Liga mistrů 2007/2008
Osmifinále 1.z 19/02/08 20:45 CET - "Anfield Road", Liverpool
LIVERPOOL - FC INTER
2:0
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
2 - Cruz J.
1 - Samuel W.
1 - Crespo H.
ŽLUTÉ KARTY
3 - Samuel W.
2 - Suazo D.
1 - Solari S.
1 - Chivu C.
1 - Figo L.
ČERV KARTY
1 - Suazo D.
1 - Chivu C.
DIVÁCI
Průměr: 39.071
Doma:   36.250
Venku:  42.833
Dom.max: 40.000
Ven.max: 50.000
FOTOGALERIE

Sisenando Maicon


Zlatan Ibrahimovič


Cristian Chivu


Dejan Stankovič


Marco Materazzi


Marco Materazzi


Marco Materazzi


Marco Materazzi


Marco Materazzi


Zanetti a Stankovič

 
85' Kuyt, 90' Gerrard
Asistence: -
Žluté karty: Chivu 4', Materazzi 12', Materazzi 30'
Červené karty: Materazzi 30'
Střely na bránu: 16-0
Střely mimo: 7-3
Fauly: 18-18
Rohy: 10-1
Ofsajdy: 1-2
Držení míče: 27:28 - 25:11
Diváci: 44.000
Rozhodčí: De Bleeckere (Belgie)
Nejlepší hráč: Ivan Cordoba

INTER (4-4-2) : 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 2 Cordoba (16 Burdisso 76'), 23 Materazzi, 26 Chivu; 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 5 Stankovic, 6 Maxwell; 8 Ibrahimovic, 9 Cruz (14 Vieira 55'). (1 Toldo, 7 Figo, 18 Crespo, 28 Maniche, 29 Suazo) Trenér: Mancini

FC Liverpool (4-4-2) : 25 Reina; 3 Finnan, 23 Carragher, 4 Hyypia, 12 Fabio Aurelio; 8 Gerrard, 21 Lucas Leiva (15 Crouch 64'), 20 Mascherano, 19 Babel (16 Pennant 72'); 9 Torres, 18 Kuyt. (30 Itandje, 6 Riise, 11 Benayoun, 14 Xabi Alonso, 17 Alvaro Arbeloa). Trenér: Rafa Benitez.


Materazzi je vyloučen

Inter tradičně nezvládl důležitý zápas v Lize mistrů. Jeho fanoušci měli jediné přání - nechtěli žádné zbytečné vyloučení, kterých už viděli dost. Bohužel Marco Materazzi jejich přání nevyslyšel a už ve 30.minutě svůj tým oslabil. Interu pak nezbývalo nic jiného než poctivě bránit. Ještě pět minut před koncem byl stav 0-0. Pak však vstřelil branku Kuyt a v 90.minutě Gerrard. Liverpool vyhrál 2-0 a k postupu do čtvrtfinále má výrazně blíž.

Marco Materazzi evidentně rychlostně nestačil na Fernanda Torrese. Navíc mu to zřejmě vůbec nedocházelo a tak ho dvakrát musel zastavit za cenu faulu. V obou případech měl přitom k míči blíž a situaci podcenil, navíc byl pokaždé potrestán žlutou kartou. Zatímco první byla přísná a byla za odstrčení Torrese v souboji loktem, ta druhá byla jasná - Matrix si protihráče podržel. Ještě se sluší dodat, že Torres po obou faulech teatrálně a naprosto zbytečně upadl na zem.

Inter měl i štěstí. Třikrát hráči Liverpoolu požadovali penaltu po nastřelené ruce v pokutovém území a ve dvou případech ji rozhodčí písknout mohl. Nestalo se. První dvě sporné situace byly hned na začátku utkání. Po centru Gerrarda z pravé strany se Cambiasso otočil a ve výskoku zasáhl míč rukou, od které se odrazil do autu. V tomto případě se ruka mohla pískat. Hned z následného rohu se míč dostal ke Carragherovi, který vystřelil. Střelu evidentně zablokovala ruka Ivana Cordoby. Protože však obránce Interu po souboji vstával a opíral se rukou o zem, navíc byl i zády ke střílejícímu hráči, takže míč neviděl, rozhodčí penaltu podle pravidel nenařídil správně. V druhém poločasu pak Vieira u koncové čáry zablokoval centr z pravé strany. Přestože měl ruce před obličejem, neměl je tam proto, aby si ho chránil a se penalta kopat mohla.

Inter byl po celý zápas téměř neškodný. Na bránu nevystřelil ani jednou a Ibrahimovič byl po vyloučení Materazziho a ve druhé půli i vystřídání Cruze na hrotu zcela osamocený. Proti přesile neměl šanci. Liverpool naopak útočil. V prvním poločase se v útoku moc neprosadil, ale v druhém už Interu pěkně zatápěl. Nakonec na střely na bránu vyhrál 16-0!

Přestože Inter prohrál až díky dvěma brankám v závěru a vyloučený Materazzi si v odvetě nezahraje, největším průšvihem zápasu bylo vážné zranění Ivana Cordoby. Z hřiště ho museli v 76.minutě odnést na nosítkách a podle toho, jak vypadal, bych si tipnul, že stejně jako jeho kolega ze stoperské dvojice, Walter Samuel, letos dohrál. Oba dva přitom měli v letošní sezóně velmi dobrou formu. To se například nedá říct o Materazzim. Inter tak bude muset do odvety nasadit na klíčová stoperská místa novou a neprověřenou dvojici Burdisso - Chivu.

Interu se po celý zápas nedařilo i z jiného důvodu. Chyběla mu kvalitní záloha. Luis Figo po zlomenině nohy nebyl v kondici. Patrick Vieira byl na tom podobně, přesto si zahrál 25 minut, v kterých ale dokázal vyrobit jednu hrubku - zřejmě kvůli tomu, že není po delší pauze rozehraný. Dejan Stankovič je v dlouhodobějším útlumu. Javier Zanetti a Esteban Cambiasso se sice snažili, ale na Liverpool to nestačilo.

První šanci měl Hyypia. Jeho hlavičku po Gerrardově rohu vyrazil Julio Cesar nad. Ještě větší příležitost měl po rychlé akci Gerrard. Obránci Interu téměř nestačili reagovat, když se kolem nich prohnal a z úhlu před bránou marně hledal spoluhráče.

V druhém poločasu měl stoprocentní šanci Torres. Dostal se do ní po chybě Vieiry, který po odrazu míče od protihráče vyslal do sólového úniku španělského útočníka. Torresovu střelu skvělým zákrokem vytáhl mimo bránu Julio Cesar. V podobné šanci jako v první půli se pak ocitl Hyppia. Znovu hlavičkoval nad. Torres dal o sobě znovu vědět v 64.minutě. Jeho přízemní střela z otočky šla jen těsně vedle. V 73.minutě se při odhlavičkovávání míče z šestnáctky zranil Cordoba. Navíc se míč dostal ke Crouchovi, který v dobré pozici minul. Ivan Cordoba už z trávníku nevstal a byl odnesen na nosítkách. Zajímavé bylo, že ještě před touto situací to vypadalo, jako kdyby Cordobu koleno bolelo. To si pak také s bolestivou grimasou ve tváři držel.

Když už to vypadalo, že by Inter z těžkého utkání mohl získat bod, přišly dva údery. Nejprve balón létal nad pokutovým územím Interu ze strany na stranu tak dlouho až propadl k osamocenému Kuytovi, který ho poslal do sítě. Střelu nešťastně tečoval ve výskoku podrážkou Maicon. Míč se před klečícícm gólmanem odrazil od země a přeletěl ho - 1-0. Druhý gól vyplynul z podobné situace. Třikrát bylo hráčům Liverpoolu umožněno odcentrovat. Ve všech případech se obráncům nerazzurri podařilo centr odvrátil, ve čtvrtém případě se však míč dostal k Gerrardovi, který ho krásnou ranou z 28 metrů poslal o vzdálenější tyč do sítě - 2-0.

Video  Góly
Kuyt
Gerrard
VideoZajímavosti
Vyloučení Materazziho
Hyppia #1
Cambiasso v ofsajdu Materazziho
Torres sám na gólmana
Hyppia #2
Torres střílí těsně vedle
1.poločas - triky
2.poločas - triky
Cesta do osmifinále
Předzápasové srovnání týmů
Zlatan Ibrahimovič
VideoHighlights
Daily Motion
VideoCelý zápas
Download Torrent


Související články
19/02/08 V Liverpoolu chceme vyhrát
20/02/08 Jak Inter o Ligu mistrů (pravděpodobně) přišel
20/02/08 Zkuste proti nám hrát v jedenácti!
21/02/08 Cordoba letos skončil