Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 22.05.2022 

Přestože se objevily zprávy, že komunistická strana v Číně nařizuje vysokým úředníkům, aby se zbavili svého majetku v zahraničí, zdroje z Interu ujišťují, že to nebude mít vliv na vlastnictví rodiny Zhangů v klubu Serie A. Deník Wall Street Journal tvrdil, že interní směrnice komunistické strany zakázala vlastnit majetek mimo Čínu nebo držet velké podíly v zámořských subjektech.

Strana také tlačí na to, aby vysoce postavení představitelé prodali stávající majetek, což by teoreticky mohlo ovlivnit vlastnictví Interu v Serii A rodinou Zhang a Suning. Zdroje zevnitř klubu však deníku La Stampa sdělily, že se jich čistka v podnicích týkat nebude.

Od roku 2018 není jasné, zda je majitel Zhang Jindong stále významnou osobností komunistické strany Číny, a zda by se ho tedy směrnice měla týkat. V roce 2021 odhadoval časopis Forbes čisté jmění Zhanga Jindonga - otce prezidenta Interu Stevena Zhanga - na přibližně 7,4 miliardy dolarů, Suning však těžce zasáhla pandemie.

Suning koupil Inter od Ericka Thohira v červnu 2016.

Inter - Sampdoria a Sassuolo - AC Milán, dva zápasy, které rozhodnou o letošním titulu v Itálii. AC stačí v posledním zápase sezóny urvat bod, Inter k jubilejnímu 20. Scudettu potřebuje dnes získat 3 body a ztrátu všech bodů u AC. O první části pochybuje málokdo, ale šance, že by si nechali Rossoneri utéct titul v posledním kole, je podle mnoha odborníků malá. Dosud totiž všechny těžké zápasy na konci sezóny zvládli. Sassuolo sice letos už AC (i Inter) porazilo, ale doma s týmy z top 4 dobrou bilanci nemá (zatím 0-1-2). Nezbývá, než věřit do samotného konce!

Sampdoria neprožila ideální sezónu, ale záchranu v první lize má již jistou. Oproti Nerazzurri ji tedy dnes o moc nejde. Navíc bude postrádat za karty Colleyho, dále Gabbiadiniho a Sensiho, kteří jsou zranění. Inter se obejde bez Gagliardiniho, jenž má problémy s nohou.

Pravděpodobné sestavy:

Inter: Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Lautaro.

Sampdoria: Audero; Bereszynski, Ferrari, Yoshida, Augello; Candreva, Rincon, Vieira, Thorsby, Sabiri; Caputo.

22/05/22 - Trenér Interu Simone Inzaghi prohlásil, že sezóna Nerazzurri je úspěšná bez ohledu na to, zda vyhraje Scudetto. Jeho tým jde do posledního zápasu sezony s vědomím, že pouze vítězství doma nad Sampdorií mu dává šanci na vítězství v Serii A. Navíc by však potřeboval, aby Milán prohrál v Sassuolu.

Trenér Interu Simone Inzaghi doufá, že Ivan Perišić zůstane na San Siru, přestože se o něj zajímají Juventus a Tottenham.

Chorvatský reprezentant zažívá na levém křídle nejlepší sezónu. Byl to právě on, kdo rozhodl o zisku italského poháru. Ve finále dvakrát skóroval. Po tomto vítězství však hráč kritizoval klub za to, že mu neprodloužil smlouvu a čekal, až do doby, kdy téměř vyprší. Teď je silně spojován s volným přestupem do Juventusu, přičemž zájem o něj projevil i Tottenham.

Na tiskové konferenci před střetnutím se Sampdorií trenér Inzaghi novinářům odpověděl na otázku, zda doufá, že Perišič zůstane: "Samozřejmě, že to chci. "Příští týden mám schůzku s klubem, abychom si promluvili o příští sezoně. S klubem mám opravdu otevřený a upřímný vztah."

Perišič přišel do Interu v roce 2015 z Wolfsburgu a rychle se etabloval jako jedno z nejšikovnějších křídelních hráčů v Serii A. V roce 2017 byl blízko odchodu z Interu kvůli zájmu Josého Mourinha a Manchesteru United, ale na San Siru zůstal. V roce 2019 ho Antonio Conte považoval za nadbytečného a zapůjčil ho do Bayernu Mnichov, kde pomohl německému týmu vyhrát Bundesligu, Německý pohár a Ligu mistrů. Po návratu exceloval na novém postu levého krajního obránce, který pod Inzaghim plní dodnes.

Pedullà: “Dybala si vybral Inter a čaká len na Inter, za posledné dní stihol odmietnúť viacero ponúk z Anglicka, od Bayernu a od AS Rím. Inter pripravuje oficiálnu požadovanú ponuku (3 roky €7M ročný plat) a všetko sa plánuje definovať a dokončiť budúci týždeň.”

Fabrizio Romano (Sky Sport): “Gleison Bremer opustí v lete Turín, ako aj potvrdil tréner Jurić. Inter pracuje na prestupe už dlhé mesiace, dosiahol s Bremerom dohodu na zmluve a má hráča v hrsti, čoskoro začnú jednania s Turínom. “

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy