Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 10.05.2021 

Bývalý útočník Paolo Di Canio by přijal snížení platu, aby Interu pomohl finančně: "Je zapotřebí zdravého rozumu." Prezident Interu Steven Zhang se dnes setkal s hráči a požádal je, aby se vzdali dvouměsíční mzdy. Podle zpráv z Itálie by klub ušetřil 25 mil. eur v hrubém, pokud by všichni souhlasili se snížením platů, což by Interu finančně pomohlo.

"Určitě bych si snížil plat, pokud má klub problémy, je férové mu pomoci," řekl Di Canio pro Sky Sport Italia. "Fotbalisté jsou privilegovaní a vydělávají spoustu peněz. Je škoda, že to přichází zrovna v sezoně, kdy získáte Scudetto, ale já bych to přijal. Je nutný zdravý rozum."

Inter zrušil tiskovou konferenci Antonia Conteho před středečním zápasem s AS Řím. Informace se objevila poté, co vyšlo najevo, že prezident Steven Zhang se setkal s hráči a požádal je o vzdání se dvou měsíčních platů.

Conte se od zisku titulu předzápasové tiskové konference ještě nezúčastnil. Tiskovou konferenci přenechal svým asistentům před soubojem se Sampdorií a s médii nebude mluvit ani před středečním zápasem s AS Řím. Na dnešním setkání s prezidentem Zhangem údajně nebyl a není jasné, zda se i jeho bude týkat snižování platu.

Podle FcInternews.it byla Conteho tisková konference zrušena kvůli tomu, aby se zabránilo šíření spekulací o záležitostech mimo hřiště. Trenér poskytne rozhovor pouze klubové televizi Inter TV.

Kouč se má se Zhangem setkat v příštích týdnech, aby prodiskutoval svou budoucnost v klubu. Smlouva mu vyprší v červnu 2022. Otázkou je, jestli bude chtít ještě rok pokračovat, pokud by se prodal některý z nejlepších hráčů.

Podle Sky Sport Italia prezident Interu Steven Zhang požádal hráče, aby se vzdali dvouměsíční mzdy a finančně svému zaměstnavateli pomohli. Stejně jako mnoho jiných fotbalových klubů v Evropě i Inter čelí finanční krizi a to hlavně kvůli pandemii COVID.

Setkání mělo trvat 45 minut a neúčastnil se ho trenér Conte. V následujících dnech by se vedení klubu mělo setkávat s hráči individuálně. Klub hráčům vyplatí prémie za titul, ale potřeboval by, aby se vzdali pravděpodobně platu za květen a červen. Na konci června končí fiskální rok a klub do té doby potřebuje mít finance v pořádku.

Viceprezident Javier Zanetti minulý týden přiznal, že klub má vážné finanční problémy, zatímco Beppe Marotta tvrdil, že klub bude spoléhat na svědomí hráčů. Odmítl, že by po nich ale chtěl, aby se vzdali svých bonusů za získání titulu.

Ředitel Interu Beppe Marotta ujistil, že klub po hráčích nebude vyžadovat, aby si dobrovolně nechali snížit platy. Bude ale apelovat na jejich svědomí. S hráči si domluví individuální schůzky, kde jim společně s majiteli vysvětlí rozsah finančních problémů způsobené pandemií. "Nic nenařizujeme. Bonusy za scudetto budou vyplaceny, klub dohody uznává," řekl ředitel.

Inter v tom ale není sám. "Současný fotbalový model je neudržitelný. Náklady se neustále zvyšují a tvoří nám okolo 70–80 procent příjmů. Jakákoli společnost by byla v takovéto situaci blízko ke kolapsu. Jsme v situaci, kdy máme určité náklady a nejisté příjmy. Není to chyba nikoho, tato pandemie měla katastrofický dopad na celý fotbalový svět. Klub za posledních několik let investoval stovky milionů, pak přišla globální pandemie a my s tím nic nezmůžeme."

Znamená to, že fanoušci Interu nemohou v létě očekávat žádné nové podpisy? "Tento tým zaslouženě vyhrál Scudetto, takže to znamená, že má kvalitu. Cílem velkého klubu je vždy se posílit, ale na to teprve přijde řada. Teď jsme tu, abychom oslavili Scudetto, mimořádný úspěch hráčů a zaměstnanců. O budoucnosti klubu budeme v klidu diskutovat později."

"Myslím, že Mourinho si vybírá týmy, které nemají kvalitu odpovídající jejich ambicím. Vidět ho zpět v Itálii bude určitě zábava," řekl Massimo Moratti pro Radio Deejay. "Předtím, než jsem ho přivedl, mi připomínal Helenio Herreru. Jsem si jistý, že v AS Řím dostane dostatek prostoru bez neustálého tlaku dostat tým co nejrychleji na vrchol. Myslím, že udělá něco překvapivého."

"Lidé si představují Mourinha, že je jako ve válce proti všem a všemu, ale v šatně byl fenomenálním profesionálem. Když nám jednou před přestávkou vyloučili Sneijdera, šel jsem do šatny. Očekával jsem naprostý chaos, vztek na rozhodčího, ale on byl naprosto klidný, v šatně vládlo neuvěřitelné ticho. Nakonec jsme vyhráli."

"Superliga? Podobný nápad mi před mnoha lety navrhla skupina nových manažerů, kteří projekt studovali, ale shledal jsem to příliš elitářským. Ne, nepodepsal bych ho," řekl bývalý majitel a prezident klubu.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy