Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 19.10.2022 

Zdá se, že trenér Interu Simone Inzaghi našel způsob, jak se vypořádat s absencí Marcela Brozoviče. Loni se mu nepodařilo vyhrát ani jeden zápas Serie A bez chorvatského reprezentanta. Brozović je aktuálně zraněný, které si přivodil při při plnění reprezentačních povinností. Inter měl z této zprávy nejprve strach, protože věděl, že absence tohoto hráče ovlivnila sezonu 2021-22 a do jisté míry mu dokonce zabránila v obhajobě scudetta.

Inter v minulé sezoně bez Brozoviče nasbíral ve třech zápasech Serie A pouhé dva body a v Coppa Italia potřeboval prodloužení, aby porazil Empoli.

V létě přišel jako náhradník za Chorvata mladý Kristjan Asllani z Empoli. Ale není to jen on, který vyřešil tento problém. Inzaghi ve středu hřiště často využíval Henrikha Mkhitaryana a Hakana Calhanoglua spolu s Nicolò Barellou. Bývalý záložník AC hraje hlouběji, když při absenci Brozoviče, ale přesto je platný na polovině soupeře. Calha vstřelil vítězný gól proti Barceloně na San Siru a na Camp Nou asistoval Lautarovi Martinezovi.

Zatímco v minulé sezóně Interu bez Brozoviče chyběla kvalita, v tomto období chorvatského záložníka lépe nahrazují nové posily - Asllani a Mkhitaryan - a odlišná taktická rozhodnutí kouče Nerazzurri. Interisti nasbírali bez Brozoviče v ročníku 2022/23 ve všech soutěžích tři výhry, jednu remízu a jen jednu porážku.

Podle posledních zpráv z Itálie je Suning připraven prodat Inter za 1,2 miliardy eur, což je stejná částka, jakou RedBird Capital Partners v srpnu zaplatil za koupi klubu AC Milán. Andrea Sartori, zakladatel a generální ředitel společnosti Football Benchmark, se domnívá, že tento odhad je "realistický" vzhledem k hodnotě hráčů, která činí přibližně 600 milionů eur, a hodnotě značky, která činí přibližně 400-500 milionů eur.

Stále více zpráv v Itálii a Anglii tvrdí, že rodina Zhangů je připravena vyslechnout nabídky na koupi klubu. Zdroje blízké klubu však trvají na tom, že čínští podnikatelé hledají pouze menšinového akcionáře. Zájem už prý projevily fondy z USA a Saúdské Arábie, ale věci se v této fázi zatím hýbou pomalu.

La Gazzetta Dello Sport ale trvá na tom, že Suning je otevřený oběma řešením a v případě příchodu vhodné nabídky by byl ochoten prodat většinový podíl v klubu.

"Je třeba zvážit ještě dva další aspekty," prohlásil Sartori. "Stadion, ale také Super League. Nikdo o tom nemluví, ale během několika příštích měsíců Evropský soudní dvůr vydá svůj verdikt, a pokud by byl příznivý pro Barcelonu, Juventus a Real Madrid, evropské kluby by získaly větší sílu k zavedení nového systému soutěží, což by znamenalo zvýšení jejich hodnoty."

Inter doufá, že se tento týden Romelu Lukaku vrátí zpět do sestavy. O něco složitější je to s Brozovičem, který je stále mimo hru se zraněním podkolenní šlachy. Chorvatský záložník bude pokračovat ve fyzioterapeutickém programu a pomalu regenerovat.

Federico Dimarco, který v neděli opustil hřiště s poraněným stehnem, bude podroben kompletnímu vyšetření, ale v klubu si nedělají příliš velké starosti a věří, že se jedná pouze o problém s křečí.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy