Dresy pro sezonu 2015/16

10/07/15 - Domácí dres pro sezonu 2015-16 představil Inter netradičně již koncem května. Dokonce v něm hráči odehráli i poslední ligový zápas, v něm porazili doma Empoli 4-3. Venkovní pak před několika dny. Jak je klub popsal a jak vypadají?

FC Internazionale slaví 25 let od prvního úspěchu v Poháru UEFA. V 90.letech vyhrál předchůdce Evropské ligy třikrát a jednou prohrál ve finále. Tyto dresy mají první úspěch připomínat - mají tradiční černomodré pruhy. Dvoubarevný je i límec, stejně jako v sezoně 1990/91. Změna je ale ve firmě, která dres vyrobila, a sponzorovi na prsou.

Zatímco tehdy bylo na dresu logo výrobce Uhlsport, letos stejně jako v předešlých letech je to Nike. Dlouhodobě je i hlavním sponzorem Pirelli, tehdy to byl potravinová firma Misura.

I venkovní dresy jsou podobné těm, které měl Inter před 25 lety. Na bílém čistém dresu je na prsou vodorovně černomodrý pruh a na něm logo sponzora. Překvapením je, že se nejedná o tradiční Pirelli, ale o Driver, což je příbuzná firma. Černomodré pruhy nejsou čisté, ale je nich textura. Při podrobném zkoumání by měl být k nalezení had - Il Biscione. Symbol města Milán od 13.století, který se vyskytuje na emblémech hned dvou milánských vládnoucích rodů.

Autor: Lukáš Pekárek

Zdroj: inter.it/FCInterMilano.com

333x
FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy