Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 06.02.2022 

Italský tisk vyzdvihl špatné střídání Simoneho Inzaghiho a označil výkon Samira Handanoviče za trapas při prohře Interu v derby s Milánem (2:1). Nerazzurri se ujali vedení po 38 minutách zásluhou Ivana Perišiče, ale dva rychlé góly Oliviera Girouda v 75. a 78. minutě zajistily tři body svěřencům Stefana Pioliho, kteří nyní v ligové tabulce zaostávají za svým meziměstským rivalem o jediný bod.

Corriere dello Sport měl pocit, jako by Inzaghiho střídání způsobila, že Inter přestal mít zápas pod kontrolou, a Handanovičův výkon také zkritizoval. Tuttosport poznamenal, že Handanović udělal velmi vážnou chybu pro význam, který by mohla mít v boji o titul. Turínské noviny také poznamenaly, že Inzaghiho práce se v prvním poločase vyplatila, ale tým propadl kvůli zahlcení událostmi.

Arrigo Sacchi nebyl nadšený z taktických rozhodnutí Interu při včerejší prohře 1:2 v derby s Milánem. Nerazzurri se ujali vedení po půlhodině hry zásluhou Ivana Perišiče a kontrolovali hru, dokud Olivier Giroud dvěma góly během tří minut zápas neotočil. V rozhovoru pro deník La Gazzetta dello Sport Sacchi se svěřil se svými poznatky.

"Inter udělal přesně to, co dělají všechny italské týmy, jakmile se dostanou do vedení. Místo toho, aby se snažili o knockout, starají se o řízení hry, zpomalují tempo. To není dobré. Musíte útočit a mít odvahu po celých 90 nebo více minut."

Upozornil také na význam Brahima Diaze pro včerejší výhru Rossoneri. "Díky Diazovi byl AC Milán postaven na nohy a Brozovič byl nucen běhat za soupeřem, místo aby ho Kessie stíhal. Diaz byl rozestaven ve středu hřiště, v poslední třetině hřiště, a byl nepříjemný, protože dostával míč do nebezpečných pozic."

Na závěr Sacchi vyzdvihl, kteří hráči na něj během zápasu udělali největší dojem. "Nechápu, proč Inter takhle polevil v tlaku. Giroud rozhodl zápas minimálně stejně jako Maignan. Pro mě byl nejlepší brankář."

Použití VAR v Serii A se opět stalo horkým tématem po zdánlivě nejednotných rozhodnutích v zápasech AS Řím - Janov a Inter - AC Milán.

V prvním utkání vstřelil v závěru Nicolo Zaniolo důležitý gól, ale zrušil mu ho VAR kvůli faulu Tammyho Abrahama. Anglický útočník se při pokusu o přeskočení hráče omylem postavil na nohu Johana Vasqueze, což rozhodčí posoudil jako nedovolený zákrok a Zaniolův gól odvolal.

O více než 300 kilometrů severněji v Miláně došlo během Derby della Madonnina k velmi podobné situaci při vyrovnávacím gólu Oliviera Girouda. Francouz tvrdě vrazil do Alexise Sancheze a srazil ho k zemi. Tím získal pro svůj tým míč a byl to právě on, kdo akci se štěstím zakončil. Sražení na zem nebylo posouzeno jako faul, což ostře kontrastuje se zákrokem v předchozím zápase. Tam šlo o omyl, tady o úmyslný atak. Branky měly platit obě nebo žádná.

Samir Handanović po zápase: “Dnes si za vše můžeme sami. Neřekl bych, že tento zápas AC Milán vyhrál, spíše si tento zápas Inter sám prohrál. Měli jsme hru pod kontrolou, hráli jsme dobře a drželi jsme je na jejich polovině. Ve druhém poločase jsme více čekali na naše šance z protiútoků, jenže jsme ztratili příliš mnoho míčů a posléze byli potrestáni. Posledních 15 minut bylo opravdu hodně špatných. Do té doby to však byl Inter, jakým chceme být.”

“Vždy, když brankář inkasuje, tak mohl něco udělat lépe.” Reagoval Handa na druhý Giroudův gól, když slovinskému brankáři podjel míč pod rukou.

Právě za tuto obdrženou branku je náš kapitán hodně kritizován jak ze strany fanoušků, tak i dnes ze strany médií. Některé známé italské deníky dokonce píší, že tato Handova chyba může v konečném zúčtování stát Inter titul.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy