Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 09.05.2022 

Inter v pátek večer v dramatickém utkání s Empoli dokázal vyhrát. Nerazzurri, kteří prokázali neuvěřitelnou touhu odvrátit katastrofální začátek zápasu, vyslali na branku soupeře ne méně než 37 střel. Svěřenci Simoneho Inzaghiho se ocitli ve 28. minutě ve dvoubrankovém vedení poté, co Andrea Pinamonti a Kristjan Asllani poslali hosty do vedení. Interu se však těsně před poločasem podařilo vyrovnat díky vlastnímu gólu Simoneho Romagnoliho a vyrovnávací brance Lautaro Martineze. Ve druhém poločase poslal Nerazzurri do vedení opět El Toro, než Alexis Sanchez v posledních vteřinách utkání ukončil tento neuvěřitelný zápas. Inter si po energickém výkonu připsal vítězství 4:2.

Trenér Interu Simone Inzaghi se po zápase podělil s DAZN o své myšlenky ohledně začátku zápasu. "Gratuluji hráčům, protože jsme čelili opravdové zkoušce proti dobrému týmu, kromě prvních 25 minut, kdy jsme byli příliš zbrklí proti dobře hrajícímu soupeři. Tým jako my by neměl inkasovat dva takové góly, ale chápu, že hráči chtěli před tímto publikem okamžitě předvést dobrý výkon. Ztratili jsme herní přehled a to proti Empoli nemůžete dělat. Nechali jsme se unést touhou hned skórovat. Měli jsme být organizovanější bez míče a bohužel jsme tvrdě doplatili na dva poklesy koncentrace, ale pak jsme si vedli opravdu dobře. Vystřelili jsme 37krát, což si myslím, že musí být rekord. Byla to skutečná zkouška charakteru. Teď musíme nabrat síly a energii, protože ve středu nás čeká další velký zápas."

Doufá, že toto vítězství dodá jeho mužstvu více sebevědomí při dalším postupu. "Toto vítězství nám dává skutečnou vzpruhu pro to, co přijde příště. Tento tým je silný od 20. srpna. Postoupili jsme ve všech soutěžích a dali jsme tomu tolik. Zbývají tři zápasy a tento comeback proti organizovanému týmu, který hrál opravdu dobře, je skvělým znamením."

Nerazzurri se ve středu na Stadio Olimpico utkají ve finále Coppa Italia s Juventusem. "Máme pět dní na přípravu na pro nás opravdu důležitý zápas. Dnešní zápas byl velmi intenzivní, protože Empoli nás nutilo hodně běhat, zejména když jsme neměli míč v držení. Musíme dobře zregenerovat, protože v této závěrečné fázi sezony bude rozhodovat právě to."

Lautaro Martínez se dvakrát prosadil ranou z voleje a otočil zápas proti Empoli na stranu Interu. Zpečetil tak obrat, který se zdál nepravděpodobným, když jeho tým brzy prohrával o dva góly. Argentinec se o pomalém rozjezdu zápasu rozpovídal v pozápasovém rozhovoru pro DAZN.

"Začátek zápasu se nám nepovedl. Měli jsme dobrý začátek a byli jsme v útoku, ale inkasovali jsme dva góly, a kdybychom hned neskórovali, mohl se zápas nesmírně zkomplikovat. Dokázali jsme zůstat klidní a dobře jsme se z toho vzpamatovali."

Lautarova branka byla vlastně lekcí techniky a charakteru, jak útočník vysvětlil. "První gól byl složitější, protože jsem měl před sebou obránce a míč Calhanoglua byl trochu nedůrazný. Šel jsem ke vzdálenější tyči, protože jsem viděl, že brankář má před sebou dva obránce."

S 19 ligovými góly, 23 góly ve všech soutěžích a 11 góly v posledních 11 startech je Lautarova bilance obzvláště působivá, přičemž jeho výkony se v závěru sezóny zlepšují. "Už dlouho je pro mě důležitý každý zápas. Bojujeme o další trofej a je důležité, abychom byli stále ve hře. Teď se musíme v posledních třech zápasech soustředit sami na sebe a pokusit se je všechny vyhrát."

Útočníkova mentalita vychází z jeho vlastní fotbalové rodiny. "Vždy se snažím zlepšovat každý den a jít o úroveň výš. O tom je sport a to samé platí i v životě. To jsem se naučil od svého otce, který byl také fotbalista. Hned jsem se naučil, o čem tento sport je a jak klíčové je odevzdat v tréninku všechno a řídit se tím, co říká trenér. Chci pomoci týmu a Interu, to je to nejdůležitější."

Neexistuje lepší obrázek, který by zachytil skvělý návrat Interu do zápasu s Empoli, než ten, na kterém stojí pod Curva Nord šílený Milan Škriniar a burcuje fanoušky Interu poté, co se jeho tým vrátil ze stavu, kdy prohrával o dva góly, a ujal se vedení 3:2. "Udělal jsem to, protože vím, že naše fanoušky potřebujeme, zvlášť když zažijete takový zápas. Po dvou inkasovaných gólech jsme sice díky pomoci našich fanoušků ze sebe dokázali dostat všechno, co v nás bylo."

Slovenský obránce po utkání hovořil pro DAZN a pochvaloval si, jak jeho tým dokázal zápas otočit. "Bylo opravdu důležité, že jsme před přestávkou vyrovnali. To se nám podařilo, ale víme, že nemůžeme prohrávat o dva góly. Chci pogratulovat týmu k tomu, jak zareagoval. Jsme opravdu šťastní, že jsme získali vítězství. Opět jsme ukázali, jak jsme silní."

Nakonec se podíval dopředu na nadcházející klíčové zápasy svého týmu. "Čekají nás ještě dva zápasy, do kterých musíme dát všechno, a dokonce jít nad rámec svých možností. Toto vítězství si užijeme, ale víme, že se nyní musíme připravit na Coppa Italia a pokusit se vyhrát naše zápasy."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy