Mistři Itálie 2023/24

CAMPIONI D'ITALIA LIVE

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 19.04.2022 

Joaquín Correa má za sebou těžký start do roku 2022, ale při ohledu do kronik je zřejmé, že by se mohl stát hrdinou zítřejšího semifinále Coppa Italia proti AC Milán. Sedmadvacetiletý argentinský útočník má v této sezóně problémy se stabilní minutáží, protože ho trápí svalové zranění i problémy s podkolenní šlachou. Jeho poslední gólový příspěvek přišel v listopadu při vítězství 3:2 nad Neapolí a minulý týden při výhře 3:1 nad Spezií toho moc nepředvedl.

Přesto ale minulost ukazuje, že Correa ví, jak Milánu ublížit. Utkal se s ním v minulosti jedenáctkrát, což je vedle Atalanty jeho nejčastější soupeř, a v těchto zápasech vstřelil pět branek. Jedním z nich bylo druhé semifinále Coppa Italia s Laziem, které odehrál pod vedením Simoneho Inzaghiho v sezoně 2018-19.

Correa bude jistě snít o tom, že v zítřejším utkání tento výkon zopakuje, stane se hrdinou a konečně se bude mít v dresu Interu zase čemu smát.

19/04/22 - AC Milán a Inter v této sezoně stále bojují o domácí double a novinář Richard Hall považuje derby v rámci Coppa Italia za rozhodující zápas sezony.

19/04/22 - Simone Inzaghi se před semifinále Coppa Italia proti milánským rivalům cítí sebevědomě. Nerazzurri se večer na Stadio Giuseppe Meazza utkají s Rossoneri ve druhém semifinále Coppa Italia, což bude jejich čtvrté Derby della Madonnina v této sezóně. První duel skončil 0:0, takže obě strany budou doufat, že se jim podaří urvat výhru, aniž by zápas dospěl do prodloužení.

Inter usiluje o prodloužení smlouvy s Milanem Škriniarem, aby odrazil zájem z Premier League. Sedmadvacetiletému slovenskému střednímu obránci vyprší smlouva s Nerazzurri v roce 2023, a tak je nutné přiložit pero na papír na prodloužení smlouvy již nyní, aby se předešlo možnému odchodu v příští sezóně. Škriniar je pro Simoneho Inzaghiho klíčovým hráčem a je jasné, že bude i v příštích letech oporou jeho obrany.

Jak upřesnil portál Calciomercato.com, Inter chce se Škriniarem prodloužit smlouvu do roku 2027 a stanovit jeho plat na přibližně 5 milionů eur čistého za sezonu. Doufá, že tím odvrátí nebo alespoň získá lepší pozici, aby se mohl vypořádat se zájmem z Premier League. V příštích týdnech se generální ředitel Interu Beppe Marotta a sportovní ředitel Piero Ausilio znovu setkají se Škriniarem a budou se snažit uzavřít dohodu. Sám hráč si přeje prodloužit svůj pobyt v hlavním městě Lombardie, a tak se neočekávají žádné velké překážky.

Šesti hráčům vyprší na konci sezóny smlouva s Interem, ale třem z nich budou nabídnuty nové smlouvy. Nerazzurri chtějí v létě trochu protřepat kádr Simoneho Inzaghiho, aby mu dali k dispozici konkurenceschopnější tým, který by mohl bojovat v Lize mistrů a potvrdit růst týmu v posledních letech. Někteří z těch, kterým končí smlouvy, prokázali svou hodnotu pro Inter při výhře 3:1 nad Spezií.

Jak upřesnil portál Calciomercato.com, Inter plánuje prodloužit smlouvy se Samirem Handanovičem, Danilem D'Ambrosiem a Ivanem Perišičem, trojicí hráčů, kteří patřili k nejlepším při včerejší pohodlné výhře nad Spezií. Jinak je tomu v případě Andrey Ranocchii, Aleksandara Kolarova a Matiase Vecina, kteří klub opustí na konci června.

Handanović odehrál při včerejší výhře dobrý zápas, když si připsal klíčový zákrok po chybě Perišiče na začátku zápasu. Chorvat si to vynahradil dalším skvělým výkonem, což se povedlo i D'Ambrosiovi.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy