čela od fanoušků Fiorentiny.

Zlatan Ibrahimovič – 7 : Dnes nebyl vidět tak jako v minulých zápasech, přesto podal spolehlivý výkon. Opět vstřelil branku, je velice produktivní, na což v Juventusu nebyl zvyklý. Jedna nebezpečná střela z otočky mu byla zblokována.

Adriano – 9 : To jak si na hranici vápna počkal na nabíhajícího Stankoviče, neukvapil se a poslal mu přesnou přihrávku přímo proti noze byla fantazie. Po přímém kopu opět mířily jeho prsty k nebi a dnes v podstatě o vítězství rozhodl. Bravo!!

20.kolo
Ascoli - Atalanta1:3
Catania - Cagliari0:1
Siena - Chievo2:1
Inter - Fiorentina3:1
Lazio - AC Milán0:0
Udinese - Messina1:0
Reggina - Palermo0:0
Livorno - AS Řím1:1
Empoli - Sampdoria2:0
Parma - FC Turín1:0


Tabulka
1.  FC Internazionale20173044:1754
2.  Roma Associazione Sportiva20134342:1743
3.  U.S. Città di Palermo20123537:2339
4.  Calcio Catania2085728:3529
5.  Empoli F.C.2077619:1928
6.  Lazio Società Sportiva2086630:1827
7.  Atalanta Bergamasca Calcio2076734:3127
8.  Udinese Calcio2075820:2326
9.  Milan Associazione Calcio2088425:1724
10.  Sampdoria Unione Calcio2066828:2824
11.  A.C. Siena20510518:2124
12.  A.S. Livorno Calcio2058720:3023
13.  Cagliari Calcio20410616:2122
14.  Torino Football Club2057815:2322
15.  ACF Fiorentina20104631:2019
16.  A. C. Chievo Verona20451121:3017
17.  F.C. Messina Peloro20371020:3416
18.  Parma Football Club20361117:3515
19.  Reggina Calcio2066824:2813