Evropská liga 2012/2013
ZS 1.z 20/09/12 21:05 CET - Stadio Giuseppe Meazza, Milán
INTER - RUBIN KAZAň
2:2
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
DIVÁCI
Průměr: 0.000
Doma:   0.000
Venku:  0.000
Dom.max:
Ven.max:
 
 
39' Livaja, 90'+2' Nagatomo - 17' Ryazantsev, 84' Rondon
Asistence: Cambiasso, Milito
Žluté karty: 35' Bocchetti, 74' Marcano, 76' Orbaiz - 89' Guarin
Červené karty: -
Střely na bránu: 3-4
Střely mimo: 8-10
Fauly: 12-15
Rohy: 0-2
Ofsajdy: 5-2
Držení míče: 45% - 55%
Nastavení poločasů: 1' - 3'
Diváci: 28.472
Rozhodčí: Deniz Aytekin (Německo)
Nejlepší hráč: Samir Handanović

INTER (4-3-2-1): 1 Handanovic; 42 Jonathan (46' Guarin), 23 Ranocchia, 25 Samuel, 55 Nagatomo; 19 Cambiasso, 4 Zanetti, 21 Gargano; 7 Coutinho; 99 Cassano (67' Pereira), 88 Livaja (61' Milito). (27 Belec, 6 Silvestre, 10 Sneijder, 40 Juan Jesus). Trenér: Andrea Stramaccioni

Rubin Kazaň (4-2-3-1) 1 Ryzhikov; 76 Sharonov, 4 Cesar Navas, 2 Kuzmin, 25 Marcano; 27 Bocchetti (81' st Kaleshin), 66 Natcho, 8 Ryazantsev (70' Orbaiz), 61 Karadeniz; 23 R. Eremenko; 99 Rondon. (88 Haghihi, 55 Tore, 22 Dyadyun, 10 Kasaev, 19 Kaleshin). Trenér: Kurban Berdyev.



Postřehy
Inter neoslnil a dokonce znovu nevyhrál. Na novém poloumělém povrchu San Sira nevyhrál ani počtvrté za sebou. Remízu zachránil až v nastaveném čase Nagatomo.

Remíza 2:2 se rodila úplně stejně jako v posledním předkole Evropské ligy proti Vasluii. Inter prohrával po penaltě, po vyrovnání se znovu dostali do vedení hosté a až v nastaveném čase nerazurri znovu skóre srovnali.

V druhém zápase základní skupiny H remizoval Partizan Bělehrad doma s Neftchi Baku 0:0.

Špatné výsledky na domácím trávníku fanoušky do ochozů nelákají. Přišlo jich jen 28 tisíc.

Inter v neděli proti Turínu držel většinu času míč, proti Rubinu to ale nezvládal. Na jeho obranu je ale potřeba uvést, že v základní sestavě bylo hned pět změn. Stramaccioni sestavu dost točí. Je otázka zda je to dobře, na druhou stranu je určitě lepší, když má z čeho vybírat. Tým je přebudovaný a tak je znovu potřeba zopakovat, chce to čas.

Překvapení sestavy - 19letý slovinský útočník Marko Livaja byl hodně vidět. Dostal se do tří velkých šancí. Nejprve po centru Cassana hlavičkoval těsně nad. To mu tolik zas tak vadit nemuselo, protože ve 39.minutě se dočkal svého prvního gólu za Inter. Cassano krásně vybídl Cambiassa, kterého ale brankář vytlačil až do ostrého úhlu. Odtud Argentinec odcentroval a přesně našel Livaju, který hlavičkoval s pomocí tyče do sítě. Třetí a možná i největší šanci však Livaja neproměnil. V 53.minutě po ideální přihrávce od Cassana pálil trestuhodně nad.

Jonathanovi se nedaří. V 16.minutě šel naivně do skluzu a toho využil Karadeniz. Přestože šel míč na jinou stranu, vrhl se mu přes nohy a sudí zapískal penaltu. Podle mě nesprávně odpískaná penalta. Karadeniz vůbec nechtěl hrát, jen využil situace. Handanovič penaltový kop Natkhovi vyrazil jenže k dorážce se dostal jako první Ryazantsev, který využil toho, že vnikl do pokutového území dřív než Nathko kopl do míče a získal tím náskok před obránci Interu. Gól tedy neměl platit.

U druhého gólu selhal doposud chválený Ranocchia. Rondona šlo bránit určitě lépe. Inter v té době riskoval a za stavu 1-1, chtěl vstřelit vítězný gól. Místo toho ale přišel brejk tři na dva, s kterým si hráči ruského týmu dokázali poradit.

Rubin Kazaň nepotrestal jen dvě zaváhání obrany. Ve 44.minutě nastřelil Ryazantsev tyč.

Stramaccioni v neděli v lize střídal Sneijdera v druhém poločase, aby si v nabytém programu odpočinul. Proti Rubinu si však vůbec nezahrál...

Stramaccioni také řekl, že Evropskou ligu bere velmi vážně. Proti největšímu protivníkovi ve skupině však nejsilnější sestavu nepostavil... Pravdou ale je, že další zápas hrají nerazzurri už v neděli od 15 hodin.


Fotogalerie Evropská liga, ZS 1.z -> Inter - Rubin Kazaň - zobraz všechny fotky


Samir Handanović 



Samir Handanović 


Samir Handanović 


Džeko a Handanović 


Samir Handanović 


Samir Handanović 


Samir Handanović 


Samir Handanović 



Samir Handanović 


Inter, považovaný za největšího favorita základní skupiny označené písmenkem H, hned na úvod před vlastními fanoušky zaváhal. Bod si z jeho hřiště odváží Rubin, který by před utkáním remízu jistě bral, vzhledem k pozdnímu vyrovnání domácích ale budou kazaňští spíše zklamáni.

Nerazzurri, kteří nastoupili v základní sestavě i s mladíky Livajou a Coutinhem, museli na začátku utkání čelit dobře hrajícímu protivníkovi, který kontroloval hru a vytvořil si hned několik slušných příležitostí. Kdy se Rubin ujme vedení, se zdálo být jen otázkou času a ten nastal v sedmnácté minutě. Jonathan fauloval ve vápně Kradenize a německý sádí Aytekin ukázal na penaltový puntík. Z něj ještě neuspěl Natcho, penaltového specialistu Handanoviće ale překonal z dorážky Rjazancev - 0:1.

Inter začal presovat a celkově hrát mnohem aktivněji, což i přes menší převahu Kazaně s sebou přineslo gólové zhodnocení v devětatřicáté minutě. Cassano vyslal na zteč Cambiassa, ten obešel brankáře Ryžikova a nahrál dozadu Livajovi, který hlavou určil poločasový stav 1:1.

Po obrátce nastalo delší hluché období, kdy obě mužstva nebyla schopná směrem dopředu něco kloudného předvést a jakoby o iniciativu ani nestála. Za Inter se neprosadil ani střídající kanonýr Milito, jenž nahradil svého potenciálního nástupce Livaju, a naopak udeřilo na druhé straně.

Nejprve domácím ideálně nesklapla ofsajdová past a Rondón mohl uhánět na Handanoviće. Tentokrát ještě neproměnil, ve čtyřiaosmdesáté minutě ale dostal šanci na reparát, když dostal od italské obrany příliš mnoho prostoru a využil nahrávky Eremenka - 1:2. Když už se zdálo, že Stadio Giuseppe Meazza zažije už několikáté vítězství hostů za poslední dobu, tak Inter spasil japonský obránce Nagatomo, který ve druhé minutě nastavení zařídil remízu 2:2.

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.

Fotogalerie Před zápasem Inter-Rubin - zobraz všechny fotky


Samir Handanović 



Samir Handanović 


Samir Handanović 


Džeko a Handanović 


Samir Handanović 


Samir Handanović 


Samir Handanović 


Samir Handanović 



Samir Handanović 


Preview

Internazionale musí vzít zavděk druhořadou evropskou soutěží, do níž se proklubal až v závěrečných kolech italské Serie A. Po zlatém čtyřlístku, tj. čtyřletém opanování italské nejvyšší soutěže či předloňské druhé pozici, zaznamenali Nerazzurri neblahý úpadek a šestou příčkou nepříjemně překvapili své přívržence.

Před dvěma léty Inter porazil Bayern ve finále Ligy mistrů, vyhrál italský pohár a do loňského ročníku vstupoval s nejvyššími ambicemi. Po dobrém rozjezdu začal strádat a v klíčové fázi sezóny zbabral co mohl, výsledná šestá příčka je v podstatě dosti vydřenou metou, ačkoliv mají Nerazzurri na víc.

Rubin Kazaň představuje při konkurenci Partizanu FK a Neftçi Baku spolufavorita skupiny. Tatarský klub v posledních třech ročnících dvakrát vyhrál titul, v témže údobí dokázal porazit i Barcelonu a loni skončil v soutěži třetí. Svěřenci dlouholetého lodivoda Kurbana Berdyeva chtějí v Evropské lize dokráčet co nejdále, v domácí soutěži pak překazit panování Zenitu Petrohrad, ačkoliv vysloveně nepatří mezi největší favority obou soutěží.

Oba oponenti mají relativně čerstvou zkušenost se vzájemným soupeřením. Před dvěma lety - a to samozřejmě na honosnější půdě Ligy mistrů - se utkali ve dvojzápase základní skupiny a po prvotní remíze 1:1 v dálných ruských končinách dokázal Inter doma zvítězit v poměru 2:0. Loni na stadionu Giuseppe Meazzi uspělo armádní CSKA Moskva (či dokonce turecký Trabzonspor), o podobný husarský kousek nyní budou usilovat i Berdyevovi svěřenci.

Kouč Nerazzurri před zápasem zmínil, že by měl být mančaft před zápasem velmi opatrný, protože případná ztráta proti ruskému celku by znamenala nepříjemnou komplikaci v boji o postup. Andrea Stramaccioni se musí obejít bez Rodriga Palacia, jenž v reprezentační odmlce utrpěl zranění a není pro klub k dispozici. Slovinský brankář Samir Handanovič je po zranění k dispozici, naopak Stankovič a Chivu jsou vyřazeni ze hry na dlouhé týdny. Zato šedesátiletý Berdyev má k dispozici všechny opory družstva.

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.


Inter - Rubin Kazan 2-2 by bkkhot


Související články
01/09/12 Inter cestuje v EL jenom na východ
19/09/12 Stramaccioni: Nový povrch s výsledky nesouvisí
21/09/12 Nerazzurri doma znovu nevyhráli


Stadio Giuseppe Meazza, Milán
Adresa: Via Piccolomini 5, 20151 Milano
Stát: Itálie
Kapacita: 82955
Rozměry: 105x68

Rubin Kazaň
FK Rubin Kazaň
Stát: Rusko
Rok založení: 1958
Domácí stadion: Centralnyj stadion
Oficiální web: www.rubin-kazan.ru

Poslední vzájemné zápasy
22.11.2012Evropská ligaRubin Kazaň - Inter 3:0
20.09.2012Evropská ligaInter - Rubin Kazaň 2:2
09.12.2009Liga mistrůInter - Rubin Kazaň 2:0
29.09.2009Liga mistrůRubin Kazaň - Inter 1:1

HRÁČ ZÁPASU
 Samir Handanović
 Batmanovič
 14.7.1984
 Slovinsko
 Brankář
 89 kg
 193 cm

Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
  4 Javier Zanetti Argentina3990
19 Esteban Cambiasso   Argentina3290
25 Walter Samuel   Argentina3490
22 Diego Milito   Argentina3329'
29 Philippe Coutinho   Brazílie2090
23 Andrea Ranocchia   Itálie2490
55 Yuto Nagatomo   Japonsko2690
42 Cicero Jonathan Brazílie2645'
14 Fredy Guarín    Kolumbie2645'
  1 Samir Handanović   Slovinsko2890
88 Marko Livaja   Chorvatsko1961'
99 Antonio Cassano Itálie3090
21 Walter Gargano   Uruguay2867'
31 Álvaro Pereira   Uruguay2623'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 27.9 roku

Zranění hráči
Cristian Chivu vykloubený prst na pravé noze
McDonald Mariga křížový vaz
Joel Obi
Rodrigo Palacio
Dejan Stanković Achillova pata, 2 operace

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Hráč


VIDEO
Video  Celý zápas
1/2 640x360 / ~400 kbps / FLV / English / ESPN [Lewy]
2/2 640x360 / ~400 kbps / FLV / English / ESPN [Lewy]

1264