Italský pohár 2007/2008
Semifinále 2.z 07/05/08 21:00 CET - "Olimpico", Roma
LAZIO ŘíM - FC INTER
0:2
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
4 - Cruz J.
2 - Crespo H.
1 - Solari S.
1 - Pele
1 - Cesar A.
ŽLUTÉ KARTY
3 - Cruz J.
3 - Pele .
ČERV KARTY
DIVÁCI
Průměr: 20.824
Doma:   14.776
Venku:  26.872
Dom.max: 29.329
Ven.max: 55.000
FOTOGALERIE

Pele


Pele


Julio Cruz


Pele


Julio Cruz


Inter


Roberto Mancini


Lazio-Inter

 
52' Pelé, 85' Cruz
Asistence: Suazo, Pelé
Žluté karty: Behrami 50', Kolarov 79' - Pelé 41', Cruz 79'
Červené karty: trenér Mancini 64', Materazzi 83'
Střely na bránu: -
Střely mimo: -
Držení míče:
Rohy: 6-3
Fauly:
Ofsajdy:
Diváci: 55.000
Rozhodčí: Massimiliano Saccani
Nejlepší hráč: Francesco Toldo

INTER (4-4-1-1): 1 Toldo; 16 Burdisso (23 Materazzi 68'), 24 Rivas, 26 Chivu (13 Maicon 77'), 6 Maxwell; 4 Zanetti, 36 Bolzoni (9 Cruz 59'), 30 Pelé, 31 Cesar; 11 Jimenez; 29 Suazo. (12 Julio Cesar, 18 Crespo, 19 Cambiasso, 50 Siligardi). Trenér: Roberto Mancini

Lazio (4-3-3): 32 Ballotta; 29 De Silvestri (17 Tare 87'), 13 Siviglia, 25 Cribari, 8 Zauri (3 Kolarov 67'); 6 Dabo (5 Mutarelli 80'), 24 Ledesma, 85 Behrami; 19 Pandev, 9 Bianchi, 18 Rocchi. (1 Muslera, 7 Rozehnal, 11 Mauri, 26 Mudingayi). Trenér: Delio Rossi.


Luis Jimenez

Inter je počtvrté v řadě ve finále Italského poháru a počtvrté v řadě se tam utká s AS Řím. Po bezbrankové remíze na San Siru, dokázal na Laziu vyhrát 2-0. Uspěl i přestože hrál se sestavou plnou náhradníků. Finále je na programu v sobotu 24.května a poprvé se bude hrát pouze jeden zápas. Jako "neutrální" byl před sezonou zvolen římský stadion.

Fanoušci Interu museli být při prvním pohledu na sestavu doslova v šoku. Přestože Mancini vyhlašoval, že pár změn udělá a budou hrát méně vytěžovaní hráči, sestavu poskládanou prakticky jen z náhradníků nečekal zřejmě nikdo. Ze základní jedenáctky zůstali jen Burdisso, Chivu, Maxwell a Zanetti. Přitom se jednalo o velmi důležitý zápas na hřišti soupeře, v kterém bylo nutné neprohrát a vstřelit aspoň jednu branku. S ohledem na výsledek a na předvednou hru však trenérovi nikdo nic vyčítat nemůže. Tým odehrál kvalitní utkání a vstřelil dvě branky, kterému mu pro postup do finále bohatě stačili.

Do branky se znovu postavil druhý gólman Francesco Toldo. I obrana byla podobná prvnímu duelu. Burdisso místo Maicona na pravé straně, uprostřed Chivu tentokrát s Rivasem a napravo Maxwell. Cesar se posunul do zálohy. Tam už větší změny přišly. Největším překvapením bylo zařazení mladíčka Bolzoniho z primavery. Po dlouhé době si zahrál Pelé, který hraje v poháru celkem pravidelně. V útoku byl jen jeden typický střelec Suazo, kterého z druhé vlny podporoval Jimenez.

Lazio se mohlo dostat do velké výhody hned ve 2.minutě. Ledesma zakroutil střelu z přímého kopu do tyče. Další šanci měl po chybě Bolzoniho v obraně Rocchi. Těsně minul šibenici. Inter zahrozil v 17.minutě. Nadějný centr do šestnáctky však nešťastně zastavil Chivu. Kdyby nechal balón letět, mohl přistát u lépe postaveného spoluhráče. Pelého střelu z 25 metrů chytil Ballotta. A i další pokus zastavil bývalý gólman Interu. Cesar z levé srany krásně odcentroval a před letícím Jimenezem brankář Lazia stihl vyrazit míč do bezpečí.

Ve 34.minutě se na chvíli ocitl u míče v pokutovém území sám Panděv. Obrana nerazzurri mu však kvalitní zakončení nedovolila. Doposud největší šance Interu se zrodila ve 40.minutě. Suazo krásnou patičkou za sebe poslal míč Jimenezovi, který se obtočil kolem obránce a přízemní střelou minul levou tyčku. V 52.minutě se po pěkné akci Suazua krásně do horního rohu brány trefil levačkou Pelé – 0:1. Pro dvacetiletého Portugalce to byl vůbec první gól v dresu Interu. Šance milánských na finále tak v té době rapidně stouply. Domácí potřebovali vstřelit dvě branky.

O deset minut později zůstal na zemi leže otřesený Burdisso. Rozhodčímu trvalo delší dobu než přerušil hru. To se nelíbilo Mancinimu. Rozhodčímu několikrát sarkasticky zatleskal a ten ho na oplátku vyloučil. Zbytek zápasu tak musel kouč sledovat z tribuny. Chvíli na to musel předvést povedený zákrok Toldo při střele Panděva. Na druhé straně předvedl své inteligentní myšlení Suazo, chytře pustil přihrávku na za sebe stojícího Jimeneze a naběhl si do volného prostoru. Chilan mu sice pěkne narazil, u míče však byl bohužel dříve obránce Lazia.

V 83.minutě předvedl Materazzi trošku tvrdší skluz a přestože zřetelně trefil míč a Pandev ukázal své umění v simulaci, rozhodčí mu nepochopitelně udělil červenou kartu. Znovu se tak potvrdilo to, že některým sudím stačí vidět známou tvář... Matrix byl jako střídající hráč na hřišti pouhých patnáct minut. Chvíli na to, byl na druhé straně hřiště po odehrání míče sejmut Cesar. Sudí Saccani tentokrát neviděl ani nedovolený zákrok... V 85.minutě dorazil Lazio jeho vlastní brankář. Centr Pelého Balotta jen lehce vyrazil do svého obránce a od něj se míč odrazil před volného Cruze. Ten tak mohl vstřelil do opuštěné brány jeden ze svých nejjednodušších gólů - 0:2.

Video  Góly
Pele (Toone10)
Cruz (Toone10)
VideoZajímavosti
ČK Materazzi
VideoHighlights
Inter Channel, Scarpini (Toone10)
VideoCelý zápas
Torrent - 800 MB (Toone10)

Související články
06/05/08 Inter si jede pro postup do Říma