Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 03.11.2021 

Inter uvažuje o tom, že Ivanu Perišičovi nabídne novou smlouvu. Chorvat byl přitom dlouho nechtěným hráčem, který neodešel jen kvůli tomu, že se nenašel kupec ochotný splnit finanční požadavky černomodrých. Mnoho fanoušků bude souhlasit s tím, že Perišić se často nedokázal prosadit a být stejně konzistentní v klubu tak jako když reprezentuje svou zemi. Ještě více fanoušků pak bude souhlasit s tím, že Perišić teď hraje za Inter tak dobře, jako nikdy předtím a to je v Inter už šestou sezonu. Rok dokonce hostoval v Bayernu a sezona se mu zde velmi povedla.

Perišić se po návratu zpočátku pod vedením Conteho snažil přizpůsobit roli křídla, nějakou dobu mu to trvalo, ale nyní se zdá, že už ji zcela ovládá. Efektivní v útoku i obraně a schopný hrát novou roli ve věku 32 let, inspirativní pro ostatní spoluhráče. Interu by mohl výrazně chybět, pokud by v létě odešel pryč.

Andrea Ranocchia znovu dokázal, že je důležitým členem týmu. Klíčový muž v šatně a zároveň cenný náhradník. Andrea Ranocchia by nyní mohl být konečně bez výhrad oslavován. Zvláště po té, si v týmu zažil i daleko horší období. Zdá se, že bývalý obránce Bari stárne jako dobré víno, což je skvělé vidět. Italský 33letý stoper plní své povinnosti univerzálního veterána s opravdovým nadhledem a důkaz byl k vidění v neděli proti Udinese. Zápas odehrál celý.

Stefano Sensi je zpět, prozatím. Křehký záložník zažívá období, kdy ho trenér může využívat. Pokud by se jeho stav podařilo udržet, mohl by být hlavolam v záloze. Sensiho role v sestavě Nerazzuri se zdá být nejefektivnější, když roli tvůrce vykonává sám. Christian Eriksen se snažil plnit tuto roli loni podobným způsobem, letos v ní zatím tápe Hakan Calhanoglu. V současném systému je však Sensi nejlepším spojovacím prvkem mezi zálohou a útokem, kde může být partnerem Barelly a Brozoviče. Pokud dokáže využít svou příležitost a zůstane zdravý, bude doslova létat. Pokud však znovu přijde zranění pokračovat, může vedení klubu dojít trpělivost a ocitne se na seznamu k prodeji.

Joaquin Correa byl v neděli odpoledne na San Siru do velké míry nevýrazný. Pomalý rozvláčný a vlažný výkon se však po hodině hry proměnil natolik, že se stal hrdinou zápasu. Dvěma přesnými trefami rozhodl zápas a zajistil Interu tři body.

Nezapomínejme, že tento hráč přišel v létě do nového týmu, který je lepší než ten, kde působil předtím. Na začátku měl problémy s kondicí. Teď má na kontě čtyři góly, které dal v sedmi startech. Pokud se naučí ovlivňovat zápasy pravidelněji během celých 90 minut, může pro Inter důležitým faktorem v celé sezoně.

Stadion Sheriff je nedobytná tvrz. Nejenže doma posledních 11 zápasů místní klub vyhrál, ale prakticky na domácím hřišti ani neinkasuje. Důkazem je i první zápas skupiny LM, ve kterém moldavský klub přemohl Šachtar 2:0. Inter potřebuje 3 body, aby svého dnešního soupeře v tabulce předskočil. Kromě Eriksena budeme kompletní. Domácím chybí trojice Nikolov, Yansane a Kyabou.

Pravděpodobné sestavy (Sky):

SHERIFF: Celeadnic; Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano; Addo, Thill; Traorè, Kolovos, Castaneda; Yakhshiboev

INTER: Handanovič; Škriniar, De Vrij, Dimarco; Darmian, Barella, Brozovič, Vidal, Perišič; Džeko, Lautaro

Tréner Sheriffu Tiraspol: "Bude to úplne odlišný zápas v porovnaní stým z pred dvoch týždňov. Vytvorili sme strategickú taktitu na základe prvého zápasu. Sme veľmi dobre pripravení."

Fabrizio Romano (Sky Sport): "Potvrdené: ako sme už spomínali, Barella v priebehu týždňa podpíše novu zmluvu s Interom a bude buducím kapitánom. Teraz sa Inter intenzívne sústreďuje na novú zmluvu pre Brozovića: sú potrebné nové jednania s jeho agentom, ale prevláda optimizmus. Inter taktiež zvažuje ponuku o novej zmluve pre Perišića, ktorý túto sezónu príjemne prekvapuje a milánsky klub by ho nerád stratil zadarmo.”"

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy