Italský pohár 2008/2009
Čtvrtfinále 21/01/09 20:45 CET - "G.Meazza", Milano
FC INTER - AS ŘíM
2:1
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
ŽLUTÉ KARTY
1 - Obinna V.
1 - Samuel W.
DIVÁCI
Průměr: 16.572
Doma:   16.572
Venku:  0.000
Dom.max: 26.520
Ven.max:
FOTOGALERIE
Celkem obrázků: 11
=> Zobraz vše

Adriano


Adriano


Nicolas Burdisso


Zlatan Ibrahimovič


Sisenando Maicon


Walter Samuel


Francesco Toldo


Javier Zanetti


Ibra a Adriano


Adriano a Stankovič


Mourinho a Baresi

=> Zobraz vše
 
10' Adriano, 62' Ibrahimovič - 61' Taddei
Asistence: Ibrahimovič, Samuel (vyražená hlavička)
Žluté karty: 23' Samuel - 8' Juan, 10' Vucinic, 45' Perrotta, 83' Mexes
Červené karty: -
Střely na bránu: 9-8
Střely mimo: 5-4
Držení míče: 26:00 - 27:03
Rohy: 6-4
Fauly:
Ofsajdy:
Diváci: 26.520
Rozhodčí: Daniele Orsato
Nejlepší hráč: Adriano

INTER (4-3-1-2): 1 Toldo; 13 Maicon, 16 Burdisso, 25 Samuel, 39 Santon; 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 20 Muntari (33 Mancini 86'); 5 Stankovič; 8 Ibrahimovic, 10 Adriano (26 Chivu 77'). Subs not used: 12 Julio Cesar, 7 Figo, 24 Rivas, 45 Balotelli, 77 Quaresma.). Trenér: José Mourinho

AS Roma(4-3-2-1): 25 Artur; 3 Cicinho, 5 Mexes, 4 Juan, 17 Riise (24 Menez 71'); 11 Taddei (8 Aquilani 79'), 16 De Rossi, 20 Perrotta, 33 Brighi; 19 Baptista; 9 Vucinic (7 Pizarro 60'). (27 Julio Sergio, 15 Loria, 26 Greco, 77 Cassetti). Trenér: Luciano Spalletti.


Zanetti

AS Řím potřetí za sebou Italský pohár nevyhraje. Inter proti němu podal mnohem lepší výkon než v neděli v ligovém souboji s Atalantou v Bergamu a postoupil na jeho úkor do semifinále. Stejně jako čtvrtfinále s FC Janov se i tento souboj hrál pouze na jeden zápas. Inter na San Siru vyhrál 2-1 a v semifinále, které se již hraje na dva zápasy, se střetne se Sampdorií.

Do vedení se dostali nerazzurri brzkým gólem Adriana, při kterém měla obrana hostí smůlu. Dva její hráči se srazili, třetí podklouzl. Řím vyrovnal po chybě obrany. Samuel ukopl Perrottovi míč jenže přímo k Taddeiovi, který měl prostor a nádhernou ranou zamířil přesně. Inter odpověděl bleskově. O minutu později byl výborný nováček Santon faulován. Centr z přímého kopu našel Samuela, jehož hlavičku gólman vyrazil před sebe. Oba dva hráči skončili mimo bránu, a tak když Ibrahimovič akrobaticky posílal míč do opuštěné brány, stačilo jen netrefit stojící hráče před ním. Gól však zřejmě neměl platit. Na začátku akce byl Samuel v ofsajdu.

Premiéru si v dresu Interu odbyl teprve osmnáctiletý talent Davide Santon. Debut to byl vynikající. Na místě levého beka působil sebevědomě, nekazil, často se pouštěl do útoku a bezesporu patřil mezi nejlepší hráče na hřišti. Mourinho ho nechal hrát celých devadesát minut. Do brány se znovu v pohárovém utkání postavil veterán Francesco Toldo. Post pravého beka má předplacený Maicon, na stoperovi hrál se Samuelem stejně jako v lize Burdisso. Záloha byla v nejsilnějším možném složení - Zanetti, Cambiasso, Muntari a Stankovič, který podporoval útočníky Adriana a Ibrahimoviče. Oběma se zápas vydařil.

První gól na San Siru padl v 9.minutě do sítě Interu. Mirko Vučinič však při něm použil ruku a tak správně nebyl uznán. Hráč Říma v pádu posunul míč mezi Toldovýma nohama volejbalovým úderem a od rozhodčího za to vyfasoval žlutou kartu. Toldo z následného přímého kopu poslal míč na druhou stranu hřiště. Ibrahimovič ho hlavou prodloužil, v dalším souboji se před Muntarim srazili dva obránci a míče se nakonec ujal Adriano. Ten měl dobrou pozici ulehčenou ještě o to, že před ním spadl třetí obránce. Brazilec se nenechal rozhodit ani čtvrtým bekem, který se jej pokusil odstavit tělem a gólmana Artura přesně obstřelil - 1-0. Adri se proti Římu trefil již posedmé.

Ve 20.minutě mohl zvýšit po Maiconově centru Dejan Stankovič. Srbský záložník se položil do vzduchu a nádhernou ranou napálil břevno. Další dva pokusy už tolik Stankovičovi nevyšly. Ve 24.minutě měl tutovku Ibra. Šel sám na brankáře a věděl, že má čas. Vyběhnutého Artura se pokusil lobem přehodit, jenže náhradní gólman na balón letící vzduchem dosáhl.

Po přestávce nezakončil Ibra Adrianovo velké sólo dobrou střelou. V 61.minutě nastal menší zmatek v defenzivě černomodrých. Cambiasso nejprve nedokázal ukopnout míč ve vápně. To se povedlo až Samuelovi, jenže ne moc šťastně. Nahrál totiž přímo do volného prostoru. K míči měl nejblíže Taddei a přesnou střelou vyrovnal. Inter se dostal znovu do vedení krátce po rozehrání. Jak už bylo řečeno, po ofsajdové hlavičce Samuela, akrobaticky dokopl míč do sítě Ibra. Pak začal AS Řím trochu zlobit. Nejprve Pizarro tvrdě vypálil a Toldo musel předvést brilantní zásah. Střelu vyrazil na roh. Menezovu velkou šanci zablokoval Burdisso. Mezitím si ještě Cambiasso a právě Burdisso dali málem vlastní branku, když tečovali přihrávky Římanů. Naštěstí šlo všechno vedle brány. V závěru zápasu měl být po druhé žluté kartě ještě vyloučen Mexes, když po odpískání jeho tvrdého faulu nakopl Ibrahimoviče do lýtka. Za zmínku stojí i faul na Ibru, kterého zalehl v pokutovém území jeden ze soupeřů, někdy z poloviny druhé půle. Po tomto zákroku se klidně mohla pískat penalta. Inter těsné vedení již udržel i bez této příležitosti.

Video  Góly
Adriano (RAI Uno | Italian | 512 x 384 | Xvid) [Frozen]
Ibrahimovic (RAI Uno | Italian | 512 x 384 | Xvid) [Frozen]
Taddei (RAI Uno | Italian | 512 x 384 | Xvid) [Frozen]
Video  Zajímavosti
Skills (RAI Uno | Italian | 512 x 384 | Xvid) [Frozen]
Video  Celý zápas
Download 1.pol. (RAI Uno) [topgoal]
Download 2.pol. (RAI Uno) [topgoal]
Související články
22/01/09 Davide Santon zvládl debut přímo skvěle
22/01/09 Inter se dostal přes AS Řím do semifinále poháru