ZPRÁVY
Všechny kategorie

WEB
 
Středa 31.ledna 2024

Daniele Orsato nebude rozhodovat nedělní zápas mezi Interem Milán a Juventusem, ale ne kvůli "vetu" ze strany Nerazzurri. Vyplývá to z dnešního tištěného vydání římského deníku La Repubblica. Lega Serie A nyní potvrdila, že nedělní zápas Derby d'Italia bude řídit Fabio Maresca.

Proč není nasazen zkušenější Orsato? Je to o jeho minulosti v Derby d'Italia. Orsato si jedním rozhodnutím v zápase mezi Interem a Juventusem v roce 2018 pošramotil pověst u černomodrých. Tehdy nevysvětlitelně nevyloučil záložníka Bianconeri Miralema Pjaniče za hrubý faul na Rafinhu z Interu. Hráč Juventusu měl již jendu žlutou kartu a měl dostat i druhou. Tento incident zůstal Interu v živé paměti.

Vedení ligy proto z politických a očividných důvodů odmítla Orsata pověřit vedením nedělního zápasu na San Siru. Podle deníku La Repubblica to však není důsledek žádosti Interu. Liga se rozhodla nezávisle, chce se vyhnout vyvolávání kontroverzí.

Starosta Milána Beppe Sala nechce přijít o oba milánské kluby, které plánují výstavbu nových stadionů mimo město, a naznačil možný plán na rekonstrukci San Sira. "Pokud by byl zájem ze strany obou klubů nebo jen jednoho, byli bychom otevřeni řešením," řekl starosta. "Rekonstrukci může provést město nebo se může udělat formou partnerství. Anebo, a to by byla nejrozumnější varianta, může se stadion prodat formou práv na plochu. Tuto variantu považujeme za nejzajímavější, protože kapitalizace ze stadionu je pro týmy něco důležitého. A také proto, že při rekonstrukci řízené soukromou firmou by přestavba mohla být rychlejší."

Sala vysvětlil, že náklady na San Siro pro město jsou přibližně 100 milionů eur. "Neznamená to ale nutně, že tuto částku by klub nebo kluby musely zaplatit celou."

Inter směřuje k výstavbě v oblasti Rozzano. a Milán se rozhodl pro obec San Donato.

Jak informoval Gianluca Di Marzio, Leicester se konečně dohodl na přestupu Stefana Sensiho z Interu. Pokud Lišky postoupí do Premier League, dostane Inter 2,5 milionu eur. Jednání jsou nyní v závěrečné fázi a záložník by měl v nejbližších hodinách odletět do Anglie.

Podle Calciomercato.com je jedním ze sporných bodů to, že Inter potřebuje z prodeje získat 3 miliony eur, aby vyrovnal účetnictví, jinak ho Sensiho odchod bude celkově stát peníze. Ze Sassuola ho koupili za celkem 27,2 milionu eur, nejprve na hostování v roce 2019 se závazkem odkoupení. Jeho současná smlouva platí jen do konce sezony.

Osmadvacetiletý hráč v tomto ročníku za Nerazzurri téměř nenastupoval, ve čtyřech zápasech odehrál pouhých 65 minut.

Historicky nejlepší střelci Interu:

1) Meazza 284

2) Altobelli 209

3) Boninsegna 171

4) Mazzola 160

5) Cevenini 158

6) Lorenzi 143

7) Nyers 133

8) Icardi 124

9) Lautaro 124

10) Vieri 123

Mauro Icardi potřeboval na 124 branek 219 zápasů, v kterých navrch přidal 29 asistencí. V těch je lepší Lautaro, asistoval 41krát, ale na stejný počet vstřelených gólů potřeboval 266 zápasů.

Pondělí 29.ledna 2024

Inter zvítězil ve 22.kole Serie A na horké florentské půdě 1-0 a přestože měl kvůli superpoháru odložený zápas, vede nadále tabulku. Trenér Simone Inzaghi musí být spokojený. "Poté, co jsme šli do vedení, jsme měli mnoho příležitostí, kde jsme si mohli počínat lépe," připomněl kouč první poločas, v kterém jeho hráči neproměnili několik velkých šancí."

"Ve druhém poločase jsme si měli mnoho brejku, kde obvykle prokazujeme větší kvalitu. Nemohu mužstvu nic vytknout. Vedeme si zatím dobře. Víme, že každý zápas je těžký, včetně toho dnešního. Prostě berme každý zápas tak, jak přijde, protože je to důležité a intenzivní období. Tým do toho dal hodně a teď bude mít dva dny odpočinku, protože si to zaslouží. Věděli jsme, že Florencie je pro nás důležitou zastávkou."

"Asllani si dnes vedl dobře. Pro trenéra je štěstí mít takového hráče. Odehrál skvělý zápas. Jsem rád, že na Lautarovu branku nahrál."

Příští neděli je na programu Derby d`Italia. "Proti Juventusu to bude zápas dvou týmů, které jsou na výborné vlně. Narazíme na tým, kterému se daří. Musíme se na něj dobře připravit. Je to odveta. Tentokrát hrajeme doma před našimi fanoušky, kteří jsou pro nás velmi důležití," řekl Inzaghi.

Kristjan Asllani musel proti Fiorentině zaskočit za vykartované spoluhráče v záloze a obstál. "Chci s tímto týmem a s těmito skvělými hráči dále rozvíjet své schopnosti. Trenér mi neustále dodává pocit pohody a díky tomu jsem šťastný. Dnes jsem se snažil předvést své kvality, mohl jsem mít kvůli způsobu hry Fiorentiny určité potíže, ale všichni jsme si vedli dobře a společně jsme to odmakali a vezeme do Milána tři body," řekl stále teprve 21letý Albánec.

"Vím, že Calhanoglu je velmi silný hráč. Pomáhá mi každý den a i tento týden se mnou stále mluvil."

Asllani se výrazně podílel na jediném gólu utkání. Byl to právě on, kdo poslal přesný centr z rohového kopu a Martinez míč poslal na přední tyči míč do sítě. Inter rohové kopy takto zahrává často a není to poprvé, co mu to vyšlo.

"Penalta byl těžký okamžik, ale před zápasy hodně studujeme jejich exekutory penalt a musím říct, že jsem věděl, kam Nico Gonzalez penaltu umístí. Toto vítězství si užijeme, vytvořili jsme si hodně šancí. Je důležité mít výbornou defenzivu a dobře týmově spolupracovat. Díky tomu máme hodně čistých kont. Fyzicky se cítím dobře a hraní za Inter si opravdu užívám," řekl jeden z hrdinů zápasu ve Florencii, brankář Yann Sommer.

Neděle 28.ledna 2024

Inter se po triumfu v italském superpoháru vrátil ze Saudské Arábie. Proti Fiorentině nemohli kvůli žlutým kartám nastoupit dva důležití hráči ze středu pole Hakan Calhanoglu a Nicolo Barella. V součtu se vzrůstající únavou nečekal hráče nerazzurri vůbec lehký úkol. I tak ho zvládli a ve 22.kole Serie A ve Florencii zvítězili 1-0. K vidění byl docela divoký zápas s mnoha šancemi. Domácí fialky se snažili tvořit hru a hledat skuliny v obraně Interu, který naopak čekal spíš na rychlé protiútoky a překvapivě snadno se do nich i dostával. Dlouhodobě však má potíže s proměňováním šancí. Za první poločas mohl vstřelit klidně tři branky, ale nakonec musel být rád i za tu jedinou v podání Lautara. Největší příležitost měl zřejmě Thruam, který utekl obráncům a při běhu na samotného gólmana zakopl. Fiorentina však hrozila také. Přestože měla velkých šancí málo, jednalo se o velmi nebezpečné situace. Činit se musel i brankář Sommer.

Podobný průběh utkání byl i v druhém poločase. Inter mohl vstřelit uklidňující gól, ale z různých důvodů k tomu nedošlo. Zhruba 20 minut před koncem začali domácí tlačit a začalo být zjevné, že Inter bude vůbec rád, když těsnou výhru udrží. V 76.minutě Sommer fauloval protihráče a sudí po upozornění od VARu nařídil penaltu. Švýcarský gólman však špatně kopnutou penaltu od Gonzalese dokázal chytit. Protože Juventus i AC Milán pouze remizovalo, Inter znovu drží na čele náskok i přestože má o odehraný zápas méně.

Stejně jako Inter byla i Fiorentina součástí nového formátu Supercoppy v Arábii. Vypadla však už v semifinále. Po návratu do ligy a na svůj stadion budou však chtít začít tam, kde přestali. Fialky letos usilovně bojují o evropské poháry a daleko pro ně není ani Liga mistrů. Nicméně situace kolem nich je velmi zamotaná a týmy kolem 5. místa, kde se nyní Fiorentina nachází, od sebe dělí jen několik bodů.

Velmi náročné období před sebou má tým trenéra Inzaghiho. Není ale prostor pro chyby, Juventus sice včera s Empoli zaváhal a Inter tak při dnešní výhře může do čela tabulky, i tak se ale Stará dáma drží statečně a je tak největším rivalem v boji o Scudetto. Nerazzurri se na Stadio Artemio Franchi v poslední době opravdu daří. Vyhráli zde všechny poslední čtyři zápasy.

Dnes však budeme bez opor ve středu pole. Barella a Calhanoglu pykají za karty. Dlouhodobě zraněný je Cuadrado. Soupeř nebude mít k dispozici kapitána Biraghiho, dále pak Doda, Castrovilliho a Kouameho.

Pravděpodobné sestavy:

FIORENTINA: Terracciano - Kayode, Milenkovic, Qwarta, Parisi - Arthur, Duncan - Gonzalez, Bonaventura, Sottila - Beltran

INTER: Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Darmian, Fratessi, Asllani, Mkhitaryan, Carlos - Thuram, Lautaro

Čtvrtek 25.ledna 2024

Oslavy zisku třetí Supercoppy v řadě byly hojné a tým to rozhodně ještě více stmelilo a dodalo potřebnou důvěru před asi nejtěžší částí sezóny, která nám již několikrát podkopla nohy.

Už nyní v neděli nás čeká Fiorentina, kde bude muset Inzaghi nuceně sáhnout do sestavy. Lehčí svalové zranění trápí Bastoniho, který sice trénuje, ale nevypadá to, že by mohl odehrát celé utkání. Volno dostal Dumfries, kvůli rodinným důvodům. Možná tedy poprvé uvidíme na hřišti novou posilu Buchanana, jehož taktická připravenost prý každým tréninkem stoupá.

Hlavním problémem je ale absence Calhanoglua a Barelly kvůli kartám. Místo nich by měli od začátku nastoupit Frattesi a Asllani, kteří mimochodem prý představují nerozlučnou kamarádskou dvojici, tak snad to půjde vidět i na hřišti.

4. února nás pak čeká veledůležitý domácí zápas proti Juventusu.

Středa 24.ledna 2024

Alexis Sanchez zůstane v zimě v Interu, alespoň takovou informaci přinesl deník Tuttosport. Některé zprávy během ledna naznačovaly odchod zkušeného útočníka, např. kvůli zájmu klubů ze Saudské Arábie. Najít cenově dostupnou náhradu by ale bylo v těchto dnech pro Inter obtížné. Dohoda s Mehdi Taremim sice předběžně platí, ale hráč by se měl k Interu na 99% připojit až v létě.

Inter si údajně myslel Valentina Carboniho, 18letého hráče, kterého před sezónou pustil na roční hostování do Monzy. Biancorossi tuto myšlenku odmítli a trvají na zachování původní dohody. Mladý hráč zatím Monze přispěl dvěma góly a třemi asistencemi.

Obránce Interu Benjamin Pavard se vrátil ke své rozhodující přihrávce na vítězný gól Lautarovi Martinezovi. Sedmadvacetiletý francouzský stoper byl jedním z hrdinů Nerazzurri ve finálovém střetnutí superpoháru s Partenopei v Al-Awwal Parku, když se v 91. minutě prodral dopředu, aby předal klíčovou přihrávku napříč pokutovým územím Lautarovi, jenž napálil míč do zadní části sítě. Inter si díky vítězství přišel na prémii ve výši 8 milionů eur a získal důležité sebevědomí, i díky novým posilám, jako jsou Pavard, Carlos Augusto a Davide Frattesi.

V rozhovoru pro Goal Italia byl Pavard nejprve dotázán, kde vzal energii na svůj závěrečný náběh při vítězství v Supercoppa nad Neapolí. "Nevím. Hledal jsem spoluhráče, obvykle v pokutovém území bývá Mkhitaryan, Thuram nebo Lautaro dál vzadu, a tentokrát tam byl Lautaro. Víme, že je to skvělý útočník. Měl jen jednu šanci a dal gól."

Vítěz mistrovství světa z roku 2018 vyzdvihl svou touhu pokračovat v zisku trofejí s Interem. "Je to moje první trofej s Interem. Ve své mladé kariéře jsem už několik trofejí získal, ale tohle je moje první s Interem a jsem hladový po dalších vítězstvích. Žiji pro to, proto hraji fotbal a jsem velmi šťastný."

Na závěr Pavard promluvil o tom, že by se tým Nerazzurri neměl příliš rozptylovat tímto úspěchem. "Vítězství ve finále bylo něco fantastického. Přijeli jsme vyhrát a to se nám podařilo. Teď to oslavíme a pak si odpočineme, protože nás v Serii A čekají důležité zápasy."

Vzhledem k tomu, že Calhanoglu a Barella budou pro zápas s Fiorentinou suspendováni, vypadá to, že Inter odchod Stefana Sensiho do Leicesteru pozdrží. V nedělním večerním zápase bude ve středu zálohy pravděpodobně Davide Frattesi a Kristjan Asslani, kteří budou spolupracovat s Henrikhem Mkhitaryanem.

Na lavičce náhradníků bude připraven Davy Klaassen a právě Sensi.

Úterý 23.ledna 2024

Inter rozhodl o výhře ve finále superpoháru nad Neapolí až v nastaveném čase. Trenér Inzaghi si pochvaloval přínos střídajících hráčů. "Podali nám pomocnou ruku a musí tak činit až do konce sezony."

Inzaghi vyhrál superpohár již popáté jako trenér, což se nikomu před tím ještě nepodařilo. "Čím to je? Mám několik tajemství," řekl kouč. "Chce to skvělý tým, jaký mám v Interu a jaký jsem měl v Laziu. Tento formát byl něco trochu nového. Finále jsme měli dva dny po semifinále. Byli jsme trochu unavení, ale největší zásluhu na tom mají kluci. Musím svému týmu pogratulovat. Hrát finále šedesát hodin po semifinále je pro nás něco nového."

A co se týče zápasu, Inzaghi řekl: "Řekněme, že obdiv zaslouží i Neapol. Odehráli skvělý zápas, bojovali jako lvi, když šli do deseti. Je jasné, že pak je pro ně prohra v devadesáté minutě zklamáním."

Trenér Interu také reagoval na odchod legendárního bývalého italského útočníka Gigiho Rivy. "Jednoznačně to byl blesk z čistého nebe," řekl sedmačtyřicetiletý kouč. "Dozvěděli jsme se to až v šatně," dodal. "Měl jsem to štěstí, že jsem ho znal. Byl to skvělý charakter, který nám bude velmi chybět. Upřímnou soustrast jeho rodině."

Trenér Interu Milán Simone Inzaghi uznal, že Nicolo Barella udělal v zápase s Neapolí chybu, za kterou teď bude pykat celý tým. V dalším ligovém zápase totiž nebude moct nastoupit. "Věděl, že je jednu kartu od stopky a přesto dostal zbytečnou žlutou kartu," řekl kouč. Barella zápas tradičně hodně prožíval, Když mu byl ale zapískán faul na záložníka Neapole Jense Cajusteho, jasně dal najevo, že s rozhodnutím sudího nesouhlasí. Ten si to jeho gestikulaci nenechal líbit a ohodnotil ji žlutou kartou.

Zbytečnou kartou. Barella tak znovu potvrdil svou pověst hráče, který na hřišti občas ztrácí nervy, což je na škodu. "Je to špičkový hráč, který se musí v určitých aspektech zlepšit," řekl Inzaghi s narážkou na občasné výlevy šestadvacetiletého hráče na hřišti. "V tu chvíli nám to v dalším zápase ztížil," pokračoval trenér. "Oproti posledním dvěma letům se zlepšil, ale stále se musí zlepšovat více."

Proti Fiorentině nebude hrát ani suspendovaný Calhanoglu.

Pondělí 22.ledna 2024

Hattrick! Inter potřetí za sebou pod vedením trenéra Simoneho Inzaghiho získal italský superpohár. Předloni na San Siru zdolal Juventus po prodloužení, loni deklasoval v Rijádu městského rivala AC 3-0 a letos na stejném místě porazil i dalšího obhájce scudetta Neapol. V zápase byli černomodří lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Svého soupeře střelecky přestříleli. Zatímco v semifinále Lazio nevystřelilo na bránu ani jednou, Neapol jednou na bránu zamířila. Inter i přes svou herní převahu měl stejně jako v pátečním zápase problémy s proměňováním šancí. Díky tomu byla Neapol pořád ve hře. To se změnilo až v 60.minutě, kdy byl po druhé žluté kartě během pěti minut možná trochu přísně vyloučen Simeone. Od té doby se již hrálo pouze na jednu bránu, oslabený tým na útok rezignoval a vsadil vše na bránění a případné penalty. Až v 91.minutě našel Inter mezírku v obraně a pohotový Lautaro fínále rozhodl.

Finále Supercoppy je tady! Inter dnes večer v Rijádu zabojuje o třetí triumf v italském Superpoháru v řadě. Oba týmy zvládly s prstem v nose semifinálové zápasy a shodně porazili své soupeře (Fiorentinu a Lazio) 3:0. Stejným výsledkem skončilo i poslední vzájemné měření sil, když Inter na začátku prosince vyplenil neapolský chrám. I dnes budou Nerazzurri favoritem. Současná Neapol je oproti té mistrovské z loňska jen pouhým stínem. Trenér Mazzarri, který v letech 2013-14 vedl i náš klub, však má před sebou první velkou výzvu, kterou bude chtít zdolat. SSC Neapol navíc čeká na vítězství v Superpoháru už 10 let.

Inter by si výhrou zajistil už osmé vítězství v Superpoháru, více jich má pouze Juventus. Důležitost zápasu si uvědomuje i prezident Zhang, který na dálku skrze videohovor pogratuloval týmu za skvělý výkon proti Laziu a popřál hodně štěstí ve finále.

V tom bude trenér Inzaghi postrádat kromě dlouhodobě zraněného Cuadrada i Bastoniho, jenž má problémy se stehnem. Větší počet absentérů hlásí soupeř. Chybět mu budou Meret, Natan, Olivera, Anguissa, Osimhen a Traorè

Pravděpodobné sestavy:

NEAPOL: Gollini; Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus; Mazzocchi, Lobotka, Cajuste, Mario Rui; Politano, Simeone, Kvaratskhelia

INTER: Sommer; Pavard, de Vrij, Acerbi; Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro, Thuram

Simone Inzaghi bude přemýšlet o změnách v sestavě. Inter po výborném výkonu vyřadil v semifinále superpoháru Lazio, ale protože na odpočinek před finále s Neapolí má jeho tým pouze necelé tři dny, bude vážně přemýšlet o náhradnících. Někteří jeho hráči podle jeho slov jsou trochu únavení.

V pátečním semifinálovém nenechal Inzaghi odpočívat žádného z klíčových hráčů. Sedmačtyřicetiletý trenér tak poslal na trávník v podstatě nejsilnější možnou základní sestavu, což se pozitivně odrazilo na výkonu a výsledku zápasu. Nerazzurri ale čeká těžký zápas proti úřadujícímu italskému mistrovi Neapoli. Partenopei budou mít mezi zápasy jeden den odpočinku navíc. Inter má před sebou řadu důležitých zápasů, kromě Serií A ho čeká i Liga mistrů, a tak je důležité i šetřit síly.

"Po dnešním tréninku budu moudřejší," řekl trenér v neděli dopoledne. "Budu muset vyhodnotit hráče, kteří proti Laziu odehráli více minut. Zítřek? Je to finále, ty často rozhodují klíčové momenty. Bude to proti týmu, který je italský a má velkou kvalitu. Takže budeme muset odehrát skvělý zápas." A o tom, co očekává od Neapole, Inzaghi řekl: "Byl to tým, který byl skvělý v držení míče. A teď se trochu proměnil."

"Nevím, jak Mazzarri postaví svůj tým na zítřejší zápas," řekl trenér Interu. "Už v lize měnil rozestavení. Ale myslím, že nejvíc bude záležet na motivaci."

"Vítězství? Bylo by to potřetí v řadě," poznamenal trenér Nerazzurri. "Předtím se to podařilo jen AC Milánu."

Zdravotní problémy musí řešit lékaři Interu. Svalové potíže má zřejmě z pátečního zápasu proti Laziu Hakan Calhanoglu a na tréninku se včera zranil i obránce Alessandro Bastoni. Jak moc jsou jejich problémy vážné, není známo. Hakan se ale včerejšího tréninku účastnil.

Sobota 20.ledna 2024

Dan King (anglický novinár): "Včera mohli v Saudskej Arábii konečne naživo vidieť, čo to znamená hrať naozajstný futbal. Z môjho pohľadu, najlepšie predvedenie formácie 3-5-2 v histórií futbalu."

Pátek 19.ledna 2024

Inter doslova smázl Lazio v semifinále italského superpoháru. Poprvé v historii se hraje Final Four, dějištěm je znovu jako loni Rijád a stejně jako loni, kdy Inter znemožnil AC, porazil Inter svého soupeře jednoznačně 3-0. Nerazzurri byli jednoznačně aktivnější, od samého začátku si vytvářeli velké množství šancí a jedinou vadou na kráse bylo jejich proměňování. Inter klidně mohl první poločas vyhrát o čtyři či pět branek, ale nakonec byl rád, že dal aspoň jednu. V druhém poločase pojistil výhru z penalty po faulu na Lautara spolehlivý Calhanoglu. Lautaro si branku nevstřelil, ve své největší šanci nastřelil břevno. Na konečných 3-0 upravil tváří v tvář v závěru zápasu střídající Frattesi. Na střelecké pokusy vyhrál Inter 23-5, na střelky na bránu 7-0. V pondělním finále na něj čeká Neapol, která stejným výsledkem ale po mnohem vyrovnanějším průběhu poslal zpět do Itále Fiorentinu.

Inter Milán vstupuje do nového formátu Supercoppy. Italský superpohár již není záležitost jednoho zápasu, ale utkávají se o něj čtyři celky. Včerejší první semifinále zvládla Neapol, která tak čeká na svého soupeře ve finále. O něm rozhodně právě dnešní duel mezi Interem a Laziem.

Zápas se odehraje až v daleké Saudské Arábii, což samo o sobě budí vášně. Beppe Marotta však situaci okomentoval slovy: "Je to určitě další motivace. Jak z finančního hlediska, protože to týmům umožňuje dostat peníze navíc, tak i proto, že se posiluje značka našeho fotbalového produktu v zahraničí. Budeme ale muset v pravý čas vyhodnotit dopady, které může takový turnaj mít na fyzickou zátěž hráčů," vysvětlil výkonný ředitel Interu. Finanční odměna za vítězství v Supercoppě v této sezóně by měla být kolem 8 mil. eur. Pro Inter tedy další motivace zabojovat o vítězství a dosáhnout na třetí triumf v superpoháru v řadě.

O lehký zápas ale nepůjde ani z hlediska síly soupeře. Tedy především té momentální. Tým trenéra Sarriho je v solidní formě, kdy vyhrál všech pět posledních zápasů. Poslední souboj, který nezvládli, je právě ten proti Interu v lize. V Říme s Nerazzurri před měsícem padli 0:2. Oba týmy budou večer téměř kompletní.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Sommer; Pavard, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro, Thuram

LAZIO: Provedel; Lazzari, Patric, Romagnoli, Marusic; Guendouzi, Rovella, Luis Alberto; Isaksen, Felipe Anderson, Zaccagni

FORZA INTER!

Čtvrtek 18.ledna 2024

Inter a Leicester dosáhly dohody o převodu Stefana Sensiho do Anglie. Podle zpráv Sky Sport činí cena černo-modrého záložníka podle výkonů a postupu Leicesteru v Premier League zhruba 2 miliony eur.

Sensi dal svůj souhlas, ale než bude možné provést převod, musí Leicester nejprve prodat.

Bývalý brankář Interu Sebastien Frey překvapil, když řekl, že Inter má tento měsíc šanci získat Karima Benzemu. Příchod vítěze Zlatého míče z roku 2022 označil za možný. Co ho k tomu vede?

Šestatřicetiletý francouzský útočník loni v létě odešel z Evropy do Saúdské Arábie, kde se upsal Al-Ittihadu na základě lukrativní tříleté smlouvy v hodnotě až 200 milionů eur čistého za sezonu. V saúdské Pro League začal poměrně dobře, když v 15 zápasech vstřelil devět gólů a připsal si pět asistencí. Jenže postupem času začal být se životem v Al-Ittihadu nespokojený a tento měsíc by rád klub opustil. Nedávno byl vyloučen z klubového tréninkového kempu v Dubaji a je silně spojován s přestupem do Manchesteru United.

"Benzema je ve sporu v Saúdské Arábií, na trhu by mohl být k dispozici už v lednu. Četl jsem a slyšel o Marottovi, který k jeho příchodu neřekl ano, ale ani ho nepopřel. Prioritou je odchod Sancheze, pokud opustí Inter, pak může být Benzema jednou z možností."

Alexisi Sanchezovi končí na konci této sezony smlouva s Interem a prozatím odmítl jakýkoli zájem ze Saúdské Arábie. Pokud by se situace změnila a chilský útočník by se v příštích týdnech rozhodl odejít, Nerazzurri by se mohli pokusit o Benzemu, i když je těžké si představit, že by dokázali zaplatit jeho mzdové požadavky.

Bývalý kapitán a dlouholetý brankář Interu Samir Handanovič je tipován za možného nástupce Cristiana Chivu na pozici hlavního trenéra juniorského týmu Inter Primavera. Podle portálu Calciomercato.com by toto mohla být Chivuova poslední sezóna. Rumun se chce zřejmě posunout dál a přijmout novou výzvou.

Bývalý hráč byl jmenován hlavním trenérem v červenci 2021 a během své první sezóny dovedl mladé Interisty k druhému místu. V současné době se po 17 zápasech ročníku 2023-24 nacházejí na čele tabulky, o bod před druhým AS Řím.

V případě, že Chivu skutečně odejde, je Handanovič označován za ideální náhradu. Devětatřicetiletý hráč pověsil rukavice na hřebík na konci sezony 2022-23 po jedenácti sezonách strávených mezi tyčemi Interu. Od té doby zůstal s Interem v úzkém kontaktu a v listopadu byl oficiálně jmenován brankářským skautem.

Calciomercato uvádí, že vedení klubu vidí v Handanovičovi dobré vůdčí schopnosti a případný Chivuův odchod by mohl urychlit plán, který se již delší dobu připravuje.

Buchanan - plachý Kanaďan předělaný na křídelníka

18/01/24 - Mchitarjan řekl o svém novém spoluhráči Buchananovi, že je to skvělý chlapík. Čtyřiatřicetiletý Armén ale hned přidal: "Je trochu plachý. Musí se naučit novou kulturu, nový styl hry, nový jazyk. A my mu musíme pomoci pochopit, co má dělat." Je zřejmé, že tak všichni hráči budou muset na integraci Buchanana do týmu pracovat. Naštěstí víme, že v týmu panuje skvělá atmosféra a neměl by to být problém. Odhalit nám samotného hráče zkusil jeho osobní agent.

Senkowski řekl, že první námluvy s Interem začaly už při mistrovství světa v Kataru. "Když se dozvěděl, že se o něj zajímá Inter, měl samozřejmě radost, ale jedno vám musím říct, Tajon není typem člověka, který by se pořád usmíval. Hraje s intenzitou a vášní, užívá si to, ale nemusí to být na něm poznat." Při těchto větách si člověk nemůže nevzpomenout na Denzela Dumfriese. Nizozemec hraje také na křídle.

Tajon Buchanan v hlavním městě Lombardie podepsal smlouvu na čtyři a půl roku a stal se tak prvním kanadským hráčem v Serii A. "První Kanaďan v Serii A? Je to výjimečný člověk, zlatý chlapec. Za svou zemi debutoval ve věku 19-20 let. Od mládí ušel dlouhou cestu. Tajon ví, jakou zodpovědnost má reprezentovat svou zemi v Serii A. Zasloužil si tuto příležitost, protože je to člověk, který vždycky pracuje. Myslím, že Inter ho podepsal i kvůli tomu, že má mentalitu hráče, který se chce stále zlepšovat a který se vždy snaží vydat ze sebe to nejlepší."

Jeho agent prozradil svůj názor na systém 3-5-2 v podání Simoneho Inzaghiho. "Je to pro něj ideální. Kariéru začínal jako útočník a pak jako křídlo. Z univerzity v Syracuse se přesunul do MLS. Jeho trenérem byl Bruce Arena, bývalý trenér USA, a ten ho donutil hrát jako křídlo. V Bruggách pak prokázal velkou všestrannost, právě proto, že hrál na této pozici, ale také jako obránce. Tajon je výbušný v útočné fázi a díky práci v posledních měsících se hodně zlepšil i v obranné fázi."


Středa 17.ledna 2024

Útočník Porta Mehdi Taremi se rozhodl, že na konci sezony přestoupí zdarma do Interu Milán, píše to Gazzetta dello Sport. Jednatřicetiletý íránský reprezentant se již dohodl s klubem na osobních podmínkách. Inter chtěl Taremiho již v létě, ale nakonec se rozhodl pro Arnautoviče, protože byl levnější. Hráč tak málem skončil v AC Milán, ale jednání zkrachovala až v den uzávěrky přestupů. Taremi proto zůstal v Portu. V létě mu končí smlouva a prodlužovat ji nehodlá. Nadále chce pokračovat v kariéře na nejvyšší evropské úrovni.

Pro Inter, který se snaží získávat hráče převážně zdarma, to tak byla skvělá příležitost. K dohodě došlo po několika týdnech jednání. Íránec dostane zatím neznámý podpisový bonus.

Úterý 16.ledna 2024

Vyhrát italský superpohár se nikdy nepovažovalo za něco důležitého. Na počátku to byl jen předsezonní zápas, který měl spíš udělat radost fanouškům než hráčům. Po té, co se ho nyní účastní hned čtyři týmy, a je kvůli tomu narušen průběh mnohem důležitější soutěže, Serie A, ztrácí tato soutěž na svém kreditu ještě víc. Všechny týmy dávají najevo, že se soustředí hlavně na ligu. Odměny je moc nezajímají.

Vítěz superpoháru si odveze 8 milionů eur, finalista 5 milionů. Poražení semifinalisté dostanou 1,6 milionu eur. Co z toho má vedení ligy? Od saudskoarabských pořadatelů dostane 23 milionů eur.

Italští fanoušci jsou nyní bez fotbalu. Do Rijádu jich poletí jen pár. Zajímavé je, že zatímco španělský superpohár hraný na stejném místě minulý víkend proběhl, turecký superpohár byl odvolán. Proč? Kvůli odporu fanoušků. Těm se totiž nelíbilo rozhodnutí nepovolit transparenty a dresy oslavující novodobého zakladatele země Mustafu Kemala Ataturka.

Přejít na stránku číslo:
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Fanklub Interu Milán
Přihlaste se do českého oficiálního fanklubu Cechia Nerazzurra a staňte se pravými fanoušky. Získejte dárky a řadu výhod jako je možnost získat vstupenky na zápasy a účastnit se společných výjezdů. Členství je roční a stojí 650 Kč pro seniory a 300 Kč pro juniory. Od 1.10.2020 je příspěvek dražší o 100 Kč / 4 eura. Letošní dárky od CCIC: Kosmetická taštička, gumový náramek, klíčenka a popsocket. Od Cechia Nerazzurra navíc propiska a plastová kartička s rozpisem zápasů v Serii A a ještě nějaké překvapení.
Více informací na cechianerazzurra.com, facebooku nebo na emailu.