It.superpohár 2007/2008
Finále 19/08/07 20:45 CET - G.Meazza, Milano
FC INTER - AS ŘíM
0:1
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
ŽLUTÉ KARTY
DIVÁCI
Průměr: 50.000
Doma:   50.000
Venku:  0.000
Dom.max: 50.000
Ven.max:
FOTOGALERIE

Julio Cesar


Cristian Chivu


Nicolas Burdisso


Zlatan Ibrahimovič


Materazzi a Cordoba


Materazzi a Suazo


Inter - Roma

 
78' De Rossi p.
Asistence: -
Žluté karty: Ibrahimovic 26', Stankovic 32', Materazzi 58' - Tonetto 21', Panucci 32', Mexes 43', Doni 89'
Červené karty: 71' Perrotta (na lavičce)
Střely na bránu: 2-5
Střely mimo: 5-9
Držení míče: 26:31 - 27:48
Rohy: 2-4
Fauly: -
Ofsajdy: 0-2
Diváci:
Rozhodčí: Roberto Rosetti
Nejlepší hráč: Materazzi

INTER (4-4-2): 12 Julio Cesar; 16 Burdisso (9 Cruz 87'), 2 Cordoba, 23 Materazzi, 26 Chivu; 14 Vieira (19 Cambiasso 65'), 15 Dacourt (7 Figo 53'), 4 Zanetti; 5 Stankovic; 8 Ibrahimovic, 29 Suazo. (1 Toldo, 6 Maxwell, 18 Crespo, 25 Samuel). Trenér: Mancini

AS Roma (4-2-3-1): 32 Doni; 77 Cassetti, 2 Panucci, 5 Mexes, 22 Tonetto; 16 De Rossi, 8 Aquilani; 11 Taddei, 14 Giuly (33 Brighi 74'), 9 Vucinic (28 Rosi 90'+1'); 10 Totti. (1 Curci, 13 Andreolli, 20 Perrotta, 23 Nonda, 30 Mancini). Trenér: Luciano Spalletti


Materazzi a Cordoba

Fotbalová sezona začíná v Itálii tradičně Superpohárem. V jediném utkání se utkává vítěz národního poháru a vítěz Serie A, který hraje na svém stadionu. Stejně jako loni Inter hostil na San Siru AS Řím. Zatímco v tom minulém utkání nerazzurri hráli prvních třicet minut velice špatně a museli otáčet nepříznivé skóre z 0-3 na 4-3, nyní se hrálo vyrovnané utkání, které rozhodla individuální chyba, po níž byla nařízená penalta. Oba týmy nehráli nějak oslnivý fotbal, šancí se však urodilo na obou stranách docela dost a v součtu se dá říct, že zvítězil šťastnější a možná i lepší tým.

Trenér Mancini poskládal zajímavou sestavu. Hráli nově příchozí Suazo a Chivu, kteří absolvovali celou letní přípravu, a hrál i Burdisso, Cordoba a Zanetti, kteří měli o hodně delší dovolenou kvůli Copa America a s přípravou začali teprve nedávno. Na pravém beku byl překvapivě Burdisso, Maicon byl diskvalifikovaný a Zanetti hrál tradičně v záloze. Chivu si na levé straně obrany zahrál poprvé proti svému bývalému týmu. Adriano nebyl nominován a tak v útoku hrál Ibrahimovič a Suazo. Crespo se na trávník vůbec nedostal a Cruz jen na posledních pár minut.

Hosté měli první velkou šanci již v 6.minutě. Po dobře vhozeném autu se dostal míč do vápna a nekrytý Ludovic Giuly ve výborné pozici neuvěřitelně přestřelil. O tři minuty později střílel Max Tonetto z úhlu a Julio Cesar musel zasahovat. Ve 20.minutě se Inter poprvé pokusil o střelu. Po odraženém míči však Dejan Stankovič pálil vysoko nad. O chvíli později se stejný míč skvěle uvolnil v šestnáctce hned přes tři protivníky, Zlatan Ibrahimovič však po jeho přihrávce o balón přišel. Švédský střelec čekal na svou první žlutou kartu za protesty jen 26 minut. Doufejme, že jich za sezonu dostane méně než loni.

Velké šance měl nadále AS Řím. Ve 27.minutě se prodral obranou Giuly a v dobré pozici jen lehce kopnul míč přímo k Juliu Cesarovi. První nadějná chvíle přišla pro Inter s únikem Suaza. Honduraský střelec utíkal sám na bránu, když však na hranici pokutového území uklouzl a o míč přišel. Za chvíli se strhla na hřišti menší šarvátka po té, co Panucci loktem zasáhl Burdissa. To se dost nelíbilo Stankovičovi a spolu s Panuccim dostal žlutou kartu. Opravdovou tutovku měli černomodří v 38.minutě. Suazo skvělou přihrávkou zpět našel nabíhajícího Zlatana, který placírkou jen těsně minul vzdálenější tyč. V závěrečných minutách měl stejný hráč po vysunutí od Stankoviče podobnou šanci. Míč však trefil špatně a ten i přesto dokázal doskákat za čáru, znovu kousek vedle tyče.

Po přestávce zahrozil Inter znovu. Suazo okopíroval šanci Giulyho. Prošel obranou, ale v dobré pozici jen slabě střílel do gólmana. O minutu později se k němu snášel míč po hlavičce Ibry, nůžkami ho však v těžké situaci poslal nad. Na druhé straně byl znovu nebezpečný Giuly, když sám před gólmanem selhal a střílel nad bránu. Inter měl další tutovku. V 65.minutě si na centr naskočil volný Suazo a bohužel hlavičkoval do míst, kde byl připravený Doni. Pak si dal málem vlastní gól Burdisso. V 69.minutě poslal skvělý míč Ibrahimovič střídajícímu Figovi, který běžel zcela sám na brankáře. Nepochopitelně však selhal, když se pokusil gólmana obejít a ten mu míč rukama vypíchl.

Zajímavý moment přišel následně. Simone Perrotta byl připraven ke střídání a než se na trávník vůbec dostal, byl vyloučen na požadavek čtvrtého rozhodčího. AS Řím pak požadoval penaltu. Po sérii střel zřejmě jedna z nich zasáhla ruku Figa ve vápně. Sudí nic neviděl. Rozhodující okamžik přišel v 77.minutě. Nicolas Burdisso se nechal školácky nachytat Tottim a cestu mu v pokutovém území zatarasil nohama. Následovala penalta, kterou proměnil De Rossi. Brankář Julio Cesar sice vystihl směr, ale na míč zřejmě jen o centimetry nedosáhl - 0-1. Roma se dostala do vedení a Inter se překvapivě nezmohl na nic. Žádná ofenzivní smršť, žádný tlak a dokonce ani žádné šance. Hosté měli možnost zvýšit náskok ještě Vučiničem, který nejprve neuspěl na malém vápně a pak po rohu hlavičkoval vedle.

Italský Superpohár získal AS Řím.

Video  Góly
De Rossi
VideoHighlights
Download
VideoCelý zápas
Torrent


Související články
23/08/07 Inter třetí Superpohár v řadě nezískal
23/08/07 Moratti zamítl požadavek trenéra na nové posily