SERIE A 1.kolo 29/08/1999

FC INTER MILANO - VERONA 3:0

16',53' a 62' Vieri
Zlute karty: Georgatos - Falsini, Colucci, Diana
Divaku: 70.000
Rozhodci: Braschi ( Prato ) .

 

INTER (3-5-2): Peruzzi; Panucci, Blanc, Simic; Moriero (Di Biagio 62' ), Zanetti, Sousa, Cauet (Domoraud 73'), Georgatos; Zamorano (Ronaldo 46'), Vieri (Ferron, Baggio, West, Silvestre) Trener: Lippi.
VERONA (3-5-2): Battistini; Gonnella, Franceschetti (Zilic 46'), Mezzano; Diana, Marasco, Colucci, Melis, Falsini (Seric 62'); Adailton (Salvetti 62'), Cammarata (Pegolo, Giandebiaggi, Spehar, Aglietti) Trener: Prandelli

MF DNES - Kupa penez, jiz vlozil Inter Milan do prestupu nejdrazsiho hrace sveta Christiana Vieriho, se zacina vracet od prvniho kola italske ligy.
Vieri nastrilel hned pri premiere na San Siru tri goly, lepsi zapisne si kanonyr za 1,68 miliardy kourun nemohl proti Verone prat. Uz po ctvrhodince mu aplaudovalo 70 000 divaku, totez se opakovalo dvakrat ve druhe puli. To uz s nim hral v modrocernem utoku Ronaldo, jehoz nechal trener Marcello Lippi do prestavky odpocivat. "Ronaldo se z brazilskych prazdnin vratil az v druhe polovine srpna, je trochu pozade v priprave," vysvetlil kouc. Na trei gol Vierimu nahral italsky reprezentacni zaloznik Di Biagio, jehoz Inter ziskal par hodin pred zacatkem ligovych boju z AS Rim.

V.Kaiser (CMFS) - Téměř 70 000 diváků přišlo na Vieriho a nová posila je rozhodně nezklamala. Urostlý Christian (přešel v létě z Lazia za protiúčet v hodnotě 70 milionů marek a stala se tak nejdražším hráčem historie) v útoku dřel, hnal se za každým míčem a třikrát skóroval. Trenér Lippi ho v první půli doplnil Zamoranem, teprve do druhé půle vyslal Ronalda, který trochu váhal s návratem z prázdnin v Brazílii a zahájil přípravu až 16.srpna. I brazilská megahvězda pak ukázala několik typických čísel, jako například slalom přes pět hráčů. Gól však nedal, ani na něj Vierimu nepřihrál – asistence na 3:0 patřila Di Biagiovi, italskému reprezentantovi, který na poslední chvíli před zahájením ligy přešel z AS Řím, kde by neměl jisté místo v základní sestavě. Na hřišti tak měl v té době Inter čtyři hráče s dobrovolně vyholenými hlavami – vedle Ronalda a Di Biagia to byl ještě Řek Georgatos (každopádně příjemné překvapení) a Francouz Domoraud.

INTER - VERONA 3:0
LECCE - AC MILAN 2:2
PERUGIA - AC PARMA 1:1
PIACENZA - AS RIM 1:1
FIORENTINA - BARI 1:0
BENATKY - UDINESE 1:1
FC BOLOGNA - AC TURIN 0:0
JUVENTUS - REGGINA 1:1