POHAR UEFA 3.kolo (1.z) - 22/11/01

IPSWICH TOWN - INTER MILAN 1:0

POHÁR UEFA
  • Zápasy
  • Vzáj. zápasy
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • Statistika
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • Ipswich Town
  • STŘELCI
    Kallon3
    Ventola2
    Di Biagio1
    Dalmat1
    Guly1
    ŽLUTÉ KARTY
    Zanetti C.3
    Farinos2
    Di Biagio2
    Cordoba1
    Okan1
    Seedorf1
    ČERV. KARTY
    Zatím nikdo ...
    DISCIP.TREST
    Nikdo
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem8.267
    Doma5.667
    Venku10.000
    Nejvíce
    Doma6.400
    Venku22.000
    81' Armstrong
    Zlute karty: Farinos, Di Biagio, C.Zanetti
    Rohy: 5-3
    Divaci: 22.000
    Rozhodci: Nielsen (Dansko)

    INTER (4-4-2): Toldo 6.5, J.Zanetti 6.5, Di Biagio 7 (81'Georgatos 5), Cordoba 6, Gresko 6, Seedorf 5, C.Zanetti 7, Farinos 6.5, Emre 5 (68'Conceicao 6), Kallon 5, Ventola 5 (56'Adriano 5). (Fontana, Materazzi, Okan, Guly). Trener: Cuper

    IPSWICH: Sereni 6, Makin 6.5, Bramble 6.5, Hreidarsson 6, Venus 6, Wright 6, Holland 6.5, Peralta 7 (87'Reuser -), Clapham 6 (91'Gaardsoe -), Naylor 5 (32'Armstrong 7), Counago 6. (Branagan, Wilnis, McGreal, Bent). Trener: Burley.


    Vyprodaný stadion Portman Road byl hostitelem 3.kola Poharu UEFA mezi domácím Ipswich Town a Interem Milán. Nerazzurri přicestovali bez obou hvězd Ronalda a Christiana Vieriho. Bobo, ačkoliv hrál celé sobotní ligové utkání v Římě, nechce riskovat obnoveni jeho zranění achilovky, kvůlli kterému nehral více jak dva měsíce. Oba týmy prožívají momentálně útlum. Zatimco Interu se nedaří jen krátce, z posledních šesti zápasů vyhrál jediný doma s Wislou, u anglického klubu je to horší. V Premier League jim patří předposlední příčka. Pikantností tohoto mače byla účast Sixta Peralty. Argentinský fotbalista ale nehrál v netradičních bílých barvách Interu. V létě byl do Ipswiche zapůjčen na hostování do konce sezony a na hřišti byl celkem dost vidět.

    Inter přežil první desetiminutový tlak domácích celkem v pohodě. Toldo musel likvidovat jednu prudčí střelu a neškodnou Hollandovu hlavičku. Pak přicházejí jeho chvíle. Nejprve dostává Nicola Ventola skvělou kolmou přihrávku za obranu a jde sám na golmana Sereniho. Uspěšně mu dělá kličku a střílí směrem na opuštěnou bránu. Sereni se však nevzdává a střelu mu zazračně vyráží. K míči dobíhá Mahommed Kallon a na první pohled to vypadá na jasný faul jednoho z obránců. Byl či nebyl? Opakovaný záznam jsem neviděl... Dánský rozhodčí Nielsen také nic neviděl, hraje se dál.

    Oba týmy se snáží hrát hlavně kombinačně ze zajištěné obrany a to se jim daří. V celém utkání se moc šancí nerodí a tak z první půle stojí za zmínku už jen prudká Hollandova jedovka z 25 metrů, která však měla jednu chybu. Letěla přímo na připraveného Tolda, který ji celkem v klidu vyboxoval.


    V druhém poločase se začínají celkem často rodit chyby. Nejprve Clarence Seedorf dvakrát skvěle centruje, při druhém pokusu zabránil Kallonovi skórovat z těsné blízkosti brány jen šťastný odkop obránce, a pak sám dvakrát zbytečně kazí přihrávku. Z jeho chybi těží soupeř, nasledně vahá Cordoba v obraně a Toldo má co dělat, aby udržel čisté konto.

    Bliží se konec zápasu a s ním i poenta. V 76. minute střídá Di Biagia Georgatos o minutu později u domácích střídá Naylor a na hřiště jde Armstrong. Obě čerstvé síly rozhodují o výsledku. Golová akce začíná celkem nevine. Seedorf se skluzem snaží na polovine soupeře vybojovat balon, nedaří se mu. Obránce přihrává svému kolegovi a ten posílá dlouhou přihrávku dopředu. Wright (asi) uniká po křídle a po zaváhání obrany se dostává do vápna, posílá zpětnou přihrávku na Jamieho Claphama, ten centruje a nachazí hlavu již zmiňováného Armstronga. Grigorios Georgatos ho neuhlídal...(viz foto) Mám takový pocit, že poslední dobou vypadl ze zakládní sestavy kvůli špatnému výkonu v derby, tímto si to teda moc nevyžehlil. Inter se ve zbytku času snaží vyrovnat, neúspěšně. Ještěže po zaváhání ve vápně Seedorfa a Javiera Zanetiho miří Wright těsně vedle.

    Vítěz Poháru UEFA z roku 1981 tak porazil trojnásobného vítěze stejného poháru z devadesátých let 1:0 a vytvořil si tak doboru výchozí pozici pro odvetu. Inter bude muset na San Siru vyhrát o dvě branky, v případě vítězství 1:0 se samozřejmě prodlužuje. V 2.kole se mu to povedlo s Wislou Krakov, takže by to neměl být neřešitelný problém.