Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 13.12.2021 

13/12/21 - Inter jasně porazil v 17.kole Serie A Cagliari 4:0 a vyhoupl se na první místo tabulky Serie A. Trenér Simone Inzaghi byl samozřejmě spokojený. Hráče chválil nejenom za tento zápas. "Na špičku jsme ztráceli sedm nebo osm bodů, ale rozdíl jsme dohnali." Na konci rozhovoru mluvil i o Lautarovi a o jeho již druhé neproměněné penaltě.

Svůj ligový debut za A tým Interu si včera odbyl Mattia Zanotti. 18letý mladík z naší Primavery byl již několikrát v předchozích zápasech povolán na lavičku Interu, nyní se dokonce dočkal možnosti okusit atmosféru utkání Serie A přímo na hřišti. Do utkání nastoupil v 82.minutě, když nahradil Ivana Perišiče a klidně si hned mohl připsat asistenci, když přiťukl míč Alexisovi Sánchezovi, který však nastřelil pouze břevno.

"Nemůžu najít ta správná slova, kterými bych tento večer popsal. Chtěl bych moc poděkovat trenérovi a mým spoluhráčům za tuto šanci. Debut přímo na San Siru byl o to výjimečnější. Vždycky jsem s obdivem sledoval Javiera Zanettiho. Samozřejmě jakákoliv srovnání s ním nepřipadají v úvahu, ale bylo skvělé obléct si stejný dres, jaký nosil právě on."

"Svůj debut bych rád věnoval své rodině, mé přítelkyni a všem přátelům. Když jsem nastupoval na hřiště, myslel jsem právě na ty, kteří při mně celou tu dobu od dob v Brescii až po teď stáli. Jsem všem tak vděčný."

"Než jsem nastoupil, tak mi Inzaghi pouze řekl, ať se uvolním a jsem sám sebou."

Klopp po losu osmifinále LM: "Musel jsem čekat 54 let, abych si poprvé zahrál na San Síru a teď to bude podruhé za tři měsíce. To je dobrá zpráva. Ale je to samozřejmě těžký los."

"Sancheze a Džeka pochopitelně dobře známe. Lautaro je asi jeden z nejvíce zajímavých útočníků na světě. Inzaghi je tu první rok, loni byl Inter šampion. Bude to zápas hodný Ligy mistrů."

Los Ligy mistrů se musel v Nyonu kvůli chybě opakovat. Zatímco v tom prvním dostal Inter Ajax Amsterdam, v tom druhém už takové štěstí neměl. V únoru se v osmifinále soutěže postaví anglickému Liverpoolu.

První zápas se bude hrát v Miláně ve středu 16.února 2022 od 21 hodin, odveta pak v úterý 8.března na Anfield.

Inter se potkal v evropských pohárech s Liverpoolem dvakrát a ze čtyř klání pouze jednou vyhrál a třikrát prohrál. V roce 1965 v PMEZ v Anglii prohrál 1-3, ale na San Siru dokázal slavně vyhrát 3-0, první dva góly dal v úvodních deseti minutách, a postoupil do finále. To se hrálo na "neutrální" půdě v Miláně a Inter v něm obhájil loňský titul a podruhé v historii získal trofej pro vítěze PMEZ.

Druhý souboj se odehrál těsně po oslavách 100 let od založení klubu na jaře 2008 v Lize mistrů, Inter v Liverpoolu prohrál 0-2, když od 30.minuty hrál bez sporně vyloučeného Materazziho, který si nevěděl rady s Torresem. Inter dostal dvě branky až v závěru utkání. To už byl bez zraněného stopera Cordoby. Druhý důležitý stoper Walter Samuel do zápasu kvůli zranění ani nenastoupil. Doma pak bez těchto dvou základních stavebních kamenů obrany prohrál 0-1 a vypadl. Stejně jako v této sezoně se jednalo o osmifinále.

Çalhanoglu po zápase: “Som naozaj hrozne štastný že som tu. Som na seba hrdý že som toho dosiahol, ale chcel by som predovšetkým poďakovať spoluhráčom pretože mi neustále pomáhajú aby som mohol byť v tíme dôležitý. Vedia o mojej kvalite tak ako ja viem o ich, preto odovzdávam na ihrisku vždy pre nich a pre klub všetko. Ďakujem aj fanúšikom ktorí ma neustále podporujú. Vždy to budem opakovať, je mi cťou byť hráčom Interu. Čo sa týka penalt, netreba robiť okolo toho divadlo, jediné na čom záleží je klub, nedať penaltu sa môže stať aj mne.”

Ultras během zápasu proti Cagliari připomněli dlouholetého činovníka, oddaného fanouška Interu a právníka Peppina Prisca. Na tribuně Curva Nord rozvinuli jeho velkou podobiznu a transparent, vyzývající ke vstřelení gólu.

Giuseppe Prisco se narodil před 100 lety 10.prosince 1921 a před 20 lety na den přesně, kdy se hrál tento zápas, zemřel.

V 18 letech se přihlásil do armády a ve druhé světové válce se účastnil jako poručík praporu L'Aquila 9. alpského pluku 143. roty italského tažení do Ruska. Získal stříbrnou medaili za vojenskou statečnost - ve svém praporu byl ze 159 navrátivších se alpských vojáků jedním z pouhých tří přeživších důstojníků.

Členem Inter se stal v roce 1946, od roku 1949 byl sekretářem, od roku 1950 radním a nakonec od 23. července 1963 viceprezidentem. V této funkci působil až do roku 2001, kdy zemřel na infarkt. Inter zbožňoval. V době, kdy byl manažerem Interu, získal tým šest ligových titulů, dva Poháry mistrů, dva Interkontinentální poháry, tři Poháry UEFA, dva Italské poháry a italský Superpohár. Za více než půlstoletí klubového života Peppino Prisco vždy s láskou sledoval svůj tým a každou událost komentoval s břitkou ironií. Proslulé jsou zejména jeho vtipy na adresu městského rivala AC Milán, ale i Juventusu.

Slavné jsou jeho citáty: "Když si podám ruku s fanouškem Milána, umyji si ruce, když si podám ruku s fanouškem Juventusu, spočítám si prsty."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy