Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 17.02.2023 

17/02/23 - Sezona je již dávno za polovinou a hvězdný útočník Romelu Lukaku nezáří a netáhne Inter za scudettem. Od svého letního návratu příliš nezaujal a klub se údajně přiklání k tomu, že ho v létě pošle zpět do Chelsea. Důvodem jsou finanční náklady. Devětadvacetiletý belgický útočník není levný, Nerazzurri stál tuto sezonu za hostování a plat přibližně 20 milionů eur. Jak to s ním bude dál? A proč se mu vlastně nedaří? Zajímavý pohled na to má bývalý hráč Interu Daniele Adani. Souhlasíte s ním?

Trenér Interu Simone Inzaghi podotýká, že Nicolò Barella chce vždycky vyhrát. Barella se v pondělním utkání se Sampdorií dostal v prvním poločase do sporu na hřišti se svým spoluhráčem Romeluem Lukakuem, a tak byl Inzaghi dotázán, proč italský záložník v poslední době působí trochu podrážděněji než obvykle. "Barella je naprosto oddaný týmu, má tolik motivace, že chce vždycky vyhrát," poznamenal Inzaghi. "Ta touha se občas přelévá, ale všichni víme, jaký je to člověk. Věřím v něj i ve zbytek týmu." Inter se rozhodl, že Barellu a Lukakua, kteří si prý v tréninkovém centru Suning vyčistili vzduch, pokutovat nebude.

Černomodří hostí na San Siru v sobotu ve 20:45 Udinese. Inzaghi neuspořádal tiskovou konferenci, ale odpovídal na otázky Inter TV. "V každém zápase hrajeme vždy na vítězství. Štěstí v Janově nebylo na naší straně, musíme být přesnější před brankou tým měl správný přístup, dali jsme do toho všechno, abychom vyhráli," řekl trenér Interu.

"Naše soudržnost je v poslední době velmi povzbudivým faktorem, tým brání jako jeden, společně. Zítra to bude těžký zápas. Udinese je dobrý tým, je silné technicky i fyzicky. Budeme muset být v nejlepší formě. Možná se budu opakovat, ale i přes Ligu mistrů na obzoru se soustředíme na Inter-Udinese," pokračoval trenér. "Myslím, že naše největší motivace zítra pramení z toho, že chceme vyhrát před našimi fanoušky."

Podle deníku Il Giornale je americký investiční fond připraven investovat do Interu, a to buď koupí většinového podílu v klubu, nebo se připojí k Suningu jako menšinový akcionář. V posledních několika letech se objevilo několik zpráv o možném prodeji Interu, ačkoli Suning vždy trval na tom, že si chce klub udržet.

Nejnovější zpráva o této záležitosti pochází z pátečního vydání deníku Il Giornale a tvrdí, že Goldman Sachs a Raine Group již více než dva roky sondovaly trh a hledaly potenciálního investora, který by mohl Suningu pomoci nebo klub od čínské společnosti koupit. Zpráva nenabízí příliš mnoho podrobností, ale tvrdí, že situace bude upřesněna za dva týdny, kdy je neznámý americký investiční fond připraven investovat do velkoklubu Serie A a případně investovat do klubu do konce sezony.

Il Giornale tvrdí, že Suning je připraven prodat klub za 1,2 miliardy eur, což je stejná částka, kterou RedBird zaplatil za akvizici AC Milán loni v létě. Vzhledem k tomu, že však v posledních letech neobdrželi konkrétní nabídku, mohla by rodina Zhangů snížit požadovanou cenu, aby byla transakce schůdnější.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy