Mistři Itálie 2023/24

CAMPIONI D'ITALIA LIVE

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 02.06.2021 

Inter poletí v létě do Ameriky. V Orlandu se zúčastní Florida Cupu 2021. Jedná se o přípravný turnaj, na kterém budou hrát čtyři týmy. 25.července se Inter střetne s Arsenalem Londýn, v druhém zápase bude hrát Everton proti kolumbijskému celku Millonarios. Vítězové poměří síly ve finále 28.července. Ve stejný den se utkají i poražení o bronzovou medaili. Hrát se bude na Camping World Stadium, který má kapacitu 65 tisíc míst.

"Nemohli jsme být šťastnější, když jsme během našich oslav scudetta přidali do našeho tréninkového plánu dva zápasy na Floridském poháru" řekl generální ředitel Beppe Marotta pro web Inter. "Celý klub je nadšený z cesty do Orlanda a těší se na některé těžké zápasy. Touží oslavovat s našimi americkými fanoušky."

Kondiční trenér Antonio Pintus, který byl v posledních dvou letech v Interu po boku Antonia Conteho, se vrací do Realu Madrid, kde bude součástí týmu Carla Ancelottiho.

V nominace na Mistrovství Evropy 2021 je 8 Interistů. Roberto Mancini bere do Squadra azzurry mladého Alessandra Bastoniho, Nicola Barellu a Stefana Sensiho. Místo nezbylo na univerzála Danila D'Ambrosia. Chorvaté se neobejdou bez Marcela Brozoviče a Ivana Perišiče. Také o nominaci Romelu Lukaka do výběru Belgie nebylo pochyb. Dánsko bude reprezentovat Christian Eriksen a nizozemskou obranu bude řídit Stefan de Vrij. Ve slovenském dresu nebude chybět Milan Škriniar.

Romelu Lukaku si pochvaluje dobrý přátelský vztah s rapperem Jay-Z, se kterým spolupracuje od roku 2018.

"Hudba je nejlepší způsob, jak se vypořádat s obtížemi, kterými jsem si v životě prošel. Je to pro mě nesmírně důležité. Není to jen koníček, je to moje součást."

"Jay-Z? Máme skvělý vztah. To on mě naučil, jak zůstat na vrcholu a jak se stát vítězem. Pamatuji si, když mi řekl, že pokud si myslím, že je přestup do Interu krokem, který mi pomůže dosáhnout vítězství, ať nad ničím nepřemýšlím. Během první sezóny jsme byli blízko k velkému úspěchu, ale nakonec se to nepovedlo. Tento rok jsme díky tvrdé práci, trpělivosti a obětavosti získali Scudetto a já si potvrdil že měl Jay pravdu."

"Jakmile jsme se oficiálně dozvěděli, že jsme získali Scudetto, okamžitě mi volal a blahopřál mi. Jsem rád, že ho mám u sebe a můžu s ním kdykoliv mluvit."

Vedení italské ligy vyhlašovalo nejlepší hráče Serie A sezony 2021/21. Celkově nejlepším hráčem byl zvolen náš útočník Romelu Lukaku. Belgický reprezentant si zapsal 24 gólů a 9 přihrávek. Další ocenění pro hráče Interu přišlo v kategorii nejlepší záložník, kde vyhrál Nicolo Barella.

Nejlepším útočníkem byl zvolen Cristiano Ronaldo z Juventus, nejlepší střelec soutěže s 29 brankami. Nejlepším obráncem možná pro nás trochu překvapivě Cristian Romero z Bergama (loni vyhrál Stefan De Vrij) a nejlepším brankářem Donnarumma z AC Milán. To je asi větší překvapení, protože Samir Handanovič (předloňský vítěz kategorie) měl stejně jako on 14 čistých kont a hlavně průměr obdržených branek pod jednu na zápas.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy