Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 20.10.2021 

20/10/21 - Inter si naprosto zaslouženě připsal do tabulky základní skupiny D Ligy mistrů tři body. Ve třetím kole soutěže Nerazzurri porazili ve skupině D na San Siru Šeriff Tiraspol 3:1. Poté, co úžasný úvodní gól Edina Džeka dočasně anuloval Sebastien Thill, rozhodli o vítězství týmu trenéra Simoneho Inzaghiho Arturo Vidal a Stefan de Vrij. "Podali jsme výkon, který jsme potřebovali," prohlásil po zápase kouč Inzaghi. "Přijeli sem rozjetí a my jsme věděli, že to bude těžký zápas."

Arturo Vidal o sobě dal v klíčovém okamžiku střetnutí Interu se Sheriffem více než vědět. Záložník se objevil na hřišti a krátce poté, co se moldavský celek dostal zpět do vedení, vrátil domácím vedení a zajistil, že se Inter na San Siru dostal na vítěznou vlnu v Lize mistrů a nyní má ve skupině čtyři body. Vidal, který po návratu od reprezentace z Jižní Ameriky, vynechal zápas proti Laziu, byl odpočatý a na Meazze se předvedl velmi slušným výkonem.

Arturo popsal zápas pro Inter TV: "Toto vítězství jsme potřebovali. Tyto tři body nám dodávají sebevědomí pro naši cestu Ligou mistrů a také pro nedělní zápas s Juventusem. Musíme takhle tvrdě pracovat dál, abychom si vedli stále lépe a lépe. Svůj gól rozhodně věnuji své dceři Elisabettě. Slíbil jsem jí to před zápasem. Sleduje mě při zápasech za Chile a jsem rád, že jsem jí udělal radost. Těší mě také, že ode mě fanoušci tolik očekávají. Vždycky se snažím odevzdat všechno a tvrdě pracovat. Dnes jsme předvedli skvělý výkon. Bylo strašně důležité, že jsme se odrazili ode dna."

Byl to nezapomenutelný večer pro Stefana de Vrije, protože se podílel gólem na výhře Interu 3:1 nad Šeriffem Tiraspol ve 3. kole Ligy mistrů 2021/22. Obráncův zásah ve druhém poločase, který byl pro Inter třetí důležitou trefou večera, byl jeho prvním gólem v evropských pohárech a pomohl Nerazzurri k prvnímu vítězství v Lize mistrů v této sezoně.

"Bylo to pro nás jako finále a myslím, že to bylo znát i z toho, jak jsme k zápasu přistoupili," začal 29letý hráč. "Zoufale jsme toužili vyhrát, a to se nám také podařilo. Měli jsme spoustu přímých kopů a máme pár skvělých střelců - dnes jsme tyto příležitosti využili a vstřelili dva góly ze standardních situací. Chci poděkovat Denzelovi za asistenci. I to byl klíčový moment zápasu. Dnešní výsledek si užijeme a pak se začneme soustředit na další zápas s Juventusem."

Edin Džeko nádherným volejem levou nohou poslal Inter do vedení proti Šeriffu v zápase, který Nerazzurri vyhráli 3:1. Devítka, která má v tomto ročníku na kontě již sedm gólů, si v rámci skvělého výkonu připsala také asistenci pro Artura Vidala.

Inter se zoufale snažil prolomit svou střeleckou prázdnotu v Lize mistrů, přičemž samotný Džeko v elitní evropské klubové soutěži neskóroval od roku 2018. Bosňan po zápase promluvil pro Sky Sport: "Byli jsme naštvaní, protože jsme si v Římě zasloužili mnohem víc, ale když prohrajete důležitý zápas, je důležité se hned zvednout a udělat to, co jsme udělali dnes. Hráli jsme dobře od první minuty a to bylo klíčové vzhledem k tomu, že jsme měli ve skupině jen jeden bod.

"Stále jsme na dobré cestě. Byl to zápas, ve kterém jsme mohli vypadnout. Mají šest bodů a nikdo to nečekal, ale ukázali, jak nebezpeční umí být z protiútoků. Celkově jsme si vedli dobře a vítězství jsme si zasloužili. Co se týče mého gólu, někdy člověk nevyužije snadné šance a vstřelí těžší. Důležité je se trefit mezi tyče a vybojovat tři body. Inter je stále silný tým, jen musíme inkasovat méně gólů. Je škoda, že jsme dnes po takovém výkonu znovu inkasovali. Přesto se zlepšujeme a v každém zápase se nám daří lépe."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy