Mistři Itálie 2023/24

CAMPIONI D'ITALIA LIVE

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 28.10.2021 

Steven Zhang: “Zisk titulu bol dôkazom že s odhodlaním a snahou je možné prekonať všetky prekážky a vďaka komunikácií a spolupráci je možné obísť aj kulturálne bariéry. Chcem preto poďakovať všetkým ženám a mužom Interu, hráčom a hráčkam, celému trénerskému tímu, zamestnancom a vedeniu klubu. S hrdosťou sme prvá záhraničná spoločnosť ktorá so svojim klubom dokázala vyhrať Scudetto. Tento veľký úspech len potrvdzuje videnie, snahu a financie ktoré sme tomuto klubu venovali od kedy sme Inter v roku 2016 zakúpili.”

“Od nášho príchodu sa toho v klube veľa zmenilo, a to nie len čo sa týka výsledkov na ihrisku, kde Inter opäť patrí medzi špičkové tímy. Klub sa stal viac medzinárodným, viac dynamickým a omnoho viac spojený so svojimi fanúšikmi. Klub má novú centrálu, v srdci modernej časti Milána, všetky priestory kde sa vykonávajú jednotlivé športové činnosti boli výrazne zväčšené a modernizované, natoľko že v súčasnosti ich môžeme zaradiť medzi najlepšie na svete.”

V porovnaní s minulou sezónou sme po 10tich zápasoch na tom bodovo rovnako: 21 bodov. Aj vtedy viedol tabuľku mestský rival AC Milan, no jeho náskok bol len o 5 bodov, tento rok to je 7 bodov na ktoré môže siahnúť aj Neapol, pokiaľ vyhrá dnešný zápas.

Všetci vieme, ako to minulý rok napokon dopadlo.

28/10/21 - Spider-Man D'Ambrosio se vrátil ve velkém stylu, když na hřišti Empoli předvedl všechny své nejlepší vlastnosti, vstřelil gól a zablokoval na brankové čáře gólovou střelu soupeře, což připomnělo květen 2019. Oslavu branky směřoval k Dumfriesovi: "Jsou hráči, pro které může být těžké se usadit, protože právě přišli, ale my tady nemyslíme na já, ale na my."

Když si Federico Dimarco oblékne dres Interu, nikdy nezapomene na dobu, kdy byl jako každý jiný fanoušek na tribuně a fandil Interu. Proto je pro něj jednoduše velkou událostí, když se mu podaří rozvlnit síť za svůj klukovský klub. Svůj druhý gól v sezoně si připsal v zápase s Empoli, kdy přesným zakončením levou nohou zpečetil výsledek utkání. Obránce byl také blízko k tomu, aby zdvojnásobil svůj počet gólů, o čemž po zápase poznamenal: "Málem jsem dal druhý gól, kéž by to tam spadlo. Jsem opravdu vděčný Lautarovi Martinezovi za jeho skvělou asistenci."

Reprezentovat Nerazzurri nepřestává být pro Dimarca radostí: "Inter pro mě znamená celý svět, je to můj domov už od dob, kdy jsem působil v mládežnickém týmu. Proto je výjimečné, že se mi dostává takového uznání a lásky od fanoušků. Vložil jsem do toho srdce a duši, abych se dostal tam, kam jsem se dostal."

"Bojovali jsme na venkovním hřišti proti špičkovému týmu, který v této sezoně porazil Juventus. Bylo dobré, že jsme zápas ve druhém poločase dotáhli do vítězného konce a zpečetili tři body. Stále jsme byli mrzutí z remízy s Juventusem."

Nicolo Barella má na svém kontě 100 startů za Inter, kterých dosáhl v utkání Serie A proti Empoli. Čtyřiadvacetiletý Ital má na kontě 73 zápasů v Serii A, 8 v Coppa Italia, 13 v Lize mistrů a 6 v Evropské lize. Jeho gólová bilance čítá 5 zásahů v italské lize a po jednom v ostatních třech soutěžích.

Záložník debutoval v Interu 26. srpna při výhře 4:0 nad Lecce v Serii A, zatímco v Lize mistrů nastoupil jen o několik dní později proti pražské Slavii. Barella hrál klíčovou roli při zisku scudetta v sezoně 2020/21, když v 36 ligových zápasech nastřílel tři góly. Jeho skvělé výkony vyvrcholily získáním ocenění pro nejlepšího záložníka Serie A.

Do řad Nerazzurri přišel v roce 2019 po angažmá v Cagliari a Comu a od té doby se pravidelně objevuje v reprezentaci, což se projevilo i na úspěchu Itálie, s kterou vybojoval zlato na EURU 2020.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy