Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 20.04.2022 

Legenda Serie A, Adriano, byl včera spatřen na zápase Interu proti AC Milán v semifinále italského poháru Italia, které vyhráli svěřenci Simoneho Inzaghiho. Adriano strávil u Nerazzurri pět let a ve 177 zápasech vstřelil 74 gólů. Vždy patřil k idolům fanoušků Interu, kteří mu včera večer na Stadio Meazza uspořádali speciální přivítání. Adriano vypadal dojatě: "Chtěl bych všem poděkovat za vřelé přijetí zpět. Jsem rád, že jsem opět tady. Cítím emoce, protože být na San Siru je skvělý zážitek. Mám na tento stadion tolik vzpomínek a po mnoha letech strávených v klubu je pro mě opravdovým potěšením být zde znovu," řekl Adriano pro Inter TV.

"Když jsem přišel na stadion, vybavilo se mi tolik myšlenek, vzpomínek na to, čeho jsem v Interu dosáhl jako fotbalista a jak mě to všechno formovalo jako člověka. Přijetí, kterého se mi tu dostalo, bylo krásné, opravdu si toho vážím. Co se mi vybaví, když vejdu na San Siro? Tolik věcí. Nic se nevyrovná milánskému derby, to na vás zanechá stopu. Když jsem přišel do Interu, cítil jsem se v klubu jako doma, stejně jako v Itálii obecně. Řekl bych, že je to jako můj druhý domov. Jsem za všechno tady moc vděčný."

"Zvlášť bych chtěl poděkovat fanouškům, protože to oni ze mě udělali Imperátora. Bez nich bych se nikdy nestal tím, čím jsem se stal. Kdykoli se s rodinou bavíme o mém působení v klubu, je to vždycky emotivní. Doufám, že dnes vyhrajeme a všichni půjdeme domů šťastní."

Ve druhém semifinále porazil i napodruhé Juventus Fiorentinu a ve finále si zahraje proti Interu Milán. Složení finále tak bude stejné jako v nedávném superpoháru, který získali černomodří po prodloužení. Poslední zápas v italském poháru se bude hrát 11.května od 18 hodin na Olympijském stadionu v Římě.

AIA (talianska federácia rozhodcov) preskúmala včerajšiu spornú situáciu o zrušení gólu AC Milán. Na základe oficiálne stanových pravidiel bolo rozhodnutie rozhodcu Marianiho uznané za správne, preto ho nebude čakať žiadna penitencia. Inter včerajší duel vyhral čisto.

Agent Lautara pre FC Inter News: "Predĺžil zmluvu s Interom pretože sa cíti súčasťou projektu, chce zostať, vždy chcel a stále to opakujeme. Či budeme uvažovať nad prípadnými ponukami veľkoklubov? Poviem len toľko, forza inter. Jediné načom záleží je tento klub. Čo vyhovuje Interu, to vyhovuje aj Lautarovi. S Inzaghim sú vzťahy perfektné."

Gosens: "Čo ma na Interi najviac udivuje? Celkovo klub, som v jednom z najsilnejších klubov sveta. Je to pre mňa životná výzva. Sú tu neskutočne silní hráči, ako napríklad Ivan, ktorý hrá na rovnakej pozícií, má úžasnú sezónu. Som naozaj rád že môžem snimi hrať."

20/04/22 - Simone Inzaghi pochválil svůj Inter za vítězství 3:0 nad Milánem v semifinále Coppa Italia a doufá, že si tento úspěch přenese i do Serie A. "Chceme bojovat až do konce na všech frontách."

Lautaro Martínez věnoval své góly rodičům na tribuně a potvrdil své odhodlání hrát za Inter poté, co porazil Milán 3:0 a vybojoval si účast ve finále Coppa Italia. "Víc si nemohu přát. Jsem šťastný, protože hrajeme další finále, pracujeme na tom, aby se Inter dostal až na vrchol, a dnes večer jsme to opět dokázali. Fanoušci jsou spokojení a my také," řekl Lautaro Martinez.

"Přijeli za mnou a mojí rodinou máma a táta, takže byli na tribuně. Nemůžu si přát víc, ty góly a tohle vítězství jsou pro ně, protože mě neustále tlačí a drží nad vodou. Jak už jsem řekl, říkají se věci, které se mi nelíbí, ale já ten dres hájím, klub do mě vložil hodně důvěry a já se mu to snažím oplatit na hřišti, to je to hlavní."

Mohlo by vítězství v Derby della Madonnina v rámci Coppa Italia dodat Interu impuls i v boji o Scudetto? "Víme, že jsme ztratili několik důležitých bodů, takže to musíme brát zápas po zápase. Je to těžké, zbývá nám šest zápasů a ve všem musíme hrát stejně jako dnes večer."

Inter ve druhém semifinále Coppa Italia porazil Milán 3:0 a je prvním finalistou poháru. Zde je hodnocení hráčů dle stránek Football-Italia.

Handanovič 6,5 - Rozhodující zákrok na Leaoa pár vteřin před druhým gólem Lautara. Nejspíš ne moc hezký, ale určitě užitečný.

Škriniar 7 - Nikdy nenechal Girouda samotného. Francouzský útočník dnes pravděpodobně uvidí obránce Interu ve svých nočních můrách.

De Vrij 7 - Pomohl Škriniarovi zneškodnit Girouda, který neměl reálnou šanci skórovat.

Bastoni 7 - Není to průměrný střední obránce. Italský internacionál byl Inzaghiho skrytou zbraní v sestavě. Klíčová postava taktiky Interu v tomto období. Dnes podal další skvělý výkon.

Darmian 7,5 - Překvapivě nastoupil místo Dumfriese, ale ukázalo se, že to byla od Inzaghiho moudrá volba, protože italský reprezentant zajišťoval rovnováhu na pravé straně a prosazoval se, když bylo potřeba. Asistoval Lautarovi při první brance.

Barella 7 - Dostává se zpět do formy po temném začátku kalendářního roku, kdy byl vyloženě vyčerpaný. Přesto měl několik vrcholů a pádů, ale celkově to byl pozitivní výkon.

Brozovič 8 - Nejlepší záložník Interu, není těžké pochopit, proč na něm Nerazzurri tolik staví. Ve středu hřiště zvládl všechno. Nezastavitelný.

Chalanoglu 7 - Vypískán svými bývalými fanoušky, turecký internacionál zajistil Interu fungování, i když byl občas trochu nedbalý.

Perišić 8 - Po Lautarovi nejlepší hráč Interu. V prvním poločase uklidil míč z brankové čáry a při postupu vpřed byl vždy hrozbou. Přidaná hodnota a jeden z nejlepších hráčů Interu v této sezoně. (78' Gosens 7 - V 82. minutě uzavřel zápas svým prvním gólem v dresu Nerazzurri).

Lautaro 9 - Absolutně v ráži. Perfektně sehraný s Correou. První gól vstřelil fantastickým volejem už po pár minutách a do přestávky přidal druhý, když využil perfektní asistenci svého krajana. (70' Džeko 6)

Correa 8 - Inzaghi ho nasadil do základní jedenáctky a Argentinec nezklamal. Nabídl asistenci Lautarovi a byl často nebezpečný v situacích jeden na jednoho. (70' Alexis Sanchez 6)

Trenér 8 - Inzaghi. Připravil se na zápas perfektně. Překvapil AC Milán tím, že místo Džeka nasadil Correu, a brzký gól Lautarovi situaci usnadnil. Neuznaný gól Milána je diskutabilní, ale celkově si Inter výhru zasloužil.

Milánští fanoušci na sociálních sítích zuří, protože ve druhém poločase Derby della Madonnina nebyl červenočerným uznán gól Ismaela Bennacera kvůli ofsajdu. Důvod? Bránil ve výhledu brankáři Handanovičovi.

Inter vedl 2:0, když alžírský reprezentant v 66. minutě napřáhl a střelou z hranice pokutového území propálil vše, co mu stálo v cestě. Nerazzurri viděli ruku Fikayo Tomoriho. Rozhodčí Maurizio Mariani byl poslán k monitoru VAR. Anglický obránce se ale míče dotkl hrudí. Přesto nakonec gól neuznal. Postavení Pierra Kalulu totiž nebylo v souladu s pravidly. V ofsajdu jednoznačně byl. Jsou však pochybnosti nad tím, zda Handanovičovi vadil natolik, že nemohl zasáhnout anebo prostě na míč nemohl dosáhnout, i kdyby tam nebyl. O té druhé situaci se ale v pravidlech nehovoří.

Mnozí milánští fanoušci na sociálních sítích protestují a tvrdí, že postavení jejich obránce Marianiho rozhodnutí neospravedlňuje. S rozhodnutím rozhodčího byl nespokojen i trenér AC Stefano Pioli: "Podívejte se na Handanovičovu reakci. Vůbec si nestěžuje," řekl pro Sportmediaset. "Řekněte mi o brankáři, který po brance nijak nereaguje, pokud mu hráč Milána znemožnil výhled. Jen si stěžovali na ruku, která tam ani nebyla. No tak! No tak..."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy