POHAR UEFA Semifinale 13/04/1998

SPARTAK MOSKVA - INTER 1:2




Branky: 10.Tichonov - 45. a 75. Ronaldo
Divaku: 40.000
Rozhodci: Hugh Dallas (Skotsko)

SPARTAK: Filimonov, Ananko, Gorlukovich, Khlestov, Romashenko, Evseev (75. Buznikin), Tichonov, Alenichev, Titov, Tsymbalar, Robson (12 Epifanov, 13 Golovskoi, 16 Meleshin, 23 Zildnev, 25 Pissarev)

INTER: Pagliuca, Bergomi, Sartor, Colonnese, West, Moriero (65. Fresi), Simeone, Cauet, Zanetti, Zamorano (79. Kanu), Ronaldo (83. Recoba). (12 Mazzantini, 26 Rivas, 8 Winter, 6 Djorkaeff) Trenér: Luigi Simoni

Zazracny Ronaldo opet rozhodl

Inter je po roce zase ve finale poharu uefa.
V Moskve napadlo pres 30 cm snehu,tak meli poradatele co delat s uklizenim snehu.Hralo se(lepe receno klouzalo)na rozbahnenem terenu,misty se vyskytoval misto travniku pisek. Divaky ,kterych prislo 40 000,rozehral jiz v 10.minute Tichonov,kdyz se prosmykl kolem brankove cary a (ne)cekane pro Pagliucu vystrelil 1:0,za tohoto stavu postupoval Spartak(prvni zapas 1:2).Rusi gol rozehral a pustili se smele do dalsiho utoceni,chybela jim vsak presna koncovka.Inter se po vetsinu zapasu branil a teprve ,kdyz bozsky Ronaldo vstrelil po nedorozumneni v obrane Moskvy gol,se take pokousel o fotbal.
Spartak musel vstrelit gol ,aby se alespon prodluzovalo.V 75.minute se ukazalo ,ze co se stane jednou muzese stat po druhe.Ronaldo prosel znovu jako v sobotu v Rime obranou soupere ,znovu si polozil brankare a zavesil do prazdne branky.Behem 4 dnu vstrelil 4 dulezite goly.
Utkani se v poklidu dohralo a "modrocerni" se mohou jiz pripravovat na italske finale s Laziem. (CMFS- V.KAISER)

LAZIO ROMA - ATLETICO MADRID 0:0

V utkani se skvele predvedl Radek Bejbl (Atletico),standartni vykon podal i Pavel Nedved.Lazio udrzelo postup z Madridu, kde vyhralo 1:0