Liga mistrů 2008/2009
ZS 4.z 04/11/08 20:45 CET - "GSP Stadium", Nicosia
ANORTHOSIS - FC INTER
3:3
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
STŘELCI
1 - Cruz J.
1 - Maicon S.
ŽLUTÉ KARTY
1 - Maicon S.
DIVÁCI
Průměr: 39.250
Doma:   34.000
Venku:  44.500
Dom.max: 35.000
Ven.max: 66.000
FOTOGALERIE
Celkem obrázků: 6
=> Zobraz vše

Marco Materazzi


Zlatan Ibrahimovič


Mario Balotelli


Zlatan Ibrahimovič


Mario Balotelli


Javier Zanetti

=> Zobraz vše
 
31' Bardon, 45'+1' Panagi, 50' Frousos - 13' Balotelli, 44' Materazzi, 81' Cruz
Asistence: Ibrahimovič (vyraž. míč po přímém kopu), Balotelli (roh), Balotelli (přímý kop)
Žluté karty: -
Červené karty: -
Střely na bránu: 5-13
Střely mimo: 7-7
Fauly: 12-15
Rohy: 5-6
Ofsajdy: 1-2
Držení míče: 23:28 - 28:51
Diváci: 23.000
Rozhodčí: Laurent Duhamel (Francie)
Nejlepší hráč: Mario Balotelli

INTER (4-2-4) : 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 16 Burdisso (14 Vieira 58'), 23 Materazzi, 4 Zanetti; 19 Cambiasso, 5 Stankovic (9 Cruz 58'); 77 Quaresma, 8 Ibrahimovic, 45 Balotelli, 33 Mancini (6 Maxwell 58'). (1 Toldo, 2 Cordoba, 39 Santon, 36 Bolzoni). Trenér: José Mourinho

Anorthosis Famagusta (4-1-4-1) :1 Beqaj; 28 Georgiou, 4 Katsavakis, 24 Constantinou, 12 Leiwakabessy; 6 Dobrasinovic; 10 Paulo Costa (21 Panagi 43'), 27 Bardon (22 Ocokoljic 78'), 20 Laban, 19 Taher; 11 Frousos (8 Skopelitis 63'), . (30 Nagy, 9 Sosin, 16 Tsitaishvili, 23 Samaras). Trenér: Temuri Ketsbaia.


Zanetti

Neuvěřitelný zápas má za sebou Inter po 4.kole základních skupin Ligy mistrů. Přestože byl lepší, nedokázal využít zkušeností a kvalit svého kádru. Jako třetí tým italské Serie A pouze remizoval 3-3 s třetím týmem "neznámé" kyperské ligy. Všech šest gólů přitom zařídili hráči Interu, kteří polovinu z nich darovali soupeři. Na utkání bylo zajímavé i to, že rozhodčí nemusel vytahovat žádnou kartu a že Mourinho v 58.minutě vystřídal najednou hned trojici hráčů. Inter je dvě kola před koncem základních skupin v tabulce první s náskokem tří bodů.

Mourinho znovu zamíchal sestavou. Chivu se v sobotu proti Reggině zranil a trenér vyměnil rovnou celou stoperskou dvojici místo toho, aby jen doplnil k Ivanu Cordobovi druhého hráče. Možná právě tento fakt, byl v zápase rozhodující. Zatímco Materazzi si vedl dobře, jeho kolega Nicolas Burdisso totálně propadl a potvrdil, že dokáže střídat dobré zápasy se špatnými. Předtím než krátce po přestávce střídal, stihl zavinit hned dvě branky.

Na levém beku nebyl podle očekávání Maxwell, ale Javier Zanetti. Post na pravé straně obrany měl Maicon předplacený už za Manciniho a nejinak je tomu i nyní. Do zálohy se po pauze vrátil Stankovič a uzdravený Cambiasso. Vieira přišel až v druhém poločasu. Beze změn oproti zápasu s Regginou zůstala útočná čtveřice - Quaresma, Mancini, Balotelli, Ibrahimovič. Zatímco Mourinho se již smiloval nad Cruzem, zlobivý Adriano zůstává nadále v nemilosti. V LM hrát prozatím nemůže Crespo a Obinna. Zranění jsou Chivu, Muntari, Jimenez a Figo.

Inter se dočkal gólu hned ve 13.minutě. Ibrahimovič napálil míč z přímého kopu v uctivé vzdálenosti od brány. Beqaj v brance Famagusty ho vyrazil pouze před sebe a osamocený Balotelli bez problémů dorazil do sítě. Osmnáctiletý talent tak vstřelil svůj vůbec první gól v Lize mistrů. Interu vydrželo vedení necelých dvacet minut. Pak došlo k velkému nedorozumění mezi Juliem Cesarem a Nicolasem Burdissem. Argentinský obránce hlavičkoval malou domů. Ke své brance byl však zády a nevšiml si, že brankář již stojí těsně za ním. Míč směřující do prázdné brány dokopl Bardon - 1-1.

Ve 44.minutě šli nerazzurri znovu do vedení. Z rohového kopu odcentroval Balotelli, tvrďák Materazzi se nenechal v osobním souboji odstrčit, spíš naopak, a hlavičkoval mezi nohy brankáře Beqaje. Ten si tak připsal další částečnou vinu na inkasované brance - 1-2. Za pouhé dvě minuty bylo znovu srovnáno. Anorhosis měl rohový kop a Cambiasso odhlavičkovával míč do bezpečí. Trefil ho však tak nešťastně, že se od Panagiovi hlavy odrazil zpět do brány. Sám Panagi přitom chvíli vůbec netušil, že vstřelil gól.

Pět minut po přestávce bylo na stadionu v Nikosii, kde své domácí zápasy kyperský tým hraje, znovu veselo. Po centru z pravé strany zase chyboval Burdisso. Hlavičkou poslal míč do Frousose, který jej pohotově napálil k tyči a Famagusta vedla nad světovým velkoklubem senzačně 3-2. Mourinho na nepříznivou situaci reagoval trojím střídáním a přeskupením řad. Přesto chvíli trvalo než se zaskočený Inter otřepal. Velkou šanci na zvýšení měl Laban a Julio Cesar jeho pokus vyrážel konečky prstů. S postupem času domácím docházeli síly a hráči Interu je zatlačili ke své brance. V 81.minutě vybojoval po pěkném průniku přímý kop Quaresma. Mario Balotelli odcentroval na bližší tyč a Julio Cruz hlavičkoval do odkryté brány - 3-3. Hvězdou zápasu byl italský reprezentant do 21 let, který jeden gól dal a na zbylé dva nahrál.

Jen o minutu později mohl padnout další gól. Balotelli odcentroval z rohového kopu, Cruz míč hlavou prodloužil a Cambiasso jej pohotově napálil na bránu. Brankář Beqaj však míč fantasticky stačil zachytit na brankové čáře. Žádný z televizních záznamů nepotvrdil, zdali se nejednalo o gól. .

Inter se dál snažil a kdyby utkání ještě pokračovalo, zřejmě by přidal i čtvrtý gól. Velmi blízko k němu byl v nastaveném času Cruz, jenže míč mu "ukradnul" v horší pozici stojící Ibrahimovič. To samé, ale v opačném gardu se stalo o několik minut dříve.

Zápas skončil 3-3. V 5.kole hraje Inter na San Siru s Panathinaikosem, který v Řecku porazil 2-0, a končí v Brémách s Werderem.

Video  Góly
Balotelli [Kooora.com]
Bardon [Kooora.com]
Materazzi [Kooora.com]
Panagi [Kooora.com]
Frousos [Kooora.com]
Cruz [Kooora.com]
Video  Highlights
Highlights (Sky Sport) [Five Stars]
Highlights
Torrent (UEFA HQ Extended highlights) [AmplifiedtoRock]
Torrent (UEFA LQ Extended highlights) [AmplifiedtoRock]
Video  Celý zápas
Download (English | WMV) [cloneman]


Související články
05/11/08 Mourinho: Vstřelili jsme sedm branek


ZS 4.z
Anorthosis - Inter3:3
Werder Brémy - Panathinaikos0:3


Tabulka
1.  Inter42207:48
2.  Anorthosis41216:55
3.  Panathinaikos41126:74
4.  Werder Brémy40313:63