Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 18.02.2023 

Po nevýrazném výkonu proti Sampdorii přivítáme doma aktuálně osmý tým tabulky Udine. Spanilá jízda Bianconeri ze začátku sezóny, kterou mimochodem v září odnesl prohrou 3:1 i Inter, je nenávratně pryč. Udine se sice drží v první polovině tabulky a teoreticky může pokukovat po místech zaručující místenku do evropských pohárů, ale jedná jediná výhra z posledních 15 zápasů mluví za vše. Trenér Interu Inzaghi klidní po nezdaru v Janově a také vyhrocené kauze Lukaku-Barella situaci. "Vždy hrajeme tak, abychom vyhráli každý zápas. Někdy je při nás štěstí, jindy ne, tak jako proti Sampdorii. Teď musíme být před brankou soupeře přesnější. Týmu věřím, dá do toho všechno," dodal hlavní kouč.

Inter nevyužije zraněného Correu. Na straně hostů je několik hráčů ve stavu, kdy není jasné, zda nastoupí.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Onana - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco - Lautaro, Lukaku

UDINE: Silvestri - Becao, Bijol, Perez - Ehizibue, Samardzic, Wallace, Arslan, Udogie - Pereyra, Beto

[RMŠ]

Sílí zprávy, že dnes večer se do branky místo Onany postaví Samir Handanovič. Kapitán Interu nenastoupil za Inter od porážky 2:1 s AS Řím, kdy se psal 1. říjen.

Inzaghi údajně chce, aby Onana před zápasem LM s Portem odpočíval. Není vyloučeno, že rotace bude ještě větší. Odpočívat by mohl také Lautaro, Acerbi, Calhanoglu nebo třeba Škriniar.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy