Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 18.11.2022 

Inter hledá mladé a talentované hráče, které by mohl v lednu získat, a podle zpráv zahájil jednání s Valencií o Yunusu Musahovi a Jesusu Vazquezovi.

La Gazzetta dello Sport podrobně popisuje, že 19letý Musah je na radaru Nerazzurri již nějakou dobu, přičemž španělská strana je otevřená prodeji, ale není ochotna snížit jeho cenu pod 20 milionů eur. Půjčka s klauzulí o povinnosti odkoupení se však zdá být možná a Inter nyní tuto myšlenku zkoumá před lednovým přestupovým oknem.

Dalším hráčem, kterého by milánský klub rád získal, je devatenáctiletý Vazquez, jehož podpis by byl pravděpodobně snazší než podpis jeho amerického spoluhráče; Gennaro Gattuso španělského levého beka téměř nevyužíval a v minulosti měl teenager s klubem dohodu, že může odejít, pokud bude bojovat o herní čas.

Vazquez by se mohl k Interu připojit v lednu na hostování, ačkoli klub stále potřebuje uvolnit místo ve svém kádru. Roberto Gagliardini a Robin Gosens by mohli odejít, aby uvolnili místo, a umožnili tak týmu Simoneho Inzaghiho doplnit tým o tolik potřebné posily.

Od roku 1982 byl v každém finále mistrovství světa alespoň jeden hráč Interu. V Kataru 2022 se představí sedm hráčů Interu, včetně argentinských útočníků Lautaro Martineze a Joaquína Correi, u kterého je ale aktuálně účast nejistá kvůli zranění kolene.

Nerazzurri doufají, že tradice finále bude pokračovat. Beppe Bergomi, Lele Oriali a Alessandro Altobelli hráli ve finále v roce 1982 na Estadio Santiago Bernabeu ve Španělsku, kde Itálie po výhře nad Německem 3:1 zvedla nad hlavu svůj třetí světový pohár. O čtyři roky později vstřelil jejich kapitán Karl-Heinz Rummenigge gól v dalším finále, které Německo prohrálo 3:2 s Argentinou Diega Armanda Maradony.

Němci se dočkali odvety na Italia '90, když Andreas Brehme z Interu vstřelil rozhodující penaltu proti Argentině při vítězství 1:0. Nicola Berti hrál ve finále v roce 1994, které Itálie prohrála na penalty s Brazílií, a v roce 1998 porazila Francie Youriho Djorkaeffa na pařížském Stade De France Ronaldovu Brazílii.

Brazilský útočník před svým odchodem do Realu Madrid vstřelil ve finále proti Německu v roce 2002 branku, zatímco Marco Materazzi se o čtyři roky později podílel na vítězství Itálie nad Francií, když v prvním poločase v Berlíně vstřelil vyrovnávací gól a v rozstřelu proměnil pokutový kop.

Nizozemsko Wesleyho Sneijdera prohrálo finále se Španělskem v roce 2010 a totéž platí o Rodrigu Palaciovi v roce 2014 proti Německu. Bývalý útočník se představil ve druhém poločase, kdy nahradil Gonzala Higuaína. Ivan Perišič a Marcelo Brozovič prohráli s Chorvatskem poslední finále proti Francii na šampionátu v Rusku 2018.

18/11/22 - Ředitel Interu Beppe Marotta věří, že Milan Škriniar prodlouží své působení na Stadio Meazza, ale varuje, že ne všem hráčům, kterým v červnu končí smlouva, bude nabídnuta nová. Marotta byl jedním z hostů italského novináře Marca Bellinazza, který ve středu v Miláně představil svou nejnovější knihu.

Záložník Interu Hakan Calhanoglu trvá na tom, že jeho tým stále věří v titul v Serii A, a tvrdí, že má v AC Miláně mnoho přátel, i když pohled fanoušků je jiný. Turecký reprezentant zveřejnil rozhovor pro TRT SPOR, v němž hovoří - mimo jiné - o své dosavadní sezoně u Nerazzurri.

Inter vyhrál poslední zápas před přestávkou na mistrovství světa, ale na vedoucí Neapol, s níž se střetne 4. ledna, kdy bude pokračovat Serie A, ztrácí 11 bodů. "Neapol si vede dobře a zaslouží si být lídrem tabulky, první zápas po přestávce je právě proti ní a my jsme se nevzdali," řekl někdejší hráč AC Milán.

Trenér Interu Simone Inzaghi využívá "Calha" jako středního záložníka, zatímco v Miláně byl nasazován především jako trequartista. "Zlepšil jsem se v defenzivě, rád diktuju tempo," řekl. "Dříve jsem hrál jako číslo 10, ale teď jsem rád, že se mohu zapojit i do této části hřiště."

Calhanoglu přišel do Interu v roce 2021 jako volný hráč z AC Milán a se svými bývalými fanoušky zjevně nemá dobré vztahy, protože k jejich městskému rivalovi přišel zadarmo. "V Miláně mám stále hodně přátel, ale pohled fanoušků je samozřejmě jiný."

Calhanoglu v této sezoně vstřelil tři góly a připsal si pět asistencí ve 20 zápasech ve všech soutěžích. Jeho smlouva u Interu vyprší v červnu 2024.

Argentinský útočník Joaquin Correasi z přátelského utkání se SAE pravděpodobně odnesl zraněné koleno. Další podrobnosti zatím nejsou známy.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy