Liga mistrů 2010/2011
Osmifinále 2.z 15/03/11 20:45 CET - Allianz Arena, Mnichov
BAYERN MNICHOV - INTER
2:3
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
DIVÁCI
Průměr: 45.077
Doma:   52.129
Venku:  38.025
Dom.max: 75.925
Ven.max: 66.000
 
 
21' Gomez, 31' Muller - 3' Eto'o, 63' Sneijder, 88' Panděv
Asistence: Panděv, Eto'o, Eto'o
Žluté karty: 38' Gustavo, 57' Breno - 59' Lucio, 88' Panděv, 90'+1' Kharja, 90'+4' Thiago Motta
Červené karty: -
Střely na bránu: 9-3
Střely mimo: 3-6
Fauly: 17-19
Rohy: 7-3
Ofsajdy: 3-1
Držení míče: 48% - 52%
Nastavení poločasů: 1' - 4'
Diváci: 66.000
Rozhodčí: Pedro Proenca (Portugalsko)
Nejlepší hráč: Samuel Eto'o

INTER (4-2-3-1): 1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 15 Ranocchia, 26 Chivu (87' 55 Nagatomo); 8 Thiago Motta, 19 Cambiasso; 10 Sneijder, 5 Stankovic (51' 29 Coutinho), 27 Pandev (90' 14 Kharja); 9 Eto'o. (12 Castellazzi, 2 Cordoba, 17 Mariga, 23 Materazzi). Trenér: Leonardo.

Bayern (4-4-1-1): 35 Kraft; 2 Breno (90' 39 Kroos), 30 Gustavo, 5 Van Buyten (70' 28 Badstuber), 21 Lahm; 31 Schweinsteiger, 23 Pranjic; 7 Ribery, 25 Muller,10 Robben (68' 8 Altintop); 33 Gomez. (1 Butt, 16 Ottl, 18 Klose, 44 Tymoshchuk). Trenér: Louis Van Gaal



Postřehy
Neuvěřitelný zápas. Inter dokázal zvrátit ztracené utkíní a postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Rozhodující branku vstřelil antistřelec a největší zazdívač šancí letošní sezony Goran Panděv.

Inter vystřelil na branku pouze třikrát a třikrát z toho byl gól.

Kvůli zranění nemohli nastoupit opory týmu Walter Samuel a Diego Milito.

Štěstí naopak bylo, že se dal dohromady Cambiasso, Lúcio a Thiago Motta.

Kvůli chřipce nemohl na poslední chvíli nastoupit kapitán Javier Zanetti. I bez něho však nerazzurri zvládli těžký zápas. Do 50.minuty měl kapitánskou pásku Dejan Stankovič, po něm pak Esteban Cambiasso.

Inter vkročil do utkání famózně. Už ve třetí minutě vymazal náskok Bayernu z prvního zápasu Samuel Eto'o. Po přihrávce od Panděva prostřelil Krafta a vstřelil svůj osmý letošní gól v milionářské soutěži.

Ve 21.minutě vyrovnal Gomez a znovu to bylo stejně jako v Miláně po chybě Julia Cesara, který si znovu nedokázal poradit se střelou Robbena. Míč mu z náručí vypadl a Gomez ho dokázal dostat do sítě. Brazilský gólman vyrobil v tomto dvouutkání dvě megachyby, které snad za celou dobu v Interu nikdy neudělal. Pokud by nerazzurri zápas neotočili, byl by to hlavní viník neúspěchu.

Na všechny tři branky hráčů Bayernu z obou zápasů, jim nahráli Interisté. Dvě zavinil Julio Cesar, na třetí přihrál Thiago Motta.

Na konci prvního poločasu mohl Bayern zvýšit na 3-1. Znovu po nedorozumění obrany. Ranocchia vykopával míč z brankové čáry a dobíhající Müller ho dokázal ještě ve skluzu nasměrovat na tyč.

V 51.minutě překvapivě střídal Dejan Stankovič. Zřejmě kvůli zranění. Leonardo neměl moc na výběr a tak na hřiště poslal za nepřiznívého stavu ofenzivního Coutinha. Kreativní mladý Brazilec se na obratu podílel. Na defenzivní práci však má stále co zlepšovat.

Jediný obráncem, který dnes stál předvedl velmi slušný výkon ve své hlavní činnosti byl Cristian Chivu. Ranocchia kupil chybu za chybou a bylo na něm vidět, že je z důležitého zápasu nervózní. Zaskvěl se pouze ke konci, když zastavil nebezpečný brejk Bayernu. Lúcio sice dobře vyvážel balóny, ale také on vyrobil ve své vlastní šestnácte hrubku. Maicon byl tradičně průměrný.

Ve chvílích, kdy Bayern zahazoval velké šance přišel pro domácí šok. Blízko pokutového území dostal prostor Eto'o, ideálně přistrčil míč Sneijdrovi, který se z dvaceti metrů nemýlil - 2:2. Do konce zbývala půl hodina hry a jediný gól k postupu.

Mezi 68. a 70.minutou dostal Bayern těžký zásah do svého sebevědomí. Ze hry kvůli zranění museli odejít Arjen Robben a stoper Van Buyten.

V 88.minutě se nenechal odstavit od míče Samuel Eto'o. Kamerunský útočník dokázal podržet míč dostatečně dlouho než stihl přiběhnout Goran Panděv a nekompromisní střelou pod břevno rozhodnout zápas. Makedonský útočník překvapil, v minulém a i jiných předchozích zápasech zahazoval ještě větší šance.

Zápasy LM začaly minutou ticha za oběti přírodní katastrofy v Japonsku.

Po zápase se dostal do konflitku Bastian Schweinsteiger s kondičním trenérem Interu Stefanem Rapettim.

Ve evropských pohárech zůstal jediný italský zástupce - Inter Milán.


Fotogalerie Liga mistrů, Osmifinále 2.z -> Bayern Mnichov - Inter - zobraz všechny fotky


Eto'o a Sneijder 



Samuel Eto'o 



Samuel Eto'o 


Samuel Eto'o 


Samuel Eto'o 


Samuel Eto'o 


Samuel Eto'o 


Samuel Eto'o 



Samuel Eto'o 


Statistiky a rekordy
Inter porazil Bayern na jeho hřišti podruhé ze tří pokusů. V roce 1988 v osmifinále Poháru UEFA vyhrál na Olympijském stadionu 2-0. V prosinci 2006 vyrovnal Vieira v posledním zápase základní skupiny Ligy mistrů pár minut před koncem na 1-1.

Bayern byl veden jako domácí tým i v loňském finále, kdy také nevyhrál - prohrál 0-2.

Do tohoto zápasu Bayern v Lize mistrů v Allianz Areně sedmkrát za sebou vyhrál.

Inter do tohoto zápasu v Lize mistrů čtyřikrát za sebou nedokázal na hřišti soupeře zvítězit.

Italské týmy dokázali pouze 7krát ze 42 pokusů vyhrát venku v Evropském poháru a postoupit po té, co první zápas doma prohráli. Dvakrtá se to povedlo Interu a to v Poháru UEFA v sezoně 1987/88 proti finskému Turun Palloseura (0-1, 2-0) a o deset leto později proti Lyonu (1-2, 3-1). Nyní je to potřetí.

Italský tým doposud v Německu nevyhrál od 18.září 2008, kdy Udinese porazilo Dortmund 0-2. Co se týká Ligy mistrů, tak z posledních 16 venkovních zápasů Italové vyhráli pouze jednou, 5krát remizovali a 10krát v Německu prohráli.

Pokud Bayern první zápas vyhrál venku 1-0, vždy se ze šesti soubojů dokázal dostat do dalšího kola.

Inter je druhým týmem v historii Ligy mistrů, který v play off dokázal postoupit dál navzdory domácí porážce. Prvním byl Ajax v roce 1996 paradoxně pod vedením Van Gaala, když v semifinále nejprve podlehl Panathinaikosu Atény 0:1. V odvetě lehce vyhrál 3:0.

Mnichovští ovládli celý první poločas, ve kterém měli dost příležitostí ke skórování. Ve druhém poločase to už ale nebyl ten Bayern jako v první půli, čehož využil Inter, otočil zápas a zajistil si postup do další fáze královské soutěže.

Utkání začalo minutou ticha kvůli tragédii, které se staly v Japonsku. Poté už však bylo na hřišti pořádně rušno. Ve 4. minutě přišla hodně studená sprcha pro domácí fotbalisty. Přihrávku za obranu dostal Eto'o a sám proti Kraftovi si bez problémů poradil - 0:1.

Pro hráče domácích to byl hodně velký šok, ale rozhodně to nevypadalo, že by jim trvalo delší dobu se z něho dostat. Svého soupeře atakovali a snažili se rychle přistupovat k hráčům. V desáté minutě našel Ribéry Gómeze, jehož střelu zblokoval italský stoper na roh.

Hra byla hodně vyrovnaná po čtvrthodince hry. Inter v klidu bránil území, které potřeboval, a Bayern se ho snažil marně dobývat. Ve 21. minutě přišla vyrovnávací branka Bayernu. Arjen Robben vyslal opět tvrdou pumelici na Cesára, ten míč jenom vyrazil a Mario Gómez střelou přes hlavu vyrovnal skóre. Mnichovská aréna byla v tomto momentu ve varu.

Domácí fotbalisté byli v této fázi zápasu jasně lepším celkem a bylo vidět, že vstřelená branka jim hodně pomohla. Bayern byl také za svou aktivitu odměněn. V 31. minutě našel Robben v pokutovém území Thomase Müllera, který si parádně poradil s gólmanem Interu - 2:1.

O pár minut později se řítil Ribéry sám na bránu, rozhodl se nepřihrát Robbenovi a bohužel pro domácí fandy branku nedal. Ve 40. minutě poslal francouzský fotbalista další lahodný pas za obranu, Gomez dostal míč až na branku, kde se kutálel po čáře, ale ani Müller ho skluzem nedokázal uklidit do branky, když trefil jen tyč.

Do velké šance se dostal také Arjen Robben, ale bohužel pro domácí trefil jen boční síť branky Interu. Do konce prvního dějství se už nic nestalo, a tak šel Bayern do šaten s jednobrankovým vedením.

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva beze změn, ale bylo naprosto jasné, že Inter bude muset přidat, jestli chce pomýšlet na postup v Lize mistrů. Po padesáti minutách sáhl hostující kouč k první změně. Coutinho nahradil nevýrazného Stankoviče.

Začátek druhého poločasu byl plný nepřesností, Interu se dopředu nedařilo vůbec nic, Bayern aspoň hrozil z rychlých kontrů, ale k jejich preciznosti chyběla přesnější finální fáze. Domácí se však nikam hnát nemuseli, byl to právě Inter, kdo potřeboval vstřelit dvě branky.

V 62. minutě se po přihrávce Schweinsteigera krásně uvolnil Ribéry, odcentroval a z voleje a Mario Gómez vyslal krásnou ránu, kterou Cesar vytěsnil. Opět se potvrdilo pravidlo "nedáš - dostaneš". Coutinho totiž našel Eto'a, ten předložil Sneijderovi a nizozemský záložník vyrovnal na 2:2.

V 67. minutě měl další velkou šanci Panděv, který si skvěle zpracoval centr jednoho ze spoluhráčů a volejem přestřelil branku Krafta. O minutu později musel ze hry kvůli zranění odstoupit Robben, kterého nahradil Altintop.

Na straně Bayernu byla vidět určitě nervozita, jelikož Interu tlačil na pilu a bylo jasné, že pokud se mu podaří vstřelit branku, půjde dál on. Když už to vypadalo, že se nic nestane, propadl míč za Brena, Eto'o ho uhájil, nabil Panděvovi, který si dobře naběhl z druhé vlny a makedonský forvard propálil bez větších potíží Krafta, čímž posunul tak Inter do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.

Související články
16/03/11 Inter senzačně otočil zápas s Bayernem, trenér přežil
16/03/11 Panděv všem děkuje, Julio Cesar chtěl odjet na koni


Allianz Arena, Mnichov
Adresa: Werner-Heisenberg-Allee 25, 80939 München
Stát: Německo
Kapacita: 69901
Rozměry: 105x68

Bayern Mnichov
Fussball-Club Bayern München
Stát: Německo
Rok založení: 1900
Domácí stadion: Allianz Arena
Oficiální web: www.fcbayern.de

Poslední vzájemné zápasy
01.11.2022Liga mistrůBayern Mnichov - Inter 2:0
07.09.2022Liga mistrůInter - Bayern Mnichov 0:2
15.03.2011Liga mistrůBayern Mnichov - Inter 2:3
23.02.2011Liga mistrůInter - Bayern Mnichov 0:1
22.05.2010Liga mistrůBayern Mnichov - Inter 0:2
05.12.2006Liga mistrůBayern Mnichov - Inter 1:1
27.09.2006Liga mistrůInter - Bayern Mnichov 0:2
07.12.1988Pohár UEFAInter - Bayern Mnichov 1:3
23.11.1988Pohár UEFABayern Mnichov - Inter 0:2

HRÁČ ZÁPASU
 Samuel Eto'o Fils
 
 10.3.1981
 Kamerun
 Útočník
 180 kg
 75 cm

Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
  5 Dejan Stanković Srbsko3251'
19 Esteban Cambiasso   Argentina3090
  1 Julio Cesar   Brazílie3190
13 Sisenando Maicon   Brazílie2990
26 Cristian Chivu   Rumunsko3087'
  8 Thiago Motta    Brazílie2890
  9 Samuel Eto'o   Kamerun3090
  6 Da Silva Lúcio   Brazílie3290
10 Wesley Sneijder   Nizozemsko2690
27 Goran Panděv   Makedonie2789'
29 Philippe Coutinho Brazílie1839'
15 Andrea Ranocchia   Itálie2390
14 Houssine Kharja    Maroko281'
55 Yuto Nagatomo   Japonsko243'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 27.7 roku

Zranění hráči
Diego Milito svalové problémy
Walter Samuel přetržené kolenní vazy
David Suazo dlouhodobé svalové problémy
Javier Zanetti chřipka

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Nikdo



Zápasy Interu v Lize mistrů
14.09.2010ZS 1.zTwente - Inter 2:2
29.09.2010ZS 2.zInter - Werder Brémy 4:0
20.10.2010ZS 3.zInter - Tottenham 4:3
02.11.2010ZS 4.zTottenham - Inter 3:1
24.11.2010ZS 5.zInter - Twente 1:0
07.12.2010ZS 6.zWerder Brémy - Inter 3:0
23.02.2011Osmifinále 1.zInter - Bayern Mnichov 0:1
15.03.2011Osmifinále 2.zBayern Mnichov - Inter 2:3
05.04.2011Čtvrtfinále 1.zInter - Schalke 2:5
13.04.2011Čtvrtfinále 2.zSchalke - Inter 2:1

VIDEO
Video  Góly
0-1 Eto'o Sky Sport | Italian | Xvid-AVI | 640x368 [Lewy]
1-1 Gomez Sky Sport | Italian | Xvid-AVI | 640x368 [Lewy]
2-1 Muller Sky Sport | Italian | Xvid-AVI | 640x368 [Lewy]
2-2 Sneijder Sky Sport | Italian | Xvid-AVI | 640x368 [Lewy]
2-3 Pandev Sky Sport | Italian | Xvid-AVI | 640x368 [Lewy]
Video  Highlights
Sky 640x368 - 1000Kbps / Runtime: 15m50s / Size: 130MB [Pakman]
Video  Celý zápas
1/2 Sky Sport Italian, XVID, 640x368 ~1000 kbps, SIZE: 812 MB [Lewy]
2/2 Sky Sport Italian, XVID, 640x368 ~1000 kbps, SIZE: 812 MB [Lewy]

1013